7 жертви на авиобомба, паднала върху блок и детска площадка в Харков

Володимир Зеленски обвини Запада, че ограничава отбраната на Украйна
31 авг 2024 12:45, Анисия Иванова
274
7 жертви на авиобомба, паднала върху блок и детска площадка в Харков
Снимка: БГНЕС

Седем са вече цивилните жертви на руска атака срещу Харков. Руска бомба порази жилищна сграда и игрална площадка в североизточния украински град. Освен убитите има и най-малко 77, заявиха украинските власти, цитирани от Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че сред убитите е 14-годишно момиче. Кметът на Харков Игор Терехов каза Telegram, че на игралната площадка е убито едно дете.

Вследствие на удара 12-етажната жилищна сграда се възпламени, информира още кметът. Изпод развалините бе измъкнато тялото на убита жена и по този начин броят на жертвите нарасна на седем, каза Терехов по-късно.

Около 20 от ранените са в сериозно състояние, заяви областният управител на Харковска област Олег Синегубов.
Зеленски отново иска разрешение за далекобойни удари по Русия

След удара по Харков Володимир Зеленски отново призова западните съюзници на Украйна да позволят на Киев да поразява с предоставените от Запада оръжия с голям обсег военновъздушни бази на руска територия.

"Един удар, който нямаше да се случи, ако нашите сили за отбрана имаха възможността да унищожават руските военни самолети там, където са разположени. Няма рационална причина, поради която да ограничаваме отбраната на Украйна", заяви Зеленски в Telegram, цитиран от БТА.

Киев казва, че най-ефективният начин за предотвратяване на удари като този по Харков, е да бъдат поразявани руските самолети, от които се изстрелват снаряди срещу Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от Русия
Треньорът по джудо на Путин: Той обича спорта така, както дете обича лего
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Христо Христов "До 4 години на мястото на Т34 в Тиергартен в Берлин ще стои И Т80." Ако сле 4 години още не си заминал от мъка покрай това, което ще се случи на руските ви господари, ще ти го напомня. По-вероятно е целия окупационен моннумент на съветските фашисти да изчезне, отколкото там да има "Т-80". :))
132
0
 
9
 
! Отговори
До 131 преди 2 седмици
Ауу горкия Хитлер и Нациска Германия били окупирани от лошата Червена Армия! Съветската агресия и окупация били с нищо непровокирани, с нищо непровокирани! Добър Хитлер, лоша Съветска армия!
131
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Докато фашистите от Азов не спрат да използват жилищни обекти за огневи точки за съжаление това ще се получава и невинни хора ще загиват...
130
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 126 Мне. Германците от 80 години по договореност не барат съветските окупационни монумнети, в които са натоврени един тон лъжи. Германия е била окупирана от съветските фашисти, когато се е "съгласявала". Напомня ли ви за някои събития в днешно време? Нещо "референдуми" в окупираните територии на Украйна?
129
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Въпросът е дали бомбата е руска или на сащ. По-малко ме интересува дали в блока е имало B&B за туристи от натовските държави.
128
0
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 4 години на мястото на Т34 в Тиергартен в Берлин ще стои И Т80. Напълно заслужено за пълзящите немски лицемери.
127
0
 
6
 
! Отговори
До 126 преди 2 седмици
Даам, Германците от 80 години поддържат лъжата, че Съветската армия ги победи 1945 и освободи Европа от Нацизма! Ха ха ха ха! Ти не си добре човек, потърси психиатър..
126
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 123 - Отровно плюеш, ама се връща на твоята физиономия. Дано господарите все пак ти подхвърлят нещо. Аз не бих ти платил за тоя елементаризъм нищо.
125
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 123 В това отношение ние сме по-добре от германците. ГЕрманците на практика поддържат по този начин една лъжа.
124
0
 
7
 
! Отговори
До 123 преди 2 седмици
Това ,че украинското Ципсо ти е напълнило главата с глупости ,не е наш проблем
123
1
 
9
 
! Отговори
До 123 преди 2 седмици
Е така е ! Германците спазват договори , не като българските фашисти дето разрушиха Паметника на Съветския войн за да излижат американския ass!
122
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 115 "И германците, понеже са добрички, взели та угодили на руските фашисти да им стоят там танковете и до днес." За разлика от руските фашисти германците спазват международните си договорености, особено в областта на възпоменанието. Това, че руските фашисти използват дори това благородство, за да фалшифицират историята се дължи на безочието и цинизма на мафиотско-фашистката хунта, която управлява Русия от 100 години.
121
0
 
4
 
! Отговори
До 118 преди 2 седмици
Получаваш награда ,че всеки ден чупиш тъпо-мера
120
0
 
5
 
! Отговори
До 118 преди 2 седмици
Ако си човек, а не бот не те ли е срам да копи пействаш амтоматично едно и с що като машина?Не е ли унизително да си робот?
119
0
 
6
 
! Отговори
До 117 преди 2 седмици
В украинската психиатрия ли има такива материали
118
1
 
5
 
! Отговори
До 113 преди 2 седмици
Ти сигурно трябва да си най-оригиналния и интелигентен тролл в целия отбор на Козяк! Трябва да ти дадат награда за най-оригинални и разнообразни коментари!
117
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 113 Кое, за копейките, ли? Ами те не са хора. Нищо не можеш да купиш с тях. За нищо не стават.
116
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Берлин Руснаците са влзели в Берлин на Шърмани. Има колкото искате снимков и видеоматериал А това че руснаците и тогава са знаели един начин да воюват както и сега си е техен недостатък. Метай човешки матрял за смилане. Това им е "геройството" на крепостните. Известна е заповедта на Сталин да бъде превзет града преди "Запада" да го нарапви, независимо от човешките жертви. И тогава и сега, едни и същи фашисти.
115
0
 
6
 
! Отговори
До 111 преди 2 седмици
И ти къде четеш в украински изгорял вестник ли само,че в България такива нещо не сме виждали
114
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 106 - И германците, понеже са добрички, взели та угодили на руските фашисти да им стоят там танковете и до днес. А вземи се чети какви простотии пишеш!