Зеленски убеждава Европа да му предаде укриващите се от военна служба

Политици от Полша до Унгария заявиха, че няма да връщат бежанци обратно
20 авг 2024 15:31, Гергана Попова
327
Зеленски убеждава Европа да му предаде укриващите се от военна служба
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейските държави са приели милиони бежанци от Украйна от началото на специалната военна операция. Правителствата им дадоха специален статут и разпределиха финансова помощ, пише Bloomberg.

Зеленски се опитва да убеди съюзниците си да помогнат на повече мъже в бойната възраст да се върнат в Украйна, като ги помоли за помощ на двустранните срещи. На възраст от 18 до 60 години е забранено да напускат Украйна заради войната. През май в Украйна беше въведен закон за мобилизация, който се стреми да попълни военните редици със стотици хиляди войници.

Политици от Полша до Унгария заявиха, че няма да връщат бежанци обратно, докато войната продължава.

Но има и ключова икономическа причина да ги задържат, особено в страни, чиито ръководства са неблагоприятни за имиграцията през последните години. Компаниите, например, са принудени да търсят по-далеч работници, за да запълнят работни места в новопостроени фабрики за автомобили или батерии.

35-годишен украинец, който живее в югозападна Полша повече от десетилетие, заяви, че вярва, че новата му родна страна се нуждае от работници като него. Пожелал анонимност, мъжът споделя, че  се чувства виновен за това, че е останал в Полша, но не е готов да се откаже от живота, който е изградил в страната, пише още изданието.

Освен че украинците вече са се заселили в Полша преди войната, страната все още приютява около 950 000 бежанци. Приносът им за брутния вътрешен продукт е бил между 0.7% до 1.1% през миналата година, според доклад на ВКБООН и счетоводната фирма Deloitte.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от Русия
Украйна може да влезе в НАТО, без да контролира цялата територия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
3
 
! Отговори
да му дадат и преди 4 седмици
за бонус цъкащите за копейки русофоборчаги със скатан последна заплата за бункера да плашат Руския мечок на фронта
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Те се изнесоха от Пловдив. Забегнаха някъде извън ЕС откакто Зеленски направи промени в закона за неиздаване на паспорти от посолствата. Ще им хване задния номер на налъмите. Над 6 милиона украинци са избягали от Украйна. Сега с наемници се бие.
30
2
 
20
 
! Отговори
Малък праз преди 4 седмици
И какво стана с добрата сделка на Зеленски - оръжието от Западът, умирането от Украйна. Сам го каза многократно, сенатор Линдзи Греъм го потвърди. Това е истинският Зеленски - Вампир.
29
0
 
23
 
! Отговори
Анти тяло преди 4 седмици
Май няма да кротне преди да избие всички!!! Вместо преговори за мир инвазия в Русия...
28
1
 
21
 
! Отговори
Шофера преди 4 седмици
Зелен клоун, предлагай сделка. За всеки върнат украинец даваш украинка - до 30 години с големи бомби и шармантно поведение. Ще ти ги докарат с Алиекспрес баце
27
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не вярвам някой украинец да се върне в Украйна. Иначе нямаше да избягат от Украйна. Май май големият проблем на Зеленски е, че свършват желаещите да се бият за него. Ето това вече е сериозен проблем за Украйна.
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Германия бясна на Зеле, че унищожили три установки HIMARS в Сумска област.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тук са ! Ето ги туг в днес.бг тpoллят против Русия ! Зелята да идва и да си ги прибира , и марш на източния фронт, че отровиха земята тук !
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Колко дава на глава украинец? Да намерим работа на трафикантите на хора в обратна посока. Но Зеленски трябва да плаща при предаването на дезертиралите на украинските власти.
23
2
 
6
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 4 седмици
Нека лова на украинци започне сега! А на изборите знаете за кого да гласувате! Иначе ще ловят и вас!
22
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За да бъде честно, трябва да предадем русофилите на Русия
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ние даваме цялата Поитическа *** на ГРОБ ПП ДБ ШорошНПО и ЛГБТ активисти...нека не само с думи но и с тела защитят интереса на САЩ! България няма да плаче за тях!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Да помогнат на повечето мъже да се върнат в Украйна"?!? Щот те са се затичали, но не могат да намерят превоз до там?Ако в това е проблема, не сте казали, не съм отделил една заплата за закупуване на билети до Лвов за наще туристи от черноморието.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И в БГ има доста вече поохранило се украинско пушечно месо. Да си го прибира обратно. Може и голяма част от депутатите да прибере, начело с Магаренко, макар че той не е годен, поостаря
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Демек пушечното месо в укроланд е на привършване, а спасилите се нямат голямо желание да ***.
17
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не ги даваме, бедните бежанци от еврейска тирания. Депортирайте евреите и канадците най-добре да се бият за Зеленски. Депортирайте Соломон Паси, Лорер, Кирчо и Тапирчо, вместо бежанците.
16
0
 
18
 
! Отговори
мак преди 4 седмици
Никой няма да се върне да става пушечно месо, особено ако е издържан от държава, която го е приютила като скъпия бежанец. зеления нищо не може да напарави по въпроса, освен напразно да се надява. украинците изпитват патриотизъм, ама отдалеч.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не само си зеленясал , ами си и въшлясал продажно ко еле!
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не знам за руските ширини, там съм чувал, че са ги принуждавали за да отидат на фронта навремето, но в царска България и войните в която е участвала, ако не си на бойното поле, значи не си мъж, така са разсъждавали навремето :))
13
0
 
16
 
! Отговори
ъ преди 4 седмици
Че за какво са му на Зеля още мъже? Да ги прати да измират в Русия за предната PR акция? На този вече не му трябват войници, има нужда от добри адвокати. И то ако началниците решат да поживее, ако не - героична саможертва някъде над океаните, виновен разбира се ще е Путин.