7 жертви на авиобомба, паднала върху блок и детска площадка в Харков

Володимир Зеленски обвини Запада, че ограничава отбраната на Украйна
31 авг 2024 12:45, Анисия Иванова
274
7 жертви на авиобомба, паднала върху блок и детска площадка в Харков
Снимка: БГНЕС

Седем са вече цивилните жертви на руска атака срещу Харков. Руска бомба порази жилищна сграда и игрална площадка в североизточния украински град. Освен убитите има и най-малко 77, заявиха украинските власти, цитирани от Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че сред убитите е 14-годишно момиче. Кметът на Харков Игор Терехов каза Telegram, че на игралната площадка е убито едно дете.

Вследствие на удара 12-етажната жилищна сграда се възпламени, информира още кметът. Изпод развалините бе измъкнато тялото на убита жена и по този начин броят на жертвите нарасна на седем, каза Терехов по-късно.

Около 20 от ранените са в сериозно състояние, заяви областният управител на Харковска област Олег Синегубов.
Зеленски отново иска разрешение за далекобойни удари по Русия

След удара по Харков Володимир Зеленски отново призова западните съюзници на Украйна да позволят на Киев да поразява с предоставените от Запада оръжия с голям обсег военновъздушни бази на руска територия.

"Един удар, който нямаше да се случи, ако нашите сили за отбрана имаха възможността да унищожават руските военни самолети там, където са разположени. Няма рационална причина, поради която да ограничаваме отбраната на Украйна", заяви Зеленски в Telegram, цитиран от БТА.

Киев казва, че най-ефективният начин за предотвратяване на удари като този по Харков, е да бъдат поразявани руските самолети, от които се изстрелват снаряди срещу Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от Русия
Треньорът по джудо на Путин: Той обича спорта така, както дете обича лего
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
4
 
5
 
! Отговори
Всеки който преди 2 седмици
Представя монголците като недоразвид и примитивен народ без култура и цивилизация, е или американски бот или северномакедонец!
153
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сталин е касапинн и пияница. Нищо не е постигнал срещу Хитлер. Без САЩ и запада Хитлер щеше да му обръсне мустака.
152
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 149 "Никакво намерение нямам да обяснявам, има едни дебели книжки, където нещата са изяснени." Ти коя дебела книжка си прочел за сътрудничеството на Сталин и Хитлер?
151
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В същото времето монголите казват , че Украйна правила тероризъм в Белгород:))) Няма такива лицемери и пропагандатории като червенюхитее.
150
6
 
4
 
! Отговори
Mongol-Mongol преди 2 седмици
До Анонимен 146 - Дори и монголидите са по-цивилизовани от руските манголи.
149
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 145 - Никакво намерение нямам да обяснявам, има едни дебели книжки, където нещата са изяснени. И такова единение има само в нечии глави, които са далече от книгите, но са прегърнали тая пропаганда, която им изнася.
148
6
 
1
 
! Отговори
Do 144 преди 2 седмици
До Анонимен /// Да, така е, но не забравяйте, че режимът на Сталин във Втората Световна Война беше подкрепян от САЩ и Англия - фатална грешка на двете държави. Трябваше да оставят Фюрера да си свърши работата и днес нямаше да има никакви джуджета и проблемите, които донесоха на света.
147
1
 
8
 
! Отговори
Борбата преди 2 седмици
Те гръмнаха северен поток и отричаха - войната е пагубно нещо - но просякът Зеленски е способен на всичко
146
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русофобията е расизъм, оти русите са мoнгoлоиди!
145
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 142 Как ще обясниш пълното единение на режима на Хитлер и режима на Сталин, довело и до съвместното им започване на ВСВ, и координираното им нападение над множество европейски държави? Или е "по-лесно" да се преструваш, че няма такова нещо?
144
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 138 "Сталин и режима му са победили Хитлер и режима му!" Мен какво ме интересува кой от двата фашистки режима е победил другия? И двата са зло, като с основания се смята, че този на Сталин е далеч по-голямо зло.
143
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зеленски очаква путинчо да бъде арестуван в Монголия, но това е само мечтъ! Путинчо е мoнголоид!
142
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Невежеството води дотам, да се уеднаквяват комунизъм и нацизъм, щото по-лесно. Съществуват ли две понятия, не се отнасят за едно и също нещо. Ама, кой да се трепе да чете и мисли, по-лесно е с опорките. Копи/пейст и си готов. Във всички теми едно и също.
141
4
 
3
 
! Отговори
БРРРРРРРРР преди 2 седмици
На детската площадка натовски генерали са си правели пясъчни кули и танкове! Путин немогат надхитри! Путин умен!
140
1
 
10
 
! Отговори
До 138 преди 2 седмици
Ти ми напомняш на Трюдо, Зеленски и целия Канадски парламент дето ръкопляскаха на един украински ССовец нацист и го възхваляваха като борец за свобода срещу Русия ;))
139
2
 
7
 
! Отговори
До 138 преди 2 седмици
Сталин и режима му са победили Хитлер и режима му! Моге би ти предпочиташ Хитлер да беше победил..
138
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 134 "След като си на страната на Хитлер и Нацизма през ВСВ и за теб съветската армия са агресор и окупант, значи ти си нацист!" Еха, за нула време описа Сталин и режима му.
137
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пропаганда за първокласници. При удар на авиобомба, 12-етажната жилищна сграда ще стане на сол. ВКС нанесе удари по военни обекти в Харков, а жилищната сграда стана жертва на кривата укро-ПВО. Русофобията е расизъм.
136
1
 
8
 
! Отговори
До 134 преди 2 седмици
След като си на страната на Хитлер и Нацизма през ВСВ и за теб съветската армия са агресор и окупант, значи ти си нацист!! Друго тълкуване няма!
135
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 131 Хитлер и Сталин са от едно котило. Не може едните да са лоши а другите "добри". Руските крепостни затова харесват Хитлер. Включитлено Путин.