Медицинската общност в Русия иска справедливост заради смъртта на Навални

Те настояват лекарите от затвора да бъдат подведени под одговорност
26 авг 2024 18:45, Нели Христова
65
Медицинската общност в Русия иска справедливост заради смъртта на Навални
Снимка: БГНЕС

Представители на руската медицинска общност изпратиха изявление до Следствения комитет с искане да бъде образувано наказателно дело и да бъдат потърсена отговорност от виновните за смъртта на политика Алексей Навални.

"Очевидно е, че смъртта на Алексей Навални е настъпила в резултат на небрежно изпълнение на задълженията от служители на FSIN", се казва в жалбата, която е подписана от 97 лекари.

Още по темата
Авторите на писмото се позовават на скорошно решение на Следствения комитет, публикувано от вдовицата на опозиционера Юлия Навалная. В него се посочва, че причината за смъртта на Навални в колонията е "комбинирано заболяване: хипертония със съдово и органно увреждане, дифузна миокардна склероза, усложнена от развитието на мозъчен оток, камерна фибрилация и белодробен оток".

Според лекарите такова увреждане на органите се развива при дългосрочна "хипертония с подчертано повишаване на кръвното налягане". Ако се открият тези симптоми, лекарите в колонията трябваше да предпишат хипотензивна терапия на Навални и да забранят да го изпращат в наказателна килия.

"Въпреки това, на Алексей не беше предписана хипотензивна терапия, той продължи редовно да бъде изпращан в наказателната килия, въпреки съществуващите медицински противопоказания, което в крайна сметка доведе (според представената резолюция) до развитието на такива страховити усложнения на хипертонията като белодробен оток , мозъчен оток, камерно мъждене и смърт", завършват авторите на призива.

Медицинската общност отправи подобен призив към руския президент Владимир Путин. Той е подписан от 89 лекари. Ето какво се казва в изявлението:

Ние, медицинската общност, многократно сме обръщали внимание на необходимостта да се осигури на Алексей Навални достъп до квалифицирана медицинска помощ и на недопустимостта Алексей отново да бъде поставен в карцер. Всички наши жалби бяха изпратени до по-ниските органи, откъдето получихме само формални отговори. Дори да приемем, че причината за смъртта на Алексей Навални е ненасилствена, вие носите отговорност за това, тъй като сте пренебрегнали експертното мнение на медицинската общност относно заплахата за живота, която представляват условията на задържане на Алексей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от Русия
Курск, Запорожие: Научиха ли Русия и Украйна урока си след взрива в Чернобил?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
97 лекари не могат да представляват медицинската общност в Русия.
56
0
 
3
 
! Отговори
емо преди 2 седмици
самото заглавие на статията е манипулативно - едно е медицинската общност на Русия, друго е 97 представители на медицинската общност на Русия, нали. тази манипулативност на заглавието предопределя и съдържанието на статията.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До факт . . . точно така. да идат при него за да го прегледат и да си полегнат заедно, че светъл път ги чака
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За На, ако не ме лъже паметта. Обявиха го за инфаркт и никакви разследвание повече и тинтири минтири.вални вече всички забравиха, но медиите още го изравят във фейк новини. Медицинската общност, бреееей! А аз без да съм общност искам да знам какво уби Милошевич в западен затвор? Той се спомина внезапно при много по-подозрителни обстоятелства, едва на 42 Обявиха го за инфаркт и никакви разследвания и тинтири минтири. Първо ще разследваме Милошевич, а навални ще си чака реда..
53
6
 
7
 
! Отговори
Римолето преди 2 седмици
А защо никой не говори защо го тикнаха в затвора- защото искаше 10-12 мил.$ от англетата за да направи цветна революция. Ама нещо го хванаха и то тикнаха там където му е мястото. И всички ревнаха да го защитават. Тез представители на медицинска общност да не е като нашия списък с ония хамавите дето са против закона на *** и се оказа,че има хора там дето идея си нямам,че са в списъка
52
7
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
Разбира се, че това е вятър и мъгла. Никакви "съвестни" лекари няма, в Просията сички са смачкани роби. Това е акция на издъхващия Путин, да имитира някаква свобода и демокрация в нещастната рузка кочи на. Иначе самият Навални си беше един кукумицин, по-скоро имперец-националист, отколкото либерален демократ.
51
4
 
8
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 седмици
Да помислим върху публикуваното. Какво се оказва: Коментира се "жалбата, която е подписана от 97 лекари". Нали русофобската пропаганда ни убеждава, че който изкаже мнение различно от официалното бива арестуван. А се оказва какво: 97 лекари не се притесняват да подпишат оплакване срещу условията, в които е бил поставен Навални в колонията, в която е излежавал присъдата си. И никой не ги арестува. Нещо не се връзва.
50
1
 
11
 
! Отговори
за мен преди 2 седмици
Смъртта на Навални си беше направена от западните разузнавателни агенти! Лесно им е да симулират такава смърт, а вече и бяха подготвени с речи и госпожата Навални за форума си! А че могат да си покрият диверсията - вече е очевидно! Хиляди хора починаха от ваксините на пфайзер, ама информацията тотално се прикриваше!
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
След дъжд - качулка! Медиците си мият съвестта с декларации,убийците си мият кървавите ръце с хипертония! А отравянето на Навални преди отиването в Германия,да не е било от гъби?
48
4
 
4
 
! Отговори
факт преди 2 седмици
да идат при навални
47
3
 
9
 
! Отговори
СтойТаГледай СерГоЕй преди 2 седмици
Кога са регистрирани, Кои, какви и колко са членовете на: "Ние, медицинската общност". Историйките около едни тееежки опозиционни пари започна с това че Хората на Нафекалний утрепаха Борята Германчиков, А хората на Нафекалната ДжутриЪ ометоха СерГоЕй Нефекалнийченско
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Очевидно е, че смъртта на Алексей Навални е настъпила в резултат на небрежно изпълнение на задълженията от служители на FSIN", се казва в жалбата, която е подписана от 97 лекари." - ___ - мястото на смъртта на Навални навежда на увереност за изпълнение на злонамерено нареждане да се изведе човек с разклатено здраве, по потник, на "разходка" зад полярния кръг!
45
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да вярно, трябваше да го изпратят на Бахамските острови да си излежи присъдата
44
6
 
10
 
! Отговори
Уан уей тикет преди 2 седмици
Не е лошо да им бият шута на тая медицинска общност точно сега в Русия не им трябват краварски ***.Да им се съдейства за имиграция към атлантическия свят с еднопосочен билет.
43
12
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
Ама западняците и американците са бaлъци. С онзи долeн предател, Сноудън, дето избяга в Мордор трябваше и те така да постъпят. УБИЙ ПРЕДАТЕЛЯ, ПЪК ПОСЛЕ СИ ПИШИ КАКВОТО ИСКАШ В СМЪРТНИЯ АКТ :)))
42
6
 
17
 
! Отговори
Майор от запаса преди 2 седмици
Тая "медицинска общност" е като нашите даскали-eничаpи-предатели-грантояди дето се подписаха за джендър-пропагандата в българските земи. А тия се подписали за Навални срещу заплащане под формата на грантове от сороскити НПО. Хубаво е да знаете тези неща, когато четете такива нагласени новини.
41
2
 
11
 
! Отговори
999 преди 2 седмици
Така ,както сте го написали излиза,че медицинската общност е активна в търсенето на наказателна отговорност единствено за смъртта на специални хора( ,,политикът Навални).Това ли се случва наистина?
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
*** ама *** статия ,но след като прочетох кой е я писал се поуспокоих
39
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има все още надежда за кочинЯта, след като се намират достойни хора-въпреки терора на ***-да се държат смело и да не спират да задават въпроси!! Скоро ще започнат и да търсят отговори, ако не им се отговаря на питанките!!
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ха ха ха - "обществото" което явно е финансирано от Сорос, представлява около 0,000049 процента от населението на Русия. Нещо като мравка, която се изказва от името на цялото население.