Парчетата от метеорита в Русия все още са неоткриваеми

Местни хора са видели в езерото Чебаркул да падат огнени топки
Обновена: 18 фев 2013 14:59 | 18 фев 2013 07:21,
19
Парчетата от метеорита в Русия все още са неоткриваеми
Снимка: БТА

Парчетата от метеорита, от чиято ударна вълна в петък пострадаха над 1000 души в Урал, и днес все още са неоткриваеми, предаде Франс прес.

Министерството на извънредните ситуации е решило да прекрати търсенето. В събота при температура под минус 20 градуса, водолази на министерството огледаха дъното на езерото Чебаркул близо до едноименния град, където се предполага, че са паднали парчетата от метеорита.

Нищо обаче не е било открито в езерото, в чиято замръзнала повърхност е била пробита дупка с диаметър шест метра.

Министърът на извънредните ситуации Владимир Пучков, който посети Челябинска област, подчерта, че дъното на езерото е покрито от метър и половина тиня, което прави издирванията илюзорни.

Той посочи, че екипите му се опитват да открият мястото на падането на метеорита само по разказите на очевидци, които са видели от небето да падат огнени топки, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: метеоритрусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кво ми пращаш миризляка да ми говори за рак а ?ти ще умреш от жаба
16
1
 
0
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
а в друга статия пише, че вече се продават парчета от метеора в Ebay.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно тяло с голяма скорост и размер на камион без ръбове, правещо дупка 7 метра в диаметър в леда, падаща в няколко метра вода навътре и сблъскваща се с 1 метър тиня, ....колко надолу може да се вкопае? Айде сега физици се изкажете!
14
1
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Нещо не си много на ти с "елементарната физика" май... Няколко десетки километра в час развивам аз когато си карам колелото. При метеорит си говорим за скорости от около 50 км в СЕКУНДА,като тази скорост общо взето се запазва дори и след взрива в атмосферата-ударната вълна от който спомага за това.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре дошли във Вчера.бг :)
12
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Още в самото начало американците напираха да отидат да извадят метеорита, но Русия не ги пусна. После започна боричкане и няма никакви сведения. Но вижте тази кръгла дупка! Огромен метеорит който се движел с два пъти по голяма скорост от стратегическите ракети, при извънредно малък ъгъл - на снимките лети почити успоредно на земята, би трябвало да остави диря през цялото езеро, а дупката е като че е паднал отвестно?! А при взрива не би трябвало да има и помен от езерото. Все пак 23 години опит.
11
5
 
3
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
АБЕ ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ?!?! ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ВЪРВИ ЕДНО КАМЪЧЕ МЕТЕОРИТ? 10-15к ако е буца колкото 2 юмрука може до 300к да удари но зависи от съставаПрез 1996 оня дето му отнесе багажника цяла скала стана милионер а колата е в музея. Но оня беше в НюЙорк където няма *** които да приватизират/украдат всичко що изпаднеЗащо мислите тая *** е дигнала водолази? От научен интерес ли? БУАХАХАХА искат да се докопат до $$$$ ама явно месните им скриха "топката" преди да дойдат.Чакайте ги скоро в eBAY
10
0
 
8
 
! Отговори
До Жо, преди 11 години
Пропусна да отбележиш, че екипажът на сваления метеорит след кратък но настойчив разпит от ФСБ, си е признал абсолютно всичко;))
9
1
 
8
 
! Отговори
Спанак Кон преди 11 години
Езерото се казва ЧЕРБАКУЛЬ. Журланисти!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...и ако е 15 м диаметъра, както казват когато е бил навлязал метеорита в атмосверата,а после следата от самолет е раздвоена сякаш се е разцепил на две - и точно дупката в леда е 7 м а другото парче може би е изгоряло и се е пръснало на малки парчета
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До номер 4-ти.Не е била прекалено правилна - била с размери 7x6 м - т.е. елипсовидна, а това че на дъното е имало 1,5 м тиня не е проблем водолазите да боднат с метално прътче и да напипат скалата...Мисля, че братушките вече са го открили, но си траят за да се оттърват от навлеци и любопитни журналисти.
6
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами не е било метиоритни късове а нещо друго,сега заразата ще започне да се разпространява по целия свят.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
OTKADE NAKADE fRANS PRES ZNAE DALI SA NAMERILI PARCHETA ILI NE?
4
5
 
4
 
! Отговори
яйце фаберже преди 11 години
Формата на дупката в езерото е прекалено правилна. И Архимед ми завидял на тази окръжност. Още повече, под ъгъл, с огромна скорост. Ако да беше в езерото, тряваше доста хаотично начупен лед да има. Явно някой чукча е правил дупка да лови риба, а братята руси ги балабосват за пореден път.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Az puk gledah po ruskata televizia kak edno parchenze golqmo kolkoto oreh go izvadiha ot leda.
2
7
 
20
 
! Отговори
Жо преди 11 години
ЗАГЛАВИЕ "Парчетата от метеорита в Русия все още са неоткриваеми" ПРЕДИ МИНУТИ ИТАР-ТАСС съобщи, че е намерено едно парче. На външната му страна пишело "USA", но вътре имало чип с надпис "Made in China" :))
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е точно в тинята пък много лесно ще може да засекат твърди обекти с радар...