Започва строежът на двуетажни кръстовища в София

Европейската инвестиционна банка вече отпусна кредит за ?45 млн.
16 окт 2009 07:19,
143
Започва строежът на двуетажни кръстовища в София
Снимка: Булфото

До края на годината ще започне строителството на пет кръстовища на две нива в София.

Естакадите ще се финансират с кредит от Европейската инвестиционна банка, който вече е одобрен.

Заемът е 45 млн. евро със срок за връщане 25 г.

С тях ще се изградят 2 естакади на бул. “Акад. Иван Гешов” при бул. “България” и при ул. “Св. Георги Софийски”.

Други две ще има на бул. “Алея Яворов” при бул. “Драган Цанков” и при бул. “Стоян Михайловски”, както и една на кръстовището между бул. “Андрей Сахаров” и бул. “Андрей Ляпчев”.

Строителството им ще продължи 26 месеца, а за да не се блокира напълно трафикът, ще се работи поетапно.

За изпълнители са избрани “Трейс груп”, ГБС и “Балканстрой”.

Местата на естакадите са одобрени от експертен съвет и са заложени в Общия устройствен план на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Нищо ново няма да се строй..." изпитвам ужас от такава неграмотност!!
30
0
 
1
 
! Отговори
Пернишки преди 14 години
Ние у Перник си имаме такваз естакада, пуснете ни метрото вече. Нали София е предградие на Перник вече
29
0
 
1
 
! Отговори
Павлов преди 14 години
До 7. Гешов е новото име на Нестеров. Нищо ново няма да се строй само ще се завдигне при България ;-)
28
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 14 години
Донякъде е прав варненеца да се оплаква, примерно за Топлофикация София, след като я източиха се наляха пари от държавния бюджет за да не фалира, същото стана и с ***. На мен лично Варна повече ми харесва като град, поне лятото де, зимата незнам как е.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
лелеееееееее....чак сега се замислих, колко много сме изостанали ! такива крастовища има по цял свят още от пантивека ...значи ние сме по-изостанали и от пантивека дори !
26
0
 
1
 
! Отговори
тош преди 14 години
Има нещо вярно :) Дано да си построят завода най-сетне, че да не си пращат *** из България !
25
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Какви джипове са те подгонили пък тебе....къде си чул да се случва нещо по морето дето да не е одобрено от ония пичове с А8-мичките.....***... Мога да ви кажа, че както навсякъде и сред софянци има комплексари които се правят на много отворени на всякъде и после всички ни мразят. Е аз не съм нито комплексиран, нито иам некви проблеми с другите градове....даже приятелката ми от Перник!
24
0
 
1
 
! Отговори
МАЙНА преди 14 години
Те софианци пари не дават ама ***... много са щедри:))))
23
0
 
1
 
! Отговори
IND преди 14 години
Няма смисъл от кръстовище на две нива на Сахаров и Ляпчев. В Младост по-добре да направят такова някъде по Малинов
22
0
 
1
 
! Отговори
ДО 14 преди 14 години
Дано повечето прочетат мнението ти, за да не започне поредния безмислен спор.
21
0
 
1
 
! Отговори
Мариан преди 14 години
Относно естакадите, отлично! Само *** лаици могат да коментират, че били грозни, няма ли да помогнат и така. Всеки европейски град е опасан с подобни естакади.Относно парите, парите са отпуснати на София, заради високият рейтинг, заради прозрачността при обявяването на търгове и поръчки. Да не мислите че ЕС не следи София? София ще отделя от бюджета си, за да изплаща заема.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ahaaam dobre , 4e ti mi dava6 pari. da ne bi da qm bulgarski domati, a ne tryrski, da ne bi da qm bulgarski dini , a ne grucki...qm meso ot braziliqi.t.n.....a sega ad ti kaja....na stydentite, deto mnogo y4at i izmirat ot piene, im subirame boklyka, remontirame im ob6tejitiqta, i pak jiveqt kato ovce, 6toto ne si pazqt. i ti ni6to ne mi dava6, az si go kypyvam.
19
0
 
1
 
! Отговори
AZ преди 14 години
На Ви разбирам. Аман от злоба и омраза в тази държава. Ако имахте малко акъл щяхте да се сетите, че за да фукционира една държава нормално трябва центърът и да е добре ореден. Като не Ви харесва, че ще трябва да връщате някакви миризливи 45 млн. евро си подайте документи за зелена карта. Нормално населението на Сф е 1.2-1.3млн. но дневно нараства до над 2 млн....само ние ли да плащаме?! Забавното е че точно тези 0.7-0.8млн. души карат всички останали да ни мразят....не е ли иронично?!
18
0
 
1
 
! Отговори
провинциалист преди 14 години
Да бе София храни България...що ме караш да се смея .Как я храни ,като смучете парите от нас.Лятото идвате с лъскавите джипове ,отвряте заведенията по морето и ние ви пълним гушите.Пак ти казвам че всички пари от каквото се сетиш идват при вас и вече вие правите разпределение естествено във ваша полза а ние стоим боси и голи.
17
0
 
1
 
! Отговори
Перничанин преди 14 години
Бате, пусни МЕТРОТО до Перник вече, че се изпотрепаме кой да се качи у маршрутката сабале. то и на Елекричката зеха вече и блет да ни дирят- кат че е трамвай това -аман. Яз ако че ме пазариш сам че ти изкопам дупката за тунела на метрото и .....фиууу у Софиятаа за 15 минути да си наточим вода на Централната Баня
16
0
 
1
 
! Отговори
жорко софия преди 14 години
Пич, софиянци отдавна не ходят в БГ на море, чак толкова луди не сме. Освен това София храни България, ние сме 20% от населението и правим 60% от БВПто.
15
0
 
1
 
! Отговори
провинциалист преди 14 години
Смешни работи говориш,всички данъци от общините и областите отиват в София и там се меси хляба.След това вие започвате да разпределяте трохите по провинцията.Всъщност вие взимате от нас 10 а ни давате 1.Ако не даваме на София пари ние ще сме много добре.
14
0
 
1
 
! Отговори
no name преди 14 години
Айде пак почна вечното дерби София-провинция. Много сте зле всички; никой не е избирал къде да се роди. Не съм виновна, че съм родена в София, не съм виновна и че половин българия се изнесе да живее и работи тук. Ако държавата беше на място и във всички градове имаше работа нямаше да се налага да се изселва провинцията тук и нямаше да има такъв трафик=>нямаше да се налага строеж на нови кръстовища в София. Толкова е просто. Глупаво е да се плюем на шопи и гларуси-всички сме в кюпа на мизерията..
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А случайно да се сетиш, че най-много данъци се събират именно в София и голяма част от тях се разпределят към други общини? Противопоставянето София срещу провинцията е само за комплексари!
12
0
 
1
 
! Отговори
Пернианин преди 14 години
Бяте, пусни МЕТРОТО до Перник вече, че се изпотрепаме кой да се качи у маршрутката сабале. то и на Елекричката зеха вече и блет да ни дирят- кат че е трамвай това