САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва

Удължаването на конфликта води до пълен крах на Украйна, пише Foreign Affairs
25 юли 2024 12:19, Петър Бойчев
434
САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва
Снимка: БГНЕС

Политиката на САЩ по отношение на конфликта в Украйна се оказа напълно неефективна. Вашингтон „удари стената“ и сега всичко върви към пълен крах на Киев, пише Foreign Affairs.

Както отбелязва изданието, в момента не говорим за бърза победа. Страните са ангажирани в „борба за изтощение“ и Украйна очевидно губи. В бъдеще това може да доведе до пълен колапс на страната. В същото време САЩ не бързат да му помогнат. Вашингтон може значително да увеличи обема на подкрепата и да премахне всички ограничения, но не го прави. Въпреки че се предполага, че това може да промени ситуацията.

„Съединените щати се удариха в стена в Украйна. Постепенният подход на президента Джо Байдън не работи. Вместо това доведе до дълга и трагична война на изтощение. Колебливото представяне на Украйна през изминалата година повиши мрачната перспектива за руска победа, която би накарала Киев да падне под имперското господство на Москва.

Бившият президент Доналд Тръмп обеща да промени подхода на САЩ, ако спечели преизбирането през ноември, настоявайки, че може да сложи край на войната „за 24 часа“. А вицепрезидентът на Тръмп, американският сенатор Джей Ди Ванс, написа, че Украйна трябва да се ограничи до „отбранителна стратегия“, за да „запази ценната си военна сила, да спре кървенето и да даде време за започване на преговорите“.

Решението, което Тръмп и Ванс изглежда предпочитат, е споразумение чрез преговори, което ще позволи на Вашингтон да съсредоточи вниманието и ресурсите си другаде.

Войната трябва да свърши и то бързо. Отговорът не е да се прекрати цялата американска помощ или да се втурне в едностранчиво споразумение с руския президент Владимир Путин. Съединените щати все още могат да излязат от несъстоятелна ситуация и също така да избегнат победата на Русия, пише "Труд".

За да спрат неограничените разходи на САЩ и да запазят независимостта и сигурността на Украйна, Съединените щати и техните съюзници трябва да дадат на Киев последен сериозен шанс за победа – определена не като връщане към границите на Украйна от 2013 г. (както Киев би предпочел), а като устойчива възстановяване на приблизително своите граници от 2021 г. Сегашната стратегия на администрацията на Байдън е неустойчива както за САЩ, така и за Украйна”, посочва още Foreign Affairs.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ударили стената пък рекордни договори за оръжие и енергийни ресурси:))) не че нещо ама благодарение на глупавите кремльовци САЩ удариха джакпота и това е безспорен ФАКТ, ама иначе може да си тролите
203
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако кажем, че Русия е спечели ще млъкнете ли най-накрая?
202
5
 
15
 
! Отговори
Дп 204 преди 1 месец
И защо ще спират интернета , нещо не ти хващам бързата мисъл . Нали знаеш ,че зельо е нелгитимен президент , Путин си направи избори...кой е диктатора хахаха
201
20
 
10
 
! Отговори
до 192 преди 1 месец
Аз искам да победи любимата ти русия да дойдат тук и да ти спрат интернета и телевизията да ти дадат един автомат и да тичаш по цял ден , а храна само вечер да видиш как е при диктатура не само да ми лежиш по цял ден на дивана и като малко дете да цивриш искам русия да победи.
200
1
 
15
 
! Отговори
Ша падне преди 1 месец
Много ясно , това го знаем всички !Колко трябва да си кух да си избереш клоун за президент.....
199
3
 
16
 
! Отговори
до 164 : Дядката преди 1 месец
Абе дедо, още малко остава братушките да пробият фронта и цяла Усраина ще си дойде на мястото. Хората бързо ще се осъзнаят. Като в Грузия ще стане. След 1-2 години правилна власт в Украйна и укрите ще подкрепят руската армия и поне 2 000 000 човека ще има армия от изток, най-опитната в света. Ти да не мислиш, че това не го знаят Макрон и ония плешивец? 2026-7 година минават през Унгария за една нощ и Германия пада за седмица, Франция за месец. Ало, дядка...били смешковци-умни са, затова внимават
198
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
защо няма коментари в сорсидните медии за украинските отломки в детската болница от 8ми юли ?!? Ние гледаме и независими медии, освен вашите, които ни тирите тука!
197
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е,една стена,не е партер с надвиснала мечка.
196
2
 
13
 
! Отговори
На САЩ им е ясно, преди 1 месец
че някакви си удари навътре в Русия няма да променят хода на войната. Руснаците бавно и неумолимо вървят към западния край на Лвов и единственото, което може да ги спре са мирни преговори.
195
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цъкате ли коментарчета? Цъкайте, друго не ви остана
194
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
изнервят се последователите на дементи като байдън и пръдливци, като сорос
193
6
 
13
 
! Отговори
Да живее Русия преди 1 месец
Крим е руски,Украйна също.
192
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде спреде да се биете та Русия да спечели най-накрая
191
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофилчетата почнаха да се изнервят :)
190
7
 
16
 
! Отговори
Умнокрасив преди 1 месец
Крим е Руски, бил е руски и винаги ще бъде руски! Набийте си го в леворезбарските демократични кратуни, уважаеми дрОгарки и дрОгари демократчета!
189
5
 
5
 
! Отговори
Победата ще е за Рус преди 1 месец
НАТО да затяга редиците.След Окрайна ще е Европа.Браво на Путин.
188
1
 
1
 
! Отговори
Condios преди 1 месец
You wish, don't you?
187
5
 
11
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Абе бая слабо се оказа натото. Ний тука им поръчахме едни 8 ф-ки преди няколко години, и те още не могат да ги направят А ний си мислихме, че всяка минута от конвейера излиза по една ф-ка. Да, ама не !
186
4
 
4
 
! Отговори
Сащисан преди 1 месец
Ударих се в стената от долари. Убих се. Тея пари ме заринаха.
185
5
 
18
 
! Отговори
ДО ДЕМОКРАТЧЕТАТА: преди 1 месец
Пак повтарям за неразбралите пишман демократи: 65-километровата колона пред Киев постоя 2 дни и сама си тръгна без грам бой и какпа кръв. Г-н Путин видя, че ще стане кървава баня и пожали руснаците, населяващи руските украйнини и нареди изтегляне на колоната. Това са фактите, а болните ви демократични мозъци може да фантазират каквото си искат!!!!!