Говори Москва: В 11 939 дружества имат участие руски гражданин или фирма

Moody's съобщи, че България е на второ място в ЕС по този показател
10 сеп 2024 08:30, Петър Бойчев
140
Говори Москва: В 11 939 дружества имат участие руски гражданин или фирма
Снимка БГНЕС

В 11 939 дружества у нас има участие на руски граждани или руски фирми. Това става ясно от отговор на правосъдния министър Мария Павлова на въпрос, поставен от народния представител Мартин Димитров. Той е попитал за броя на компаниите в България, в които имат участие руснаци или руски фирми с дял от над 40%.

Справките, предоставени от министър Павлова, се базира на данните в Информационната система на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, съобщи "Фокус". Проверката се отнася до участие на физически или юридически лица в дружества с ограничена отговорност, еднолични дружества с ограничена отговорност и на еднолични акционерни дружества.

7118 фирми у нас са собственост на руски физически или юридически лица. 4659 руснаци пък участват с дял от над 40% в дружества в страната. Дружествата, в които като действителен собственик е вписан руски гражданин, са 162.

Въпросът на народния представител е провокиран от появилата статистика на агенция Moody's за това, че България е на второ място в Европейския съюз по компании с руска връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от За да се разбираме
10 причини за липса на интимност във връзката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
9
 
! Отговори
Кондор преди 1 седмица
77 Аз ЦРУ не съм виждал по мутроморието но за сметка на това съм виждал много русняци и д с бак луци с хотели построени с пари от БКП куфарчета.
80
7
 
10
 
! Отговори
Свобода преди 1 седмица
Мдаа българина винаги ще е *** и изтривалка на Русия, да не забравяме, че Червената Армия имаше паметник в центъра на София, въпреки изнасилванията, кражбите и убийствата, които е извършила в България.
79
9
 
6
 
! Отговори
Урсула преди 1 седмица
ЦРУ владее и министерствата ни. Там всяко министерство си има стаичка за агента на ЦРУ. Факт. Какеи руснаци са ви хванали, къде са? Нали изгонихте вече готвачите на посолството?
78
6
 
2
 
! Отговори
Партньори на Муудис преди 1 седмица
Микромек и Хоохъл. Има ли нужда да се коментира? :D
77
10
 
2
 
! Отговори
Урсула преди 1 седмица
Всъщност, България е превзета от ЦРУ. Не знам къде ви се привиждат руснаци. ЦРУ купи ТЕЦове и телевизии. Държи тока ни и националната пропагандата. Какво държат руснаците? Даже ние в тоя сайт пишем от убеденост, защото по-лошо от война тип касапница, няма! В това не сте убедени вие, вербувани от ЦРУ и някои други служби.
76
3
 
5
 
! Отговори
Зельонъй Чорапъ преди 1 седмица
Наградил с генералски и адмиралски звания Д1рти руски ДС фат маци а армия нема.И не му е нужна Путин ще му прати руснйета новобранки.
75
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Че кво му е лошото ? Чакахме мирикански ама не щът.
74
2
 
5
 
! Отговори
ВНР преди 1 седмица
Ние сме русняшките Фа *** и обявяваме Варна за народна република (Путинистка)
73
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
България е превзета държава още от 1944 г. Нищо не се е променило. Рашистите и поцелуйковците са навсякъде. По Черноморието ни са готови за Варненска и Бургаска народни републики. Само чакат знак от бащицата в Кремъл. Камчия е база на руски терористи. Няма институция в която да няма руско влияние, като се почне от министерствата та се стигне до училища и детски домове. Навсякъде рашисти и поцелуйковци!
72
1
 
7
 
! Отговори
Кондор преди 1 седмица
Всички шефове на български фирми са поставени лица на мафия и политици а те на Русняците са аватарчета.
71
2
 
3
 
! Отговори
Кои са тези преди 1 седмица
неадекватно изглеждащи лелки на снимката?
70
1
 
5
 
! Отговори
БГ блатна из мет преди 1 седмица
Затова ли навсякъде всеки иска фактурки да цоцат Русняците ДДСто
69
2
 
11
 
! Отговори
Iem преди 1 седмица
България за съжаление е превзета, завладяна отвътре държава. Ако и сега на четящите не им проговори, това, че сме втори в Европа по инвестиции на блаттттници, няма надежда! Явно сме много, много прозтии.
68
0
 
9
 
! Отговори
Пълно е с Русняци преди 1 седмица
В българския мутренскиякомунистофатмашки честен бизнес така наречен който никога не укрива данъци и те източва ДДС.Който недава да се маха плоския данък Нищо че в белите държави са с прогресивен данък и богатите пращат повече данъци от бедните.
67
2
 
16
 
! Отговори
руска корупция преди 1 седмица
руските фирми вкарват руската путинова корупция!
66
9
 
3
 
! Отговори
емо преди 1 седмица
проблемът е в главата на тази журналистка и в главите на управляващата ни евро-атлантическа сбирщина - всяка връзка с Русия за тях е престъпление. тази идея се прокарва с *** упоритост и хваща декиш в елементарните мозъци, което е видно от част от коментарите.
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Избирател - тоз па не виждал проблем... сигурно и пляскат жена ти така пред тебе и пак не виждаш проблем, блатно кокиче ахаха
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Представете си само шеф да ви е някъв пиян блатник... ужаст. Кой знае и как се отнася с българите, като роби - pycopoби
63
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе май ни говори Посолството
62
11
 
5
 
! Отговори
Избирател преди 1 седмица
И какъв е проблема!? Искате американски *** или евроатлантически либерали ли!!?