Военната кариера на Сирски зависи от хода на атаката срещу Курск

Скоро ще си покаже дали Курск е майсторски ход или последна грешка
26 авг 2024 21:30, Гергана Попова
137
Военната кариера на Сирски зависи от хода на атаката срещу Курск
Снимка: БГНЕС/ EPA

Военната кариера на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски зависи от хода и резултатите от атаката срещу района на Курск, пише британското издание The Telegraph.

Много неприятни неща бяха казани за Александър Сирски, когато той наследи Валери Залужни като главнокомандващ на украинските въоръжени сили през февруари. Той беше твърде консервативен, твърде контролиращ, твърде склонен да похарчи живота на хората си - преди всичко някои украински войници мърмореха, твърде съветски.

Сега дръзкото нахлуване на 59-годишния мъж в района на Курск в Русия промени тази гледна точка - до известна степен.

Вместо да го укоряват, че е упорит, лишен от въображение и жертва животи за безсмислени тактически печалби, той бива възхваляван за планирането и изпълнението на една от най-големите, най-дръзките и досега най-успешните изненади на войната, пише още изданието.

Но този смел, щателно организиран и изключително рискован гамбит предизвика едновременно възхищение и безпокойство.

Мариана Безухла, украински депутат, тази седмица нарече генерал-полковник Сирски украинския Жуков – препратка към генерал Георги, който поведе Червената армия към победа над нацистите.

Успехът в Курск не е безплатен. Украйна губи някои от най-добрите си мъже в битки там. В Донбас руснаците ускориха настъплението и чукат на вратата на Покровск.

Следващите седмици ще покажат дали Курск е майсторски ход, или последна, ужасна грешка. Резултатът може да реши войната. Със сигурност ще реши как историята ще запомни Александър Сирски.

Курск вече промени някои възгледи за него, пише още The Telegraph.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от Русия
Курск, Запорожие: Научиха ли Русия и Украйна урока си след взрива в Чернобил?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
10
 
! Отговори
До 56 преди 3 седмици
А какво да направят ? Избори няма , националистите убиват всеки който се обяви против войната , те ще убият и Зеленски след капитулацията
53
1
 
12
 
! Отговори
Мда преди 3 седмици
Някой от войниците на Паулус се връщат в Германия чак в средата на 50-те години , част от малцината оцелели остават в Русия и създават семейства ...
52
1
 
18
 
! Отговори
Да преди 3 седмици
Няма невинни украйнци, те сега търпят Зеленски и хунтата в Киев.
51
1
 
15
 
! Отговори
Мишо преди 3 седмици
Кой ви ги съчинява тези псевдо разсъждения?!Кариерата на Сирски или Месирски не е почвала, че да свърши!
50
1
 
17
 
! Отговори
Мда преди 3 седмици
Жалко че историята не се чете ...буквално часове преди германската 6-та армия да капитулира на Източния фронт под ръководството на генерал Паулус , Хитлер го повишава във фелдмаршал за да не му даде възможност да се съгласи на капитулация... е Паулус няма избор освен да умре заедно със 330 000 пленени германски войници и се предава ...Всяка прилика с лица и събития може би не е случайна
49
0
 
19
 
! Отговори
Цената преди 3 седмици
След сутришните атаки по Киев, няма ток и вода, това се вижда от клиповете в ютуб.
48
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Курск-авантюра, без ясна цел и без значение в оперативен, тактически и стратегически аспект! Загуба на над 6000 бойци и тонове тежка бронетехника, за какво? Кой уплаши, какво постигна? Пишете каквото си искате-нищо друго, освен погубени млади хора и плашене на гаргите! Ще бъдат претопени и смазани. Няма ресурс никъде по света, който да им осигури поне малко успех за самочувствие. Знаят го и американците, затова се дърпат. Ще клекнат. Няма кой да ги извади от кървавата кал!
47
0
 
24
 
! Отговори
До 48 преди 3 седмици
Нали нямало руснаци в Украйна? Те всички са руснаци. Ела да видиш как говорят в България, само на руски.
46
1
 
24
 
! Отговори
Дядката преди 3 седмици
Ха,ха атаката се оказа обиране на селски кръчми,насилване на закъсали жени без мъже и други дреболии! Е до атомната централа не можаха да стигнат но обещаха да си гръмнат някоя своя и да обвинят Русия!
45
1
 
13
 
! Отговори
до 45 преди 3 седмици
Щото ги избиха украинските генерали. Няма. И в склада няма.
44
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 40Смятай, бате колко е закъсал Зеленски да издига руснак като генерал)))Там е работата, ще Сирски ако беше останал в путиновата армия щеше да стигне до капитан, командващ тилова рота. За твое сведения бойците на батальона,, Азов" са предимно руснаци от Източна Украйна. Мразят Блатная до мозъка на костите си. За тях и Сирски истинската Русия е Украйна.
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С курск се изхвърли като суха *** на мокър пясък. Или обратното, същия резултат.
42
2
 
14
 
! Отговори
В казармата преди 3 седмици
Имахме лаф - каква е файдата ако няма полза?!? Влязоха, създадоха проблем на руснаците. И? Оттук? Цел? Да настъпят? Трябват още сили. Да се укрепят?Ще стоят под обстрела и ще ерозира освен ако не вкарват постоянно още сили. Да отстъпят? Под обстрел това също не е лесно. Рейда сам по себе си беше успешен. Но вече не е рейд, а ново бойно поле. А това е съвсем друга история.
41
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Маряна Безуглая нали беше казала във Върховната Рада, че Cирски е готов да подпише капитулацията на Украйна защото не вярва в победата? Сега изведнъж се променило всичко? Айде,бе! Те го мразят в дъното на душата си понеже е руснак. Пуснали са го на вълците в Куркс. Защо не изпратиха украинец генерал? Залужни не харесваха. Безуглая повлияла на Зелето да го смени. Те никой няма да харесат. Това са хора фанатици.
40
6
 
3
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 3 седмици
Пълна денацификация на руските украйнини и пълна депедееастизаьия НА България и ЕС
39
0
 
23
 
! Отговори
След Курската дъга преди 3 седмици
Нацистите се сриват. Това е положението.
38
0
 
15
 
! Отговори
хода на атаката преди 3 седмици
вече е само назад. нацистка традиция.
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Смятай, бате колко е закъсал Зеленски да издига руснак като генерал. Щото украинците за нищо не стават.
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Един път предател,завинаги предател. Ще им свърши черната работа и ще го ликвидират понеже е руснак.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нали вчера писахте, че вече е повишен като Генерал Cирски? Сега освен да му скъса някой пагоните. Хахахахахаха Каква кариера? Той е на 59 г. Освен маршал да го направят посмъртно.