Математици с медали от Сеул и Куала Лумпур

Много задачи, търпение и воля е формулата за успех
Обновена: 21 авг 2024 14:11 | 21 авг 2024 14:00, Инна Ангелова
3

17 ученици спечелиха медали и призови места от състезания по математика, които се проведоха в Сеул и Куала Лумпур. Младите учени са премерили сили с още 1600 деца от цял свят.  
 
Зад успеха на децата стоят много решени задачи, търпение и силна воля. Това определено е успешна формула за златни и сребърни медали от големи състезания. За 120 минути участниците е трябвало да решат по 30 задачи с отворен отговор.

"Изисква се изключително много работа и изключително много труд за постигането на тези резултати. Времето е малко за тези задачи", каза златният медалист Радослав Балкански пред Bulgaria ON AIR.

"Не се чувстваш комфортно, когато решаваш теста и беше трудно. За първи път се явявам на това състезание и за първи път взимам медал", сподели другият сребърен медалист Преслав Ганев.

Подготовката на участниците се е провела в платформата на Asia Open и в Академията по математика в Стара Загора.

"Не са важни медалите, важно е човек да става по-добър и да се движи напред. Медалите са част от емоцията", подчерта математикът и основател на Фондация "Математика без граници" Любомир Любенов.

"Деца, вие постигнахте чудеса. Гордеем се изключително много с вас и с вашите учители, на които благодарим, защото знаем какъв труд са положили. Благодарим и на родителите, които са неотлъчно до вас", заяви зам.-кметът на община Стара Загора Надежда Чакърова.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от Наука
Астероидът, обрекъл динозаврите на гибел, произхожда отвъд Юпитер
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 3 седмици
Малко по-горе има статия (без коментари, защото сме първи по цензурата) за десетокласник с медали по химия и биология от международни истински олимпиади. По химия момчето е на второ място в света! (Да не се бърка със сребърен медал, защото обикновено има няколко стотин деца пред тези със сребърния медал). Втори в света по химия - ето това е истински успех!
2
0
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 3 седмици
Медали без граници. В Несебър също се провежда всяко лято. Нека се радват децата и родителите им, но да споделя, че на тези състезание поне половината от всички участници взимат медал. Не защото са решили всички 30 задачи за 2 часа. Задачите са от лека (за математиците) трудност, но са много за кратко време. Вероятно въпросните деца сериозно биха се затруднили с истинските задачки (4 за 4,5 часа),които се дават на сериозните състезания.
1
0
 
7
 
! Отговори
:) преди 3 седмици
Браво на децата и учителите!