Москва: Никакви преговори с Украйна, докато не ги изхвърлим от Русия

Украйна не е успяла да забави офанзивата ѝ в Донбас
Обновена: 10 сеп 2024 12:11 | 10 сеп 2024 12:11, Елка Василева
384
Москва: Никакви преговори с Украйна, докато не ги изхвърлим от Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Трансграничната атака, предприета миналия месец от Киев в граничната руска Курска област, целеше отклоняване на руските сили от настъплението им в Донбас в Украйна. Това заяви днес секретарят на руския Съвет за сигурност Сергей Шойгу, цитиран от РИА Новости.

Още по темата
Шойгу каза, че Русия разполага с достатъчно сили и е продължила офанзивата си.

В интервю за руския телевизионен канал „Россия-24“ Шойгу подчерта, че Москва няма да води преговори с Киев, докато въоръжените сили на Украйна не бъдат изхвърлени от територията на Руската федерация.

„Докато не ги изхвърлим (въоръжените сили на Украйна) от наша територия, ние, естествено, няма да водим никакви преговори с тях“, каза Шойгу.

От 6 август Украйна провежда настъпление в руската Курска област с надеждата да създаде буферна зона, за да защити пограничното си население от въздушните атаки на Москва.

Руските сили контролират 18% от територията на Украйна и постепенно напредват в източната част на страната след неуспеха на контраофанзивата на Киев през 2023 година.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от Русия
Кара-Мурза: Смъртта би била твърде снизходително наказание за Путин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украйна е агресор. Агресор според всички международно закони и според правилата на ООН. И ще плаща репарации. Ще има съд. Да си победен агресор и да те съдят за репарации е много тежко. И после ЕС ще се разпадне.
266
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако Путин не се предаде на Зеленски и украинските войски ,Русия я очаква пълна разруха и разпад ... НЯМА ВРЕМЕ ...
265
4
 
6
 
! Отговори
всички мизеруваме преди 1 седмица
защото слугите на Кремъл в България разрушават държавата ни ! Русия и ОПЕК вдигнаха цените на петрола и газта, така финансираха Иран и Русия да водят войни. Поскъпна бензина и дизела, пластмасите, изкуствените тъкани, фармацевтичните продукти, електричеството, всичко. Тръмп обеща ако бъде избран да спре войната, като смъкне цената за барел петрол на 40 долара. Тогава Русия и Иран остават без пари за бомби, ракети и наемни войници.
264
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако сега Русия по всяка вероятност изгуби войната, нивгаш повеке неще помисли за Украйна! Затуй требе загуби!
263
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Москва ,ще бъде разрушена ,до месец, ако изро.да Путин не се предаде ..
262
2
 
8
 
! Отговори
Бухахаха преди 1 седмица
Ае пичове, верно ли гръмнали завода на Лада?
261
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украйна е велика и това всички го видяха ,през последните три години ..Те са изключително способни и кадърни ,за разлика от руските пияници и *** ,крепостни индивиди ...
260
5
 
5
 
! Отговори
Анал Лютви преди 1 седмица
В момента Украйна мачка Русия по всички фронтове. Току що показаха по канал 1 как гори цяла Москва.
259
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бе батко, живеете в бункер. Каква Русия, кви 5 лв? Ти откога не си ходил в Русия, извън бункера, да видиш, че по магазините няма нищо? Живеете като Хитлер, в подземен измислен свят. Айде рупай цианид и да се приключва.
258
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Харис печели убедително !!!
257
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Късата памет 249 Ми що се удосваш ве пич? Не го твърдя аз, западни военни експерти ни продъниха ушите как се очаква фронта да рухне в полза на руснаците. Ти само в тоя калпав сайт ли четеш новини? Аз каква вина имам че украинците въпреки всичките помощи нямат капацитет да бият руснаците. С писане на коментари никой не може да им помогне.
256
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Pycnия прави всичко възможно да си заобиколи с неприятелски държави! Много лоша перспектива за следващите 1000 години! Някой мисли ли там?
255
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това да преговаряш с руснак ,е все едно да си приказваш с глух човек !!
254
5
 
7
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
Курск принадлежи на Украйна.
253
3
 
3
 
! Отговори
Чичо Гошо до 227 преди 1 седмица
И мислиш ли, че с тези си действия укрия ще победи!А и отделно ще ревизираме това което си написал за факт /което е далече от истината /
252
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 1 седмица
До Тръмп спира войната. Пич SWIFT e Белгийска система за разплащане. Как Тръмп ще я спре?. Слушате простотиите на бай Дончо и повтаряте като папагали. Много пъти съм казвал, че преди да пишете по форумите, е добре да прочетете някоя друга книга.
251
6
 
1
 
! Отговори
Тръмп спира войната преди 1 седмица
Тръмп обеща 24 неща ако бъде избран: 9. Спира войната в Украйна. При 100 долара за барел петрол Русия воюва. При 40 долара за барел Русия не може. САЩ имат петрол и ще задължат ОПЕК чрез контрола си върху МеждуБанковия Разплащателен SWIFT код, както блокираха банковата търговия на Русия. 14. САЩ не участва във войни. 18. Ще разследва училища втълпяващи на деца расови, транссексуални и политически теории. Тръмп разследва администрацията на Джо Байдън за подтикване на Русия да напада Украйна
250
7
 
1
 
! Отговори
всички мизеруваме преди 1 седмица
ОТКАКТО Русия и ОПЕК вдигнаха цените на петрола и газта, за да могат Иран и Русия да водят войни. Това причини и поскъпване на бензина и дизела, на пластмасите, изкуствените тъкани, фармацевтичните продукти, на електричеството и всичко останало. Тръмп обеща ако бъде избран да спре войната, като смъкне цената за барел петрол на 40 долара. Тогава Руската и Иранската икономика остават без пари за бомби, ракети и наемни войници.
249
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя на снимката е като пръцнал.
248
7
 
1
 
! Отговори
Късата памет преди 1 седмица
До Анонимен237. И това, че ВСУ губят войната го повтаряте от 1 000 дни. Обади се като я загубят. Всичките ви опорки са в бъдеще време и дори това че не се случват не ви спира да ги повтаряте. Да напомня какво повтаряха копейките преди над 2 години: Европа ще остане баз газ, Газа ще е 4000 евро (днес е 60), няма да има бензин, Ще плащате в Рубли, ЕС ще умре от студ, В Азовстал има 10 000 натовски генерала, След Киев е Берлин, ЕС се разпада и тн. От това нищо не се случи, а вие измисляте нови