Шофьорите ще карат с 30 км/ч в части на центъра на София

Мярката влиза в сила от 10 февруари
87
Шофьорите ще карат с 30 км/ч в части на центъра на София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичната община въвежда ограничение от 30 км/ч в части от центъра на София.

Създаването на „Зона 30“ повишава пътната безопасност. Тя е подходяща за стимулирането на по-широкото използване на алтернативни методи за придвижване, мотивират се от общината.

Въвеждането на „Зона 30“ се планира за по-широкия център и вече е готов проектът за два участъка между булевардите "Пенчо Славейков", "Прага", "Скобелев", "Витоша", и между бул. “Христо Ботев”, ул. “Алабин”, бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Ангел Кънчев".

Изпълнението на проектите започва с карето между булевардите "Пенчо Славейков", "Прага", "Скобелев", "Витоша", което ще бъде въведено от 10-ти февруари т.г.

„Зона 30“ ще бъде въведена със знаково стопанство, което ще се обозначава началото и края на съответната зона.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Софияшофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
6
 
! Отговори
Наков преди 2 години
А кога ще има строг контрол на Южна дъга???Там след 23.00 часа карат с 200!
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те щото сега спазват ограниченията от 50 и 40 км/ч. Ако не е задръстването, хвърчат по Раковски с 80.
37
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно, и стига копали един срещу друг, беден бил, богат бил, скъпо па евтино. Всички от майки родени и с любов отгледани
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това определено е взето копи пейст от ковид мерките, ти ваксинираш те се раболяват повече. Сега ще има и - ти им намаляваш скоростта, и о - изненада, стоят на едно място и димят повече?Наистина е учудващо, нали?
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В едното споменато каре така или иначе е и невъзможно да се кара с повече от 30 40, защото това са малки учлички, по които са напаркирали окли от двете страни.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 36Евро 6? Ти не си добре. Те да измислят поне как евро 1 да се спазва. Каква файда като е евро6 по документи, след като е с отрязан и продаден катализатор?
33
5
 
7
 
! Отговори
Kolino Mongo преди 2 години
Да спрат бедняшките димялници с махнати филтри.
32
1
 
8
 
! Отговори
до 36 преди 2 години
Айде бе, че не са интересни? Айде *** да видиш из бедните квартали на Е60 как се радват! Като цигaнe на захарно петле!
31
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добра мярка, но паралелно с нея изгонете от центъра на града (даже най-добре от града изобщо) всякакви бараки без Евро 6 моментално! СРЗ в София е достатъчно добра човек, дори работещ черен труд в склад, да може да си купи малък Евро 6 автомобил. Ама масовият черноработник скача на разни дизелови огромни немски параходи на 15+ години... Нека си ги кара- ама на село. Там се впечатляват от подобни бараки, струващи колкото половин добра заплата в София. В София не са ни интересни подобни бракми.
30
8
 
6
 
! Отговори
Черен жиб преди 2 години
ха така, крайно време е да се запише че простите коли може да се движат само като ***. Еми ето аз например ми омръзна разни торшляци да ми пречат да си житкам по улиците и да въртя гуми. Все се пречкат, се мрънкат че и те искали да карат. Айде у лево загубеняците. оставаме само ние с черните дЖибове да си караме както ние си знаем. Нали знаете че за черните джипове и тези с бронираните стъкла такива закони не важат. щом сме над 200 коня имаме всички права. Айде де...
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Презастроиха южната дъга и въздушните коридори, като бул Черни Връх. Вече и хич да няма коли в центъра, пак няма да може да се диша.
28
6
 
9
 
! Отговори
яя преди 2 години
да ви имам проблемите, за 5 улици на кръст в центъра дето така или иначе се движите с 30, нищо че боко и шайката източиха милярди
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До И.Б. - Кое му е хубавото, ти имаш ли идея за кое каре говорят? От София ли си изобщо? Тук става въпрос за петте кьшета, там дето провинцията като видят светофара и не знаят на къде да карат. Там да ограничиш допълнително движението е безумно! Задръстванията там са по 1км на всеки от булевардите и се движи и градски транспорт навсякъде без бус ленти. И за шофьори и за пътници на градския ще е ужас това! А там си има камери на всеки светофар достатъчно и глобяват и сега. Нищо няма да спечелят!
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната глупост!!!!!!! Не се спазва ограничението от 50 та ми е интересно това от 30 кЪ шЪ стане...... Или пишем 30, че да ги докараме до 50 поне. Хахахахаха
25
1
 
8
 
! Отговори
еврогея преди 2 години
Това ще е нещо наше. Простотии до шия, ама нещо ще се усвоява пак.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18 - Аз като гледам в центъра на София всички са сгазени като не е 30км/ч ограничение. На 3 седмици по 1 случай някой луд решил да претича през Цариградско. Айде стига вече сме ограничавали трафика щото някой си не му се чакал светофар! Хората по пътищата умират 40:1 при извънградско шофиране по разбираеми причини. Точно на петте кьошета да ограничиш скоростта на 30км/ч е вече подигравка, там и без друго светофарите държат по 5 мин и задръстванията сутрин и вечер са по 1км.
23
0
 
22
 
! Отговори
Лелееее....... преди 2 години
..........ето го и още по-голямото замърсяване и задръстване!Само *** ли са началници в тази държавица?
22
0
 
11
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Че в тези райони и сега не можел да караш с повече от 30! Който е минавал около Съдебната палата знае, че там и сега колите едвам пъплят!
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А може ли да слизаме и да тикаме колата в Зона Тикме?
20
0
 
6
 
! Отговори
дума на годината преди 2 години
Стимулира - политически коректното на принуждава. Трябва да преправяме речника сега.