Военната кариера на Сирски зависи от хода на атаката срещу Курск

Скоро ще си покаже дали Курск е майсторски ход или последна грешка
26 авг 2024 21:30, Гергана Попова
137
Военната кариера на Сирски зависи от хода на атаката срещу Курск
Снимка: БГНЕС/ EPA

Военната кариера на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски зависи от хода и резултатите от атаката срещу района на Курск, пише британското издание The Telegraph.

Много неприятни неща бяха казани за Александър Сирски, когато той наследи Валери Залужни като главнокомандващ на украинските въоръжени сили през февруари. Той беше твърде консервативен, твърде контролиращ, твърде склонен да похарчи живота на хората си - преди всичко някои украински войници мърмореха, твърде съветски.

Сега дръзкото нахлуване на 59-годишния мъж в района на Курск в Русия промени тази гледна точка - до известна степен.

Вместо да го укоряват, че е упорит, лишен от въображение и жертва животи за безсмислени тактически печалби, той бива възхваляван за планирането и изпълнението на една от най-големите, най-дръзките и досега най-успешните изненади на войната, пише още изданието.

Но този смел, щателно организиран и изключително рискован гамбит предизвика едновременно възхищение и безпокойство.

Мариана Безухла, украински депутат, тази седмица нарече генерал-полковник Сирски украинския Жуков – препратка към генерал Георги, който поведе Червената армия към победа над нацистите.

Успехът в Курск не е безплатен. Украйна губи някои от най-добрите си мъже в битки там. В Донбас руснаците ускориха настъплението и чукат на вратата на Покровск.

Следващите седмици ще покажат дали Курск е майсторски ход, или последна, ужасна грешка. Резултатът може да реши войната. Със сигурност ще реши как историята ще запомни Александър Сирски.

Курск вече промени някои възгледи за него, пише още The Telegraph.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от Русия
Курск, Запорожие: Научиха ли Русия и Украйна урока си след взрива в Чернобил?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
7
 
! Отговори
Мисис Фък дъ ЕУ преди 3 седмици
До Анонимен Мхм той и вермахта бил с по-модерните оръжия ....
73
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Историята няма значение, а само кой има по-модерни оръжия. И това не е Русия.
72
2
 
5
 
! Отговори
MNENIE преди 3 седмици
Сирски заслужава да стане Фелдмаршал , както Паулус е произведен от Хитлер при обсадата на Сталинград .
71
5
 
18
 
! Отговори
Смехът е здраве преди 3 седмици
Нападението в Курск е най голямата глупост във военното дело .Каква цел?Никаква,какво ще постигнат,Нищо,ще превземат Русия, Идиотщина.Хохленска работа.
70
6
 
17
 
! Отговори
Назъм Хикмет преди 3 седмици
Русия я нямаше при Горбачов и Елцин.Истинската Русия е при Путин,тази която винаги е била,да не прекланя глава пред никой.Непокорна,дива, войнствена,непримерима към несправедливостта.
69
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Там ще му е гроба.
68
16
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Завладяването на Курска област е блестяща операция на Сирски.Иска се кураж да атакуваш чебурашките на собствена територия.Сирски го направи.Заслужи си повишението в армейски генерал.Чакаме още бой по крепостните.
67
8
 
3
 
! Отговори
До умника 62 преди 3 седмици
Добре еюче беше Запада, че да я има Русия в момента! Ако не беше и помогнала във ВСВ2, сега щеще да е немска колония! Бързо забравяте историята и това ви е грешката!
66
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дреме му на някой за Сирски. Я кажете, кариерата на Сирски ли е по-важна или 4-5000 убити? Последните 48ч в Курск украинците са спряни напълно, Сирски да му мисли. Според мен той не е взел това глупаво решение, военен не може да направи такава глупост. Зеленски му е заповядал под западно давление, това е повече от ясно, Сирски просто ще изпере пешкира.
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Май изцяло трябва да се смени командването и главния евреин. Фатална грешка е да се водите по акъла на евреите и даМрете за евреите. Това им е целта, всички даУмрете и да останат само евреите.
64
1
 
14
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 3 седмици
Значи ,пиши го бегал другаря Сирски .
63
2
 
16
 
! Отговори
Малко за историята преди 3 седмици
До Анонимен 66: Украйна е създадена като държава в състава на СССР. До тогава такава държава не е имало. През 1653 г. хетманът на Запорожката армия Богдан Хмелницки изпраща посолство в Москва при цар Алексей Михайлович, състоящо се от военен старшина Григорий Гуляницки и военен писар Иван Виховски с другари, с молба да приеме цялата Малорусия и Запорожката армия във вечно твърдо владение, гражданство и покровителство. За никаква Украйна тук не става дума. Когато стават покрайнина на Русия тогава.
62
0
 
17
 
! Отговори
Зле е за Сирски преди 3 седмици
Изненада вече няма, това беше в началото. А краят на акцията на украинската армия в Курска област няма да се хареса на украинците. Без превъзходство във въздуха западната стратегия не дава резултати. Ще се окажат само със загубите.
61
0
 
2
 
! Отговори
До 62 преди 3 седмици
Е те тия дето пишат не са българи ти не знаеш ли нищо,че пишат на български с новите технологии всеки може да се прави на, какъвто си иска
60
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руснаци и украинци са братски народи, един народ. Първото престъпление е било между двама братя, и то не да делят нещо ами от ревност, не за жена, а към Бащата. Тези вражди са най-кървави. И сега, украинците, които са чисти като раса и нацисти ревнуват руснаците, и смятат, че те са истинските наследници на Киевска Рус, истинските руснаци, а тази смесица северни монголо-татари азиатци не са никакви руснаци, ами си запазиха ядрените оръжия и огромната територия, а ако ние си бяхме запазили ядрените оръжия сега ние щяхме да сме велика страна истинските наследници на велика Рус.
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До 56 - Украинците мразят руснаците не откакто в Киев се установи хунтата, ами защото са нацисти. Още през ВСВ участваха с нацистки военни образувания в немските СС дивизии, още тогава убиваха руснаци, и от 10 години вече убиват руснаци в Донбас. Така че всички са виновни, не е само "хунтата и Зеленски", като цяло украинци подкрепят "хунтата", иначе до сега да бяха свалили и Зеленски и цялата върхушка в Киев.
58
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не е евроатланджендърско да казвате Александър. Това е Олександър , както и всички останали Александровци на света.
57
2
 
12
 
! Отговори
курвата България преди 3 седмици
На запад мразят Русия защото грабежите са начина им на съществуване, и в Русия има много за грабене, а не могат. Освен това два пъти Русия ги бие и побеждава. Поляците мразят Русия защото Русия стана велика славянска държава, а те а да станат, но не станаха. А българите мразят Русия от кypварщина, да угодят и да доставят удоволствие на партньорите и по този начин да си осигурят така лек и приятен живот.
56
0
 
7
 
! Отговори
В. Дочев, София преди 3 седмици
Ген. Сирски пристигна на внезапна проверка в Курск и както всички предполагахме завари пълен бардак като се започне от няколкото хиляди облечени в дрипи и полугладни бивши затворници дегизирани като редовна армия и се свърши с дремещите по бюрата сътрудници на ФСБ. Коя ли е следващата спирка на генерала?
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А залужни къде е ??