Времето днес: Опасно горещо с градуси до 39

На места може да превали за кратко
Обновена: 10 юли 2024 06:37 | 10 юли 2024 06:35, Александър Попов
3
Времето днес: Опасно горещо с градуси до 39
Снимка: БГНЕС

Днес ще бъде слънчево, следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали краткотрайно. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток.

Ще бъде опасно горещо време с максимални температури между 34° и 39°, в София - около 34°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Издаден е Жълт код за цялата страна.
 
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 29°-31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево, следобед в масивите от Западна България ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра - около 22°.

В четвъртък и петък ще бъде слънчево и горещо. Следобед ще се развива купеста облачност, в Източна България и планините са възможни изолирани краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, в източните райони умерен от изток-североизток. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 35° и 40°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: времето
Още от Видео прогноза
Проф. Рачев: Много горещи дни ни чакат до второ пришествие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А да кажете нещо са милионите снаряди паднали в Украйна? Дали пък те не влияят на климата?
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хубав ден!