Русия отговаря: Ще се насочи към американски медии

Поводът са действията срещу руската държавна медия RT
5 сеп 2024 15:23, Елка Василева
54
Русия отговаря: Ще се насочи към американски медии
Снимка: архив, БГНЕС

Москва ще се насочи към американски медии в отговор на действията на САЩ срещу руската медия RT, заяви днес говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова, предаде Ройтерс.

Още по темата
Американското министерство на правосъдието повдигна снощи обвинения в пране на пари срещу двама служители на руската държавна медия RT за това, което ведомството характеризира като схема за наемане на американска компания, която да произвежда онлайн материали, за да повлияе на президентските избори в САЩ през ноември.

Захарова определи този ход като "лов на вещици" и заяви, че целта му е да сплаши американското население.

"Ще има отговор срещу действията на властите на САЩ, които пряко противоречат на задълженията им за осигуряване на свободен достъп до информация и медиен плурализъм", каза Захарова.

Мерките на Москва могат да бъдат огледално отражение на тези, предприети от Вашингтон, или да придобият някаква друга форма, добави говорителката на руското външно министерство.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от Русия
САЩ със санкции срещу руски медии за опити за намеса в изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
10
 
10
 
! Отговори
И без и с медии преди 1 седмица
Светът отваря очи и с всеки изминал ден проумява къде е истината и кой се бие за правата кауза! Медийните була на ФАЩ и Фанглия не могат да скрият прогнилите разядени лица на сатанистките режими на Запад. Всичко се знае. Всичко се вижда!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 2, ютюб си върви, поточни предавания от всички градове денонощно
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
пак ще има обяснения като ония журналисти, които влязоха доволни и щастливи в Курска област вземаха интервюта от нацисти с хитлеристки знаци по дрехите, ама не забелязали, когато им повдигнаха обвинения за нелегално минаване на границата и съдебно разследване взеха да се оправдават с украинците, че едва ли не насила са ги вкарали на руска територия, италианците от държавната РАИ веднага се изнесоха, после и останалите
3
3
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 1 седмица
Те си знаят. Тяхна си работа. Кво си се угрижил?
2
12
 
11
 
! Отговори
Оххх... преди 1 седмица
И какво ще забранят? Facebook, YouTube, cnn, Euronews?? Те са спрени или орязани отдавна! Единственото което остана е програма Время и филмите за войната! Обаче единствено ги приемат промити мозъци над 70 г, които тъгуват за Брежнев и великия СССР! Добре е да го възстановят! Празни магазини, опашки за всичко възможно и мечтаната лада 1600! Също и заплати по около 500 рубли от 87а!
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има задължителна евакуация в доста голям район от Украйна. Руснаците за 3 години са завзели стотина села на територия колкото две Българии, а украинците завзеха за две седмици 200 села на територия колкото област Каспичан.. Нещо има оглушително мълчане. Кво стана че не вечеряааме ?