Започва строежът на двуетажни кръстовища в София

Европейската инвестиционна банка вече отпусна кредит за ?45 млн.
16 окт 2009 07:19,
143
Започва строежът на двуетажни кръстовища в София
Снимка: Булфото

До края на годината ще започне строителството на пет кръстовища на две нива в София.

Естакадите ще се финансират с кредит от Европейската инвестиционна банка, който вече е одобрен.

Заемът е 45 млн. евро със срок за връщане 25 г.

С тях ще се изградят 2 естакади на бул. “Акад. Иван Гешов” при бул. “България” и при ул. “Св. Георги Софийски”.

Други две ще има на бул. “Алея Яворов” при бул. “Драган Цанков” и при бул. “Стоян Михайловски”, както и една на кръстовището между бул. “Андрей Сахаров” и бул. “Андрей Ляпчев”.

Строителството им ще продължи 26 месеца, а за да не се блокира напълно трафикът, ще се работи поетапно.

За изпълнители са избрани “Трейс груп”, ГБС и “Балканстрой”.

Местата на естакадите са одобрени от експертен съвет и са заложени в Общия устройствен план на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Перичанин преди 14 години
А у Перник кога ще пуснат МЕТРОТО
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе ***, не виждаш ли, че варненския селянин почна с обидите. Значи селяните могат да обиждат, а кореняците софиянци да си мълчим така ли. Не позна ***. Ясно е, че и ти си *** скапан. Абе селяни- обиждате и псуватее софиянци, ама им завиждате и си знаете, че сте си селяни. Когато имаше жителство селяните , идващи в София гледаха виновно и с наведен поглед, знаеха си , че не им е тук мястото!
49
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Омразата е защото селяните са завистливо племе за тех не е важно да са добре,важно е съседа им да им е зле стойте си по селата никой не му се занимава със прости първобитни хора
48
0
 
1
 
! Отговори
Гррррр преди 14 години
Заради комплексари като тебе ни мразят навякъде...що просто не си затваряш устата че ми писна навсякъде да ме прпизнават с тебе. Стои си там в Селото до Обеля...караи си голфа и си мисли, че си некъв мега як гражданин!!!
47
0
 
1
 
! Отговори
М преди 14 години
Вярно е! Повечето Софянци не са такива. Затова обичам София през почивните дни...спокоисвие и тишина за хората без село :)
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ей варненски селянино-в събота и неделя си отиват пришълците. Кореняците софиянци си оставаме в родния град. Като е толкова хубаво във варна защо над 50 000 варненци са дошли да живеят в София. Стоите си на село във Варна бе. И не ми излизай с номера, че търсят работа в софия, защото във Варна работа има! Истината е, че селяните завиждате на кореняците софиянци, и целта на живото ви е да дойдете в София. Но и да дойдете в София-пак си оставате селяни.
45
0
 
1
 
! Отговори
В подкрепа на 14 преди 14 години
Абсолютно. Роден съм в София, майка ми и баща ми също. Едната баба и тя.Нямам никаква вина за това. :)И в момента в който ми предложат същата работа която работя в София (може и за -100 лв. да е, веднага заминавам за Бургас, Варна, Димитровград, Пловдив... допълвайте по желание.Обичам България и искрено не мога да разбера негативното отношение на хората от българските градове към мен като софиянец. Половината от споменатите са дошли от градовете които написах по-горе?!??!. Защо тази омраза??
44
0
 
1
 
! Отговори
Avtonimen преди 14 години
Ехеее ми ти много разбираш бе мой.....15000-ния град е бил една двайста от днншната тертория на софето. Има 10-15 села дето са вклиючени в последствие в територята....щом са присъединени..занчи те стават софянци.....ШАНС!
43
0
 
1
 
! Отговори
Варненец преди 14 години
В София всички питаш ли ги са пичове - софианци, но събота и неделя всички се прибират по-селата си!Комплексирани селендурчета
42
0
 
1
 
! Отговори
st преди 14 години
tva korenqci sofiqnci da ne e nov vid xaxaxaxa. pri 15 hilqden grad sled osvobojdenieto Sofiq nqma kak da ima 600 000 korenqci.mai mai baq selqni ima mejdu tqh .
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако селяните се върнат по селата, ще останем 600 000 кореняци софиянци, и няма да има нужда от двуетажни екръстовища. Селяни-махайте се, не сте желани тук.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
за какво им пускат пари на шопите, те луди ли са от Европейската банка.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Предлагам освен разделение София-Провинция да направим и разделение по различните квартали по градове. То има и такова, но не е достатъчно явно. Ако парите дето са заработени в моя квартал не се разпределяха и на съседния, щеше да е много по-добре. Според мен трябва да отделим нашия квартал в отделна квартал-държава!
38
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 14 години
1979 - 1 автомобил на 5 човека! 2009 5 автомобила на 1 човек И на космоса да ги качите и него ще напълните. А българите пари нямаме все. Има такива дето са въшлшви от пари а пенсионерите да мрем с 100лв пенсия
37
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 14 години
1979 - 1 антомобил на 5 човека! 2009 5 автомобила на 1 човек И на космоса да ги качите и него ще напълните. А българите пари нямаме все. Има такива дето са въшлшви от пари а пенсионерите да мрем с 100лв пенсия
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
само десен завой през парапета
35
0
 
1
 
! Отговори
Павлов преди 14 години
АнонименМоже би и аз, но явно не си хванал тънкостта на старобългарския с модерния форумен тук ;-)) поздрави на всички
34
0
 
1
 
! Отговори
Софиянец преди 14 години
Щом като ГБС (Главболгарстрой) е изпълнител,голяма далавера ще бъде и строителството ще е НЕкачествено.
33
0
 
1
 
! Отговори
мери преди 14 години
То хубаво че ще има естакади, но ще може ли да се прави ляв и десен завой на тези кръстовища след ремонта? Някой знае ли?
32
0
 
1
 
! Отговори
др. Живков преди 14 години
сега двуетажни, скоро триетажни кръстовяища, ха ха ха ха