Украйна си играе с огъня в Курск, ако не предвижда бърз край на войната

Настъпателната война води до повече жертви и изгаря повече оборудване
21 авг 2024 13:54, Гергана Попова
419
Украйна си играе с огъня в Курск, ако не предвижда бърз край на войната
Снимка: БГНЕС/ EPA

Голямо медийно внимание беше съсредоточено върху изненадващото нахлуване на Украйна в района на Курск в Русия. Руският президент Владимир Путин очевидно е бил обезпокоен от това. Но дали това е добра идея за Украйна е под въпрос, пише The American Conservative.

Въпреки че Украйна мълчи за по-голямата част от информацията относно своята офанзива, анализаторите спекулират, че тя се опитва да облекчи натиска на бавно напредващата руска офанзива на собствената си територия, като накара Русия да отклони атакуващите сили, за да защити собствената си територия.

Само, ако Украйна е сериозна за бързо прекратяване на войната и преговори за мир с Русия, тази инвазия може да бъде добра идея. В противен случай това е рискована офанзива, предприета само за психологически ефекти. Настъпателната война обикновено води до повече жертви и изгаря повече оръжия и оборудване. Ако не друго, ако погледнем стратегически на цялата война, преминаването на Украйна в офанзива, когато вече е с превъзходен състав и оръжие и е изправена пред едновременна вражеска офанзива, може да влоши това числено неравностойно положение, посочва още изданието.

В този случай, като се има предвид значителното предимство на Русия в числеността и оръжията на бойното поле, украинското нахлуване може дори да не накара Русия да отклони войските си от бавно напредващата си офанзива в Украйна за укрепване на района на Курск. Русия може просто да се опита да принуди украинците да напуснат, като хвърли повече наборници срещу тях, вместо да вземе сили от собствената си офанзива в Украйна.

Освен това, опитът да се задържи този джоб в Курск, който е заобиколен от три страни от руснаци и свързан с непрекъснато удължаваща се — и следователно по-уязвима — линия за доставки, е опасен и дори може да бъде катастрофален. Ако тяхната привидно несигурна линия за доставки бъде прекъсната, украинците могат да бъдат обкръжени.

Тази инвазия в Русия, когато руснаците напредват в Украйна, илюстрира, че военните като цяло са склонни да бъдат влюбени в перченето на смели действия, за да „отнесат битката на врага“. И все пак често има значителни предимства да бъдеш в отбрана, особено когато отбранителната сила обикновено може да избере терена, на който ще се бие.

Що се отнася до политиката на САЩ, американските политици бяха изненадани от украинския ход и бяха принудени да се запитат за целта на нахлуването, като по този начин косвено разкриха скептицизма към цялото начинание, посочва The American Conservative.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още по темата: войнаУкрайнаСАЩРусия
Още от Русия
Украинските войници в Курск: Тук е като на ваканция в сравнение с Донецк
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
5
 
21
 
! Отговори
НЕУТРАЛЕН преди 3 седмици
Альооо, джерита дейбарски? Къде сте-е-е-е?Прочетохте ли??? Не бе, не Путин, вашите хора ви го казват, че разтягането на фронта, и то на чужда територия, е ЛУДОСТ! Що не скачате, що не крещите, що ви няма??? *ендели застреляни...
216
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Агресор е всеки който напада друга държава преди американците. Те когато нападаха, какви бяха? Хайде спрете си най-накрая бе! Аман от двойни стандарти!
215
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сценаристите целяха да облекчят натиска на бързо напредващата руска офанзива на Покровското направление, като накарат Русия да отклони атакуващите сили, за да защити собствената си територия. Президентът Путин не се върза на холивудския сценарий. ВС на РФ усилиха напредъка в Донбас и стратегията на ВСУ в Курска област катастрофира.
214
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наполеон Зеленски навлиза в Русия, няма съпротива.
213
4
 
9
 
! Отговори
Смехурко преди 3 седмици
До Русифил: прекалило е с кокаина ли?
212
30
 
12
 
! Отговори
ъхъъ преди 3 седмици
Какво значи че си играе с огъня, Украйна вече е в режим на активна война повече от 900дни. За тях няма връщане назад и е нужно да си освободят държавата от терористи !
211
24
 
6
 
! Отговори
моше преди 3 седмици
Пожелавам на украинците да стигнат до Москва,ще ги посрещнат с хляб и сол!
210
6
 
33
 
! Отговори
Бг преди 3 седмици
Някой нацист искам да отиде в Будапеща на брега на река Дунав. Да види как как има отляти обувки на жени със бебета в в ръце който нацистите са ги хвърляли в реката.Избити от нацистите 6 милиона братя еврей 1 милион брата роми още милиони братя славяни.Въпроса ме как може да има толко нацисти в Бг при тези факти?
209
11
 
31
 
! Отговори
someone преди 3 седмици
До АнонименС нацисти мир никога не може да има докато не са унищожени, така че Русия няма да се изтегля въобще.
208
49
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мирът е възможен още утре... Просто Русия трябва да се изтегли от Украйна. Тогава и Украйна ще се изтегли от Русия и ще има мир.
207
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
руснаците ще изтеглят цивилното население и после ще изринат
206
5
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 седмици
Бързат да направят мирът невъзможен, преди идването на Тръмп.
205
34
 
13
 
! Отговори
XA XA XA преди 3 седмици
Абе, как "си играе с огъня"?Украйна е във война с Рассия от 3 години... Ще прави това, което намери за добре, за да натири нашественика.
204
5
 
16
 
! Отговори
Бг преди 3 седмици
До 222 ти май си полуграмотен.Аз не съм написал ,че 1-ва св.война започва от Австро-Унгария .Аз написах ,че започва от нацистите .Австрия какви са били?Ония с мусака е бил австриец?
203
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Укро-наступа в Курск си беше игра ва банк изначало. Е, днес вече е по-зле от неуспех, утре клони към катастрофа.
202
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Бг Не знам защо не всеки полуграмотен индивид, като напише безспорен факт и си мисли, че липсата на образование може да се компенсира от израза "безспорен факт" ПСВ започва с война между Сърбия и Австро - Унгария
201
9
 
13
 
! Отговори
гражданствата преди 3 седмици
Киев е стратирал конкурс на тема "Стани писледния Украинец" Масово приемат други гражданства само и само да не попаднат в бройката до предпоследния украинец. Гуема рякъ е тва Депр. Шо украинци по течението реката като в триатлонно плуване на бездвижни тела чи влачи в Черното Море на Фестивала "Цаца пее, Цаца Танцува, Цаца Укреси ръфа"
200
8
 
6
 
! Отговори
Чупим кат орехи преди 3 седмици
Още мостове за чупене има ли?
199
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има ли още украинци в Курск?
198
8
 
15
 
! Отговори
До 215 преди 3 седмици
Е Украински Селинджър що не си в Уколандията като си толкова отворен