Фандъкова: Продължава модернизацията на градския транспорт

Столична община пуска пилотно електронни обществени поръчки
3 яну 2020 15:13, Анисия Иванова
34
Фандъкова: Продължава модернизацията на градския транспорт
Архив: Булфото

Столична община е в пилотната фаза за електронни обществени поръчки. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, по време на среща в Столична община.

"Имаме готовност първите поръчки за годината да са по този начин. И да няма друг начин. Непрекъснато наши структури възлагат малки и големи поръчки. Първият проект е поддръжка на фонтаните в София, 240 000 лв. прогнозна стойност”, добави Фандъкова.

"Има и още няколко по-малки обществени поръчки. Процедура за патронажните услуги. Ползата е за участниците, че няма да разнасят кашоните с документи, вече всички документи се подават електронно. Удобство - по-малко хартия, максимална прозрачност за обществени поръчки”, каза още кметът на София.

Тя коментира и модернизацията на столичния транспорт, като обясни, че от вчера са дошли и последните 7 нови електрически автобуса, част от проекта.

"По линия 123 вече се движи новият електробус. Очаква се новите да бъдат пуснати до края на март. Миналата година пуснахме първите 30 електробуса. Продължаваме с тази програма. Продължаваме с модернизацията на електротранспорта” посочи още тя.

Тя уточни, че до средата на годината ще бъдат пуснати в движение новите трамваи. Те ще се движат по линия 18. Модернизацията на градския транспорт е основна мярка за подобряване качеството на въздуха, допълни Фандъкова.

"До края на януари очаквам да приключат процедурите за подобряване на качеството на въздуха, със закупуването на 30 тролея. Продължават процедурите за 82 електробуса. 30 електробуса да се движат по линии 73, 74, 6 и 60. Това е много сериозна програма за модернизация на градския транспорт. Това е много конкретен, ясен план”, каза Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже господи в този сайт пишат неграмотни пенсионери и безработни комунисти. Това е от няколко години и какво промениха в мисленето на хората- Нищо но от сърце. Другари червени каскети вашето време приключи, сега сте в сайт който ви дава право на психотерапия , но не става.
9
11
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Данче, поздрави ли Майчето за Нова година...
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бирено мечеЕдно по едно, сега се ослушват къде има останали още бракми като "евтинките" швейцарски краставици.
7
5
 
25
 
! Отговори
Данка преди 4 години
Догодина ще Ви вдигна данъците още !
6
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пожелавам на другарката Фандъкова през новата 2020-та година да и се случат същите неща, които тя ще ни причини на нас, жителите на град София!!!
5
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка гербава извднице!!!!!
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София ще се задуши от собствената си отрова .
3
5
 
25
 
! Отговори
1 преди 4 години
другарко учителко,а "графа" кога ще моденизираш.
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес само за "успехите" на чумите от гропировката се пише, досадно
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най смешната кметица управлява най смешната столица. Честито ви увеличение на данъци и вода. Дишайте мръсния въздух и скоро ще сте на воден режим. ГЕРБ работа, работа, работа и накрая нищо.