Френската полиция обяви брата на Павел Дуров за издирване

Адвокатът на Павел Дуров отказа да коментира разследването
28 авг 2024 17:00, Гергана Попова
41
Френската полиция обяви брата на Павел Дуров за издирване
Снимка: БГНЕС/ EPA

През март френските власти са издали заповеди за арест не само на изпълнителния директор на Telegram Павел Дуров, но и на брат му Николай, пише Politico, позовавайки се на френски административен документ, до който е получил достъп.

Още по темата

Документът показва, че френското разследване под прикритие на Telegram е по-мащабно и е започнало месеци по-рано от известното досега. Случаят се върти около отказа на Telegram да сътрудничи на разследване на френската полиция за сексуално насилие над деца.

Павел Дуров беше арестуван в събота вечерта от френската полиция на парижкото летище Льо Бурже, след като гранични служители предупредиха съдебните власти, че пристига с частния си самолет от Азербайджан.

Неговият арест предизвика дипломатическа буря за френското правителство, както и глобален протест срещу свободата на словото и вината на социалните медийни платформи за материали, споделени от техните потребители.

Според изданието, заповеди срещу Павел и брат му Николай, съоснователят на платформата, са били издадени на 25 март по обвинения, включващи „съучастие в притежание, разпространение, предлагане или предоставяне на порнографски изображения на непълнолетни в организирана група“.

Адвокатът на Павел Дуров отказа да коментира разследването.
Вицепрезидентът на Telegram Иля Перекопски също се споменава в резюмето на случая, въпреки че документът не посочва дали срещу него е издадена заповед.

Прокуратурата също отказа да коментира заповедите за арест и на двамата братя Дурови, позовавайки се на тайната на следствието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от Русия
Русия не се трогна на ареста на Дуров: Не сътрудничи с ФСБ, значи не е герой!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво очаквате от ненормалния тоталитарен 4-ти Райх.
12
18
 
4
 
! Отговори
КГБ преди 2 седмици
Свобода за нашия агент Дуров/Г лупаков/
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Преди 1/2 час доставиха изпълнителния директор на Telegram Павел Дуров в съда.
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хора, Макрон е искал да вечеря с Павел и затова Павел е бил там. Разбирате ли, че ПРЕЗИДЕНТЪТ на Франция участва в подмамването на Павел, за да могат да получат достъп до Телеграм. Абсурдно е да съдиш предоставящият платформа за съдържанието й. Все едно да съдиш Зукербърг за това че ползват Мета за примамване на деца или показване на живо на престъпления. Това което се случва във Франция е потресващо. Кой знае какво има Макрон на неговия Телеграм.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сега разбрах, Макрон е снимал и разпространявал пед*..ски материали и Дуров го е блокирал. Сега Макрон си го връща.
8
0
 
5
 
! Отговори
И какво преди 2 седмици
Ако не ме слушат не мога да говоря ли?
7
3
 
19
 
! Отговори
А Чарли Шийн? преди 2 седмици
Някой да попита Макрон, сериала "Двама мъже и половина" не е ли на сто процента порнографски, вулгарен и неприличен.
6
1
 
27
 
! Отговори
олимпус порнография преди 2 седмици
Че в Париж, на Олимпиадата, не се посвениха да изразят най-голямата порнография. Присвоиха си всичко, и най-вече, правото да съдят и сриват неудобните.
5
1
 
23
 
! Отговори
Дракона преди 2 седмици
Хаха, френските полицейски на булдочето макарон бабоебов пак останаха с празни ръце. Пак са арестували неправилния човек, хвала им, сега да пият по една студен алпийска водица и да обясняват, че е станала грешка. Оказва се че кодовете за шифрирани в Телеграм са на Дуров у брат му, до който няма да могат да се домогнат с мръсните си ръчички.
4
2
 
19
 
! Отговори
Кръчматъ преди 2 седмици
Свобода на Словото и Правото да Изразите Свободно и без Страх своето Мнение...??? Аха, ама ню-ню!!!! Къде по пътя на Демокрацията загубихте мотото на Волтер: "Може да не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш."???
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как да вярваме на новините като знаем че Дуров няма самолет?
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички тези пкатформи са възникнали и се държат с благословията на управниците, няма такова понятие "независими". Но ние простосмъртните не знаем каква е "сделката с дявола" за да се разпространят толкова.На предните избори за европарламент една от точките за аготация на една от големите европесйски оартии беше " да накараме големите интернеткомпании да плащат данъци". Не можаха. ...
1
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
евроатлантлатичско гестапо