Започва строежът на двуетажни кръстовища в София

Европейската инвестиционна банка вече отпусна кредит за ?45 млн.
16 окт 2009 07:19,
143
Започва строежът на двуетажни кръстовища в София
Снимка: Булфото

До края на годината ще започне строителството на пет кръстовища на две нива в София.

Естакадите ще се финансират с кредит от Европейската инвестиционна банка, който вече е одобрен.

Заемът е 45 млн. евро със срок за връщане 25 г.

С тях ще се изградят 2 естакади на бул. “Акад. Иван Гешов” при бул. “България” и при ул. “Св. Георги Софийски”.

Други две ще има на бул. “Алея Яворов” при бул. “Драган Цанков” и при бул. “Стоян Михайловски”, както и една на кръстовището между бул. “Андрей Сахаров” и бул. “Андрей Ляпчев”.

Строителството им ще продължи 26 месеца, а за да не се блокира напълно трафикът, ще се работи поетапно.

За изпълнители са избрани “Трейс груп”, ГБС и “Балканстрой”.

Местата на естакадите са одобрени от експертен съвет и са заложени в Общия устройствен план на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
провинциалист преди 14 години
Ние ако се отделим вие ще умрете от глад бе Свооч, и за какви пристанища си плащал лично ти,не стига че отвратително ти тяло идва всяка година да ми цапа морето ами и си нагъл.Ако се отделим ще трябва виза да си вадиш да дойдеш на море.Аре стой си в смрадливата София,***!!!
10
0
 
1
 
! Отговори
РРР преди 14 години
когато четете тези новини да сте прочели нещо което се отнася за провинцията . не сте. гласувахте ли на изборите . гласувахте. гласувайте пак за ББ и ще плащаме да си живеят софиянци,детски градини,пътища,метро,подлези,надлези,заплати,по-евтина вода,по-евтино парно и ПО-ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ,а вие електората от провинцията друскайте се по разбитите пътища блъскайте да получите екологични продукти за дребни стотинки,плащайте за да има те какво да папат.
9
0
 
1
 
! Отговори
Провинциалист-2 до П преди 14 години
От задръстванията в София патят всички. Ако не се облекчи трафика там, ще се налага в бъдеще вместо заем да плащаш хотел, за да си свършиш работата, когато си в София.
8
0
 
1
 
! Отговори
PKF преди 14 години
СКЪПИ ХОРА КОИТО НЕ ЖИВЕЕТЕ В СОФИЯ НЕ ЗНАЯ ЗАЩО ЩЕ ПЛАЩАМЕ ДВАДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ НЯКАКЪВ ЗАЕМ ЗА ДА ПОДЪРЖАМЕ САМО СОФИЯ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ББ КАЗА,ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е СОФИЯ НЕКА ХОРАТА КОИТО РАБОТЯТ И ЖИМЕЯТ ДА СИ ПЛАЩАТА ТОЗИ ЗАЕМ. КОГАТО ПОСТРОЯТ НЕЩО В НАЩЕ ГРАДОВЕ И СЕЛА ТОГАВА ДА ПЛАЩАМЕ.Ми то такива като тебе напълниха нашата София.Затова сега ще плащаш.
7
0
 
1
 
! Отговори
ехаааа преди 14 години
*** то аз като чета това, тиа ще правят и некакъв нов булевард - Гешов накъде при България - ми евала, че сутрин тунела на Нестеров е некакъв Ад като минавам с 72 се изнервям -30 мин пъпли там
6
0
 
1
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 14 години
СКЪПИ ХОРА КОИТО НЕ ЖИВЕЕТЕ В СОФИЯ НЕ ЗНАЯ ЗАЩО ЩЕ ПЛАЩАМЕ ДВАДЕСЕТ И ПЕТ ГОДИНИ НЯКАКЪВ ЗАЕМ ЗА ДА ПОДЪРЖАМЕ САМО СОФИЯ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ББ КАЗА,ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е СОФИЯ НЕКА ХОРАТА КОИТО РАБОТЯТ И ЖИМЕЯТ ДА СИ ПЛАЩАТА ТОЗИ ЗАЕМ. КОГАТО ПОСТРОЯТ НЕЩО В НАЩЕ ГРАДОВЕ И СЕЛА ТОГАВА ДА ПЛАЩАМЕ.
5
0
 
1
 
! Отговори
До Провинциалист преди 14 години
Абе, ***! А за вашите пристанища да не би само варненци да са плащали???? Или си ***, или си луд! Аре, като толкова много мразиш София, отделете се в отделна държава - град държава Варна, *** селянина!!!! Я виж колко много хора в управлението на България са варненци, бе ***!!!!! Аман от *** копеуета, уа!!!
4
0
 
1
 
! Отговори
провинциалист преди 14 години
Аз съм от Варна защо ще връщам 25 години пари при условие че ще го правят това за шопите,да си удържат от столичаните ,мен тяхните кръстовища не ме топлят.Всички пари в тая държава отиват за шопите,все тях оправят а другите градове,а селата,пътищата са в окаяно състояние.
3
0
 
1
 
! Отговори
ТАД преди 14 години
Да, но мен ме кефят асмо изпълненията на ГБС, Балканстой може и да са по-добри,защото не си спомням да съм им виждал машините никъде(което е хубаво, но всички трябва да дават повече пари за ноу-хау и да подобрят знаците, които поставят около обектите си!!!
2
0
 
1
 
! Отговори
СПРЕТЕ преди 14 години
СПРЕТЕ КОЛИТЕ ЗА БОГА!!!! 1979 НА 5 БЪЛГАРИ -1 АВТОМОБИЛ, 2009 - 5 АВТОМОБИЛА НА 1 БЪЛГАРИН! ТОВА НИКЪДЕ ГО НЯМА ПО СВЕТА!!! ТАМ ХОРАТА ХОДЯТ ПЕША И С КОЛЕЛЕТА А НИЕ ТУК КУПУВЯМЕ И КАРАМЕ ТЕХНЕТЕ БРАКУВЯНИ ВЕЧЕ БРАХМИ-АМА ЗАПАДНИ
1
0
 
1
 
! Отговори
West city преди 14 години
Ако ги направят, защото парите са лека вещ и много бързо може да изчезнат в нечие джобче, и да не построят нищо. Но ако наистина ги направят и облекчат трафика в София а също така да довършат някоя друга магистрала в Бг., то ще повервам на бате Бойко. За сега съм песимист софиянец.