Военната кариера на Сирски зависи от хода на атаката срещу Курск

Скоро ще си покаже дали Курск е майсторски ход или последна грешка
26 авг 2024 21:30, Гергана Попова
137
Военната кариера на Сирски зависи от хода на атаката срещу Курск
Снимка: БГНЕС/ EPA

Военната кариера на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски зависи от хода и резултатите от атаката срещу района на Курск, пише британското издание The Telegraph.

Много неприятни неща бяха казани за Александър Сирски, когато той наследи Валери Залужни като главнокомандващ на украинските въоръжени сили през февруари. Той беше твърде консервативен, твърде контролиращ, твърде склонен да похарчи живота на хората си - преди всичко някои украински войници мърмореха, твърде съветски.

Сега дръзкото нахлуване на 59-годишния мъж в района на Курск в Русия промени тази гледна точка - до известна степен.

Вместо да го укоряват, че е упорит, лишен от въображение и жертва животи за безсмислени тактически печалби, той бива възхваляван за планирането и изпълнението на една от най-големите, най-дръзките и досега най-успешните изненади на войната, пише още изданието.

Но този смел, щателно организиран и изключително рискован гамбит предизвика едновременно възхищение и безпокойство.

Мариана Безухла, украински депутат, тази седмица нарече генерал-полковник Сирски украинския Жуков – препратка към генерал Георги, който поведе Червената армия към победа над нацистите.

Успехът в Курск не е безплатен. Украйна губи някои от най-добрите си мъже в битки там. В Донбас руснаците ускориха настъплението и чукат на вратата на Покровск.

Следващите седмици ще покажат дали Курск е майсторски ход, или последна, ужасна грешка. Резултатът може да реши войната. Със сигурност ще реши как историята ще запомни Александър Сирски.

Курск вече промени някои възгледи за него, пише още The Telegraph.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от Русия
Курск, Запорожие: Научиха ли Русия и Украйна урока си след взрива в Чернобил?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин никога не е бил в такъв ступор!
93
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вече е герой, за винаги!
92
5
 
19
 
! Отговори
Римолето преди 3 седмици
Не може с една плюка войска 6-8 000 души да обърнеш хода на губеща война.Отделно,че е обществена тайна,че операцията е планирана и солидно подкрепена с англоизвратеняци. Превзеха 3 села , срутиха 3 моста,че да не могат да се върнат и голям успех направили. До няколко седмици и помен няма да има от тия укросолджери. Иначе евала за статията-остава една цвирка да им напрайте
91
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 97. Ти какво толкова се радваш че украинците имат мръсни бомби. Наистина вие славоукраинстващите сте луди за връзване.
90
12
 
3
 
! Отговори
Музовиров преди 3 седмици
Друзята превзеха Киев за три дня, и сега ще освободят и курско за три дня.
89
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
само англичаните защитават открито курската операция, да не е британски проект, защото експертите казват, че американците никога не предприемат наземна операция без превъзходство в авиация и артилерия, според пленените казали им, че отиват на сафари, военни няма, само невъоръжени руснаци
88
0
 
6
 
! Отговори
Фитока преди 3 седмици
Ако кариерата му зависи от битките в Курска област,то ще ги кара да атакуват всяко близко село докато има войници там вместо да мислят за изтегляне,за което ще почнат да мислят едва след като останат под една десета там.Ще се опитва да вкара колкото се може повече там,въпреки че вчера са били бомбени Суми и още 15 населени места,където се събират резерви.
87
7
 
2
 
! Отговори
Истина преди 3 седмици
Не може да си президент на държава и да го играеш хазартно, не може да стовариш 100к войска пред чужда държава и да си мислиш че те ще се уплашат, това не е 16 век! Точно зареди това, за мен Путин е слаб президент! Както и Зеленски, не може да провокираш 10 пъти по силна държава и да не прецениш последствията! Реално и двамата са слаби държавни глави, резултата го виждаме всеки ден!
86
12
 
3
 
! Отговори
Истина преди 3 седмици
Но има и една друга истина, че както украйнците бяха подлъгани от американците, така и руснаците бяха подлъгани от Путин! Самият факт, че вече 3 години, продължава тази война, показва много слабости в руската армия! Зареди 4 области, залагаш цялото си съществуване! Много хазартно го играе Путин, а това в комара, означава слаб играч! Много за малко!
85
16
 
1
 
! Отговори
Аху иху после тихо преди 3 седмици
Путин отдавна вече не е център на внимание, никой не го бръсне, пълен игнор. Какъв провал само!
84
1
 
20
 
! Отговори
Истината преди 3 седмици
Е, че преди минути Руснаците удариха с Искандер хотел пълен с наемници в Кривой Рог почти цяла Украйна в момента отново е подложена на ракетна атака и дронове. Взривове има в Киев, Житомир, Харков, Кременчук и др. А точно преди половин час Апти Алаудинов доложи, че Нижноюю Паравою и Начаев в Курска област са освободени. Целия Западен свят пише, че Украйна сама се вкара в капана с Курск само нашите смешницi пишат, че Укрозомбитата са постигнали нещо.
83
9
 
5
 
! Отговори
До две могили преди 3 седмици
Добре че влезнахме в НАТО, че ния щяхме да сме мишена, много преди украйнците!
82
14
 
3
 
! Отговори
Истина преди 3 седмици
Истината е че Путин се провали напълно, а със себе си повлече и Русия. Тази държава скоро може и да не съществува.
81
9
 
5
 
! Отговори
Две могили преди 3 седмици
след като укрите приключат, според мен ще бъде хвърлена втората вълна, а именно страните от т.нар. триморие, част от които е България. Господарите ще ни заповядат
80
3
 
11
 
! Отговори
Истина преди 3 седмици
Истината е че Украйна няма кой знае колко полезни ходове и по всякаква логика би трябвало да загуби войната! Тука идва един тънък момент, дали американците ще им позволят да развеят бялото знаме! Не е тайна, че големият печелиш от тази война е именно САЩ! Реално американците воюват с Русия с чужда армия, това е като 6ца от тотото за тях!
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Съмнявам се тази операция да е замислена от Сиракуза, а най-вероятно от някой в нато. В момента в който се заговори за мирни преговори и хоп украинците влязоха в Курск. Моди ходи в Киев и няма и два дена и полския президент и естонския премиер веднага и те в Киев, като че ли да проверят да не би Зеленски пак да помисли за мир.
78
0
 
8
 
! Отговори
Чужденец преди 3 седмици
"пише британското издание The Telegraph" -- тия пишат много глупости и фалшивки, отдавна не ги чета
77
1
 
1
 
! Отговори
Мисис Фък дъ ЕУ преди 3 седмици
До Истина Според украинците са 5 бригади :)
76
9
 
1
 
! Отговори
В. Дочев, София преди 3 седмици
Хахаха, под мъдрото ръководство на Владимир Владимирович (още известен като Великия комбинатор и царя на многоходовката), сега руската армия ще сравнява със земята руски градове и села за да изтласка ВСУ. Изключителна мъдра тактика на ген. Сирски бойните действия да се водят на територията на врага.
75
7
 
5
 
! Отговори
Истина преди 3 седмици
Военната операция беше перфектно изпълнена! Друг е въпросът какъв е замисъла след това! А съвсем друг е въпросът да ли е имал някакъв ефек! Но като операция и резултат е перфектно изпълнен 1000 човека, завземат почти без щети, една вражеска област, което си е истина си е истина!