Украйна си играе с огъня в Курск, ако не предвижда бърз край на войната

Настъпателната война води до повече жертви и изгаря повече оборудване
21 авг 2024 13:54, Гергана Попова
419
Украйна си играе с огъня в Курск, ако не предвижда бърз край на войната
Снимка: БГНЕС/ EPA

Голямо медийно внимание беше съсредоточено върху изненадващото нахлуване на Украйна в района на Курск в Русия. Руският президент Владимир Путин очевидно е бил обезпокоен от това. Но дали това е добра идея за Украйна е под въпрос, пише The American Conservative.

Въпреки че Украйна мълчи за по-голямата част от информацията относно своята офанзива, анализаторите спекулират, че тя се опитва да облекчи натиска на бавно напредващата руска офанзива на собствената си територия, като накара Русия да отклони атакуващите сили, за да защити собствената си територия.

Само, ако Украйна е сериозна за бързо прекратяване на войната и преговори за мир с Русия, тази инвазия може да бъде добра идея. В противен случай това е рискована офанзива, предприета само за психологически ефекти. Настъпателната война обикновено води до повече жертви и изгаря повече оръжия и оборудване. Ако не друго, ако погледнем стратегически на цялата война, преминаването на Украйна в офанзива, когато вече е с превъзходен състав и оръжие и е изправена пред едновременна вражеска офанзива, може да влоши това числено неравностойно положение, посочва още изданието.

В този случай, като се има предвид значителното предимство на Русия в числеността и оръжията на бойното поле, украинското нахлуване може дори да не накара Русия да отклони войските си от бавно напредващата си офанзива в Украйна за укрепване на района на Курск. Русия може просто да се опита да принуди украинците да напуснат, като хвърли повече наборници срещу тях, вместо да вземе сили от собствената си офанзива в Украйна.

Освен това, опитът да се задържи този джоб в Курск, който е заобиколен от три страни от руснаци и свързан с непрекъснато удължаваща се — и следователно по-уязвима — линия за доставки, е опасен и дори може да бъде катастрофален. Ако тяхната привидно несигурна линия за доставки бъде прекъсната, украинците могат да бъдат обкръжени.

Тази инвазия в Русия, когато руснаците напредват в Украйна, илюстрира, че военните като цяло са склонни да бъдат влюбени в перченето на смели действия, за да „отнесат битката на врага“. И все пак често има значителни предимства да бъдеш в отбрана, особено когато отбранителната сила обикновено може да избере терена, на който ще се бие.

Що се отнася до политиката на САЩ, американските политици бяха изненадани от украинския ход и бяха принудени да се запитат за целта на нахлуването, като по този начин косвено разкриха скептицизма към цялото начинание, посочва The American Conservative.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още по темата: войнаУкрайнаСАЩРусия
Още от Русия
Украинските войници в Курск: Тук е като на ваканция в сравнение с Донецк
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
русия е еднолайно с ПРЕТЕНЦИЙ за торта за нищо нестава
236
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
тая война ще завърши само по един начин с бесенето на Путин и хунтичката му zерзали който има ум разбира
235
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ВСУ са пробили и в Брянск.Дежурната копейка знае.
234
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да нападнеш Русия трябва да си луд. Ще бъдат унищожени до един.
233
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Глупава статия на още по глупава мисирка.
232
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много 200Х и 300Х. Кой разбрал, разбрал
231
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако бабани имаше топки щеше да ми е дядо наистина *** статия . Война със седене само в избрана не се печели .А това правят Украинците бият се за победа и ще победят Нивото на руската армия е печално ниско по традиция а в днешно време е и жалко
230
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Крайно безсмислена статия и още по бесмислено препечатване от Някоя впиянамисирка
229
1
 
4
 
! Отговори
Селянин преди 3 седмици
До 218Български селянин съм, а не украински. Те украинските селяни са също с български корен, поне една част 0,5 -1 млн. души. Явно съм много отворен според теб, след като си знам нашата (бг) история, както и световната. Украинците, ако не са американците, са загубени, същото е било и през втората световна с руснаците. Добре че са били американските доставки на оборудване, за да се съвземат и дадат отпор на вермахта.
228
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
650km до Москва. Дори не е нужно да стигнат Москва. Руснаците няма да изтърпят такова унижение. Джуджето е пътник
227
3
 
3
 
! Отговори
Ами преди 3 седмици
До Алюуу НАТЮНе са поискали, не са им пратили! Ето - Зеленски поиска и му пратиха.Путин ако поиска - и на него ще пратят... евентуално. Едно време на Сталин дадоха, може да се пробва и сега.
226
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хората най-накрая казват част от истината и вие пак недоволни.Това от самото начало си беше чист к.р капан,подплатен и с огромна доза руска бюрокрация.Но колко трябва да си... да вкараш примерно около 10000 единици обучени на запад ,въоръжени с всичко което са ти дали току що,да ги омешиш с чуждестранните наемници и да чакаш резултат.Резултата е бързи битки,тормоз на цивилни и мародерство,сега като логистиката и машините свършиха =следва неминуемото бягство,плен или смърт
225
7
 
12
 
! Отговори
Малиййй преди 3 седмици
Три роти на Украинската национална гвардия, водени от своите командири, отказаха да изпълняват бойни задачи край Покровск (руското име е Красноармейское ) в контролираната от ВСУ част на Донецката народна република поради кадровия глад и некомпетентността на висшето ръководство, съобщи за в. Страна военнослужещ от втори батальон на 15-а бригада на Националната гвардия Владислав.
224
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А кво става сега, на Русия ли ще помагаме да изгони агресора, хахахаха, Г7 кога ще се събира да се определи какви оръжия ще се пращат на Русия да изгони агресора, и какви санкции ще се наложат на укрия, хахахаха, нали така помагаме ние демократите да защитаваме нападнати държави от агресори, хахахаха. Кви ша ги дървят сега евроатлантиците, хахахаха.
223
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всичко показва, че и този напън ще завърши толкова "славно" като останалите, с тежки загуби в жива сила и техника от укрите, без поддръжка от въздуха, без доставки на гориво и храна си е глупост голяма, просто ще има някоя седмица квикане колко сме велики и после, ми що стана така, кво стана пак.
222
4
 
16
 
! Отговори
до244 преди 3 седмици
По скоро укрия си мушна горящата факла от заде си, да не е игра, хахаха.
221
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво си играе с огъня? Украъна направо мушна горящата факла отзад на Путин. Това игра ли е?
220
3
 
12
 
! Отговори
Панта преди 3 седмици
Винаги е голям купон с коментарите на умно красивите.
219
21
 
15
 
! Отговори
Пробита копейка преди 3 седмици
Не знам Украйна с какъв огън си играе,но с този огън яко пече на руснаците задниците!Чак тук смърди на печено свинско!
218
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А Рашистан къф го дири в мирна Европейска държава- защо нейните войници убиват и рушат- рашките да плащат всичко каквото са надробили!