Моди ще посети Киев, ще работи за постигане на мир

Индийският премиер ще обсъди мирното разрешаване на войната
21 авг 2024 17:37, Гергана Попова
14
Моди ще посети Киев, ще работи за постигане на мир

Индийският премиер Нарендра Моди каза, че ще обсъди мирното разрешаване на конфликта между Украйна и Русия по време на посещението си в Киев тази седмица, пише Reuters.

Моди замина за Полша в сряда и ще посети Киев в петък, което е първото посещение в Украйна на индийски премиер от установяването на дипломатически отношения преди 30 години.

Пътуването на Моди до Украйна идва седмици след посещението му в Москва, по време на което той упрекна руския президент Владимир Путин за войната, започнала с пълномащабното нахлуване на Русия в нейния съсед през февруари 2022 г.

Моди се срещна и с украинския президент Володимир Зеленски в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Италия миналия месец.

„Като приятел и партньор се надяваме на скорошно възстановяване на мира и стабилността в региона“, каза Моди в изявление преди заминаването си.
Индия многократно е призовавала Украйна и Русия да използват диалог и дипломация за разрешаване на различията си.
Двудневното посещение на Моди в Русия миналия месец съвпадна със смъртоносен удар срещу детска болница в Киев, след което той каза на Путин, че смъртта на невинни деца е болезнена и ужасяваща и настоя за разрешаване на конфликта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Русия
Украйна може да влезе в НАТО, без да контролира цялата територия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Майната Ви преди 3 седмици
Индия се превръща в заместител на Китай по отношение на индустрията. Все повече фирми преместват производството си там заради мерките срещу китайския монополизъм. Даже Ейпъл започнаха да произвеждат в Индия. От друга страна Индия се отказа пред и 3 години от съвместните разработки на оръжия и преди всичко на бойни самолети с Русия. Причината" бавно развитие, много технически проблеми и ниска надежност.
8
2
 
3
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Най-интересното е, че българският патриот и националист, винаги се отъждествява с русофилството от безполовите. Тук или си шарен либерал или синрусофил. Средно ооложение няма. Дори и изтъкнати русофоби като Борисов, са обвинявани, че са агенти на Русия, което е пълно безумие. Това е, като когато кучето си гони опашката. Това представляват нашите евроатлантици-гонят си опашката, но накрая си облизват здника :)
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 6. Това което си написал е пълна фантазия. Недей да си пробутваш руската истина от руския мир извън Русия че е смешно.
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Текстът ви отново е неверен и с цел създаване на злоба у хората.Никога не е имало нападение на детска болница в Киев. Имаше падане на снаряд в близост до болница,в резултат на което е имало двама(2 броя)ранени. Същият ден Моди, потупвайки Путин по рамото, му каза усмихнат:"Ние ви подкрепяме".Бяха на обиколка сред експонати на изложба на технически и научни разработки. Липсата на информация в България е умишлена, цели се да станем тъпигьооози като сащари, бриатнци и сие.
5
5
 
8
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 седмици
От една страна индийците обичат руския газ на безценица, от друга страна не обичат руснаците. Тежко е.
4
3
 
3
 
! Отговори
Интересно преди 3 седмици
На тоя какъв ли ще му е краят на мандата.?
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Toзи да оправи първо собствената си държава.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Русия Моди говори не на английски, а на хинди. Интересно в Киев имат ли преводач от хинди.
1
5
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Чакайте Моди да донесе мир.Сегашното положение му е суперизгодно.Купува руски петрол за жълти копейки,преработва го на бензин и дизел,които продава за евро на богатия европейски пазар.За чебурашките-сладки приказки за БРИКС,нов световен ред и т.н.За индийците-реални приходи в евро.