Гърдев: Протести срещу Зеленски са невъзможни

Украйна вече трета година е във военно положение
27 авг 2024 13:03, Гергана Попова
64

Протести срещу Зеленски са невъзможни. Украйна вече трета година е във военно положение. Има ограничения, които са наложени от западните партньори на Украйна за използване на далекобойните средства. Това заяви политическият анализатор и председател на международната комисия в 46-ото Народно събрание Димитър Гърдев пред Bulgaria ON AIR.

"Тук се цели успокояване на руското обществено мнение, защото след тази офанзива украинските сили се укрепиха и има опасност от завземането или нанасянето на удари по Курската атомна централа. Ударите са по граждански обекти. Протести срещу Зеленски са невъзможни", каза още той.

"И Русия, и Украйна гонят медиен ефект с войната. Руското политическо ръководство трябва да отговори на един въпрос - защо на третата година от войната бойните действия не ги води в Киев, а ги води в Курск. След изборите в САЩ можем да видим и начало на преговори. Вече има такива заявки. Самият Зеленски заяви, че на следващата международна конференция Русия също трябва да присъства. Виждаме инициативите на Китай, на Индия и на Турция. Липсва инициативата на Европа. Изключителен пропуск", коментира Гърдев.

"Позицията на Доналд Тръмп е ясна. Позицията на Камала Харис се изработва, но можем да си направим извод от нейното поведение, когато беше вицепрезидент. Тя заяви, че ще подкрепя Украйна докато е необходимо. Виждаме как тези послания много бързо се променят след развитието на бойните действия. Американският президент може да засили или да прояви определени инициативи, но курсът, който е заложен, няма как да бъде променен. Всеки един президент, който и да е той, ще иска да получи външнополитическа награда, защото това е много силен ход", заяви той.


По думите на кореспондентът ни в Киев доц. Даниел Бенатов, след най-голямата атака в Киев няма ток поне 10 часа. Токът се изключва доста хаотично и няма сигурност за връзка.

"Предишната нощ към Украйна пристигнаха 236 обекта - ракети и дронове. Има много разрушения в енергийната инфраструктура. Западното въоръжение, което ние имаме, има ограничение, не можем да го използваме на руска територия. Има ограничение за разстоянията, но за тези две години започнахме да произвеждаме своите безпилотни летателни апарати "Камикадзе". Вчера и предишните дни атакуваха военни летища в Саратов и по-далеч", добави още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от Русия
Френският президент Макрон се оказа активен потребител на Telegram
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Протестите сега се изразяват в бягство от страната.Даже семействата на всластимащите не са в Украйна,
16
14
 
24
 
! Отговори
Вече е невъзможно преди 3 седмици
Зелената хунта изби украинците....няма кой вече!
15
31
 
3
 
! Отговори
Какво преди 3 седмици
...му става на Тоя? Преди беше нормален в анализите си, но откакто стана политик, завъртя палачинката ? Трябвало да се "успокои" руското общество??? Това ли им е проблема? Трябвало Европа да прояви повече инициатива за преговори ? А за онзи, дето хвърля денонощно ракети по цивилни обекти, нито дума ? И него ли не трябва да го "притесняват"? Защото Бункерният Фюрер можел да се събуди в "лошо" настроение? Извратена работа...
14
14
 
23
 
! Отговори
Да преди 3 седмици
Няма невини в Украйна.
13
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Искам да попитам "експерта": Тъй като Петро Перошенко (има запис на ритуала) официално е обявен за дякон към каноноческата правослявна църква (тази, която е с център Москва), сега, коагто я забраниха, ще го обявят ли за кремълски агент, и впрочем защо досега не са го обявили?
12
10
 
23
 
! Отговори
VladTepes преди 3 седмици
Невъзможно е Зеленски скоро да излезе от делириум.
11
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой да протестира бе байно? Хората са на фронта
10
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Копейките пак заливат коментарите с простотиите за "хунтата", а не се виждат, че в любимото им блато вече четвърт век един кгб пенсионер не пуска властта и избива всеки, който реши да си отвори устата.
9
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна въобще не е суверенна държава, Нито теоретичаки м нито практически. Както и да се говори, първо няма договори за границите на държавата. Второ, според реферндума в СССР съюзът не бива да се разпада, т.е. образувните д-ви не са по международното право, трето, всички управници в т, нар. Украйна неприкрито са инсталирани отвън, и , както през 90-те в Русия, в Киев гъмжи от америкамци и подобни, Още: земята на У, е в голяма степен разпродадена, предприятоята също, ...
8
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никакъв експерт не е този, НИЩО съществено не казва. Маже, само за да не сгази лука пред следящите американци. Напулно безсъдържателен.Ако това са ни "експертите" нищо чудно, че от името на България се вземат вредящи и унижаващи ни решения.
7
14
 
18
 
! Отговори
10та година преди 3 седмици
Киевската хунта извършва изтребление на населението от руско-говаорящите райони. Американопапаглчетата - краварите как викаха на война срещу такова положение? не беша "Освобождение" и борба за човешката свобода? :)
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щото е много важно да има платени протестъри и контрапротестъри докато ти хвърлят бомбите на главата
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Засега вървят анализите на политкоректните специалисти, не обективни. Но в днешно време информация да искаш, важното е да я пресяваш и отсяваш, не е трудно.
4
4
 
26
 
! Отговори
Хунта преди 3 седмици
укрохунтата направи узурпация на властта и геноцид на украинците! В този смисъл рашките наистина са освободители!
3
32
 
7
 
! Отговори
Всъщност 2 преди 3 седмици
Изобщо така поставен въпросът от Гърдев предполага, че двете страни имат еднакво морално основание да воюват. Това не е вярно. Войната на Русия е завоевателна и престъпна, тя се държи като държава-терорист, докато войната на Украйна е отбранителна и в съгласие с международното право. Единствената възможност за мир е пълна победа за Украйна и сваляне на престъпния режим в Москва. За това са нужни усилията на цялата международна общност.
2
21
 
11
 
! Отговори
Страшно е преди 3 седмици
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Страшно е!
1
20
 
11
 
! Отговори
Всъщност преди 3 седмици
"Руското политическо ръководство трябва да отговори на един въпрос - защо на третата година от войната бойните действия не ги води в Киев, а ги води в Курск." Не съм съгласен, този въпрос предполага, че агресията на Русия е в легитимна и в съгласие с международния право ред, а тя НЕ Е. Кремъл трябва да отговори защо нахлу в суверенна държава с международно признати граници (признати и от Русия), нарушавайки международното право, изби хиляди мирни жители, отвлече хиляди деца, обстрелва болници..