Кмет издирва смок в кв."Гео Милев": Жив или мъртъв

Георги Илиев призовава гражданите да не се страхуват
10 сеп 2024 13:53, Петър Бойчев
25
Кмет издирва смок в кв."Гео Милев": Жив или мъртъв
Снимка: фейсбук община слатина

Смок е взел страха на жителите на кв. "Гео Милев" в района на някогашния хотел "Плиска". За това сигнализира във фейсбук страницата на общината кметът на район "Слатина" Георги Илиев. Той уточни, че хората са изплашени, тъй като смятат влечугото за отровна змия, която може да ги нарани. Кметът зове за спокойствие и всеки, който види смока да се обади на 112.

"Имаме си змия в района! Люспестата дама си бе избрала едно дърво на ул. „Христо Чернопеев“, в близост до ресторант „Капри“. Там я е забелязал гражданинът, който ни сигнализира веднага. Въпреки бързата реакция обаче, при пристигането на колегите от дирекция „Аварийна помощ и превенция“, змията не е намерена.

По кадрите се ориентираме, че вероятно е смок и не е отровен, но все пак  ви молим, ако преминавате наоколо да бъдете внимателни и в случай, че я забележите, да сигнализирате на 112!", зове Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: кметсмокгео милев
Още от София
Засиленото търсене на имоти е заради присъединяването ни към еврозоната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Дойдоха виладжиите от село и домъкнаха змии с колите си! То да ти седи колата няколко дни в селския двор и някое смокче що да не се увие в окачването. Споко и по татово с ладите и мускалите си носеха змии от село.Кво са? Нема да забраним на ората да одат да си копат царевицата я!
22
2
 
1
 
! Отговори
ПорЦелан преди 5 дни
Домашният смоГ, не лови мишки а души малки и големи. :) Зависи колко е силен. :)
21
0
 
1
 
! Отговори
бл преди 6 дни
"Домашният смог лови мишки, вярно е, но по голям смог може да удуши малко дете, силни са доста, имаше такива случаи. А ако не е смог:)), а за мишките има котенца". Смоковете не са удушвачи, хеля па да ти нападнат дете. Освен това са много по-добри ловци на мишки от котките защото се промъкват и през най-малките цепнатини, влизат под покрива и т.н. Не случайно, по селата тези змии имаха почти свещен статус. Старите хора казваха "Не закачайте смока! Като изяде всички мишки, сам ще си тръгне."
20
0
 
3
 
! Отговори
У СОФЕТО ИМА ... преди 6 дни
...САМО ЕДНООК -СМОК .....не лови мишки ....но дава пари и назначава на работа!.....
19
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 6 дни
И смоците станаха столичани, не само сюрията от села и паланки. Друга си е да си от София.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Където има котки змии и мишки нема, кой е ходил у гречко и по островите им знае, котки навсякъде.:))
17
0
 
9
 
! Отговори
ПорЦелан преди 6 дни
Спомням си как в Младост-1/Дианабад беше избягал щраус от някаква частна зоологическа градина. Хора се обадили в Полицията, а там ги питали как изглежда щрауса. "Как изглежда? Ми като голямо пиле". :)
16
1
 
5
 
! Отговори
Смех... преди 6 дни
АМИ. ДА ФАНЕ СМОКА НА МИТЬО ПИЩОВА, БЕ.....ОН ВЕЧЕ СПИ, ЗИМЕН СЪН....ХАХАХАААА
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Винаги има защитници на опасни животни, ами прибират си ги в къщи и си ги отглеждат. Мястото им не е при хората. Смокът обича мляко, ако има бебе е опасен. А за мишлета и не само, котенца има.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Змиите се ориентират по вибрациите и реагират също при определени вибрации, ако не мърдате , няма и да ви усетят.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До 12. Домашният смог лови мишки, вярно е, но по голям смог може да удуши малко дете, силни са доста, имаше такива случаи. А ако не е смог:)), а за мишките има котенца, много по безобидни и вършещи същата работа, даже в много държави ги гледат и заради змиите, ловят и тях.:)) Гърция
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Домашния смок лови мишки и не е отровна змия, научете се да разпознавате местните животни и растения!
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Браво на кмета, влечугите са опасни, особено за деца. Повече такива кметове да има.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анакондьо преди 6 дни
Да не е питон?
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Еми *** като го убият, ще реват, че имат мишки и плъхове. Смоковете са полезни животни, стига сте убивали, без да знаете защо дори...
8
10
 
6
 
! Отговори
Диона преди 6 дни
До Анонимен 5 Аууууу...ама наистина ли са защитени от закона бе? Мааалееее....аз що смокове съм изялааааа......то няма толкоз глоби да ме глобят беее. Дано за еднооките смоци глобата да е наполовина.
7
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Смокът не е намерен, Това с пиещите мляко смоци е фолклор, или по-директно казано бабини деветини! Или още по-директно пълна tъп0тия!
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Токо Токов Понеже тук хората са масово необразовани и са научени да се страхуват от родителите си. Нашите змии са масово безобидни, дори по-опасните видове рядко са животозастрашаващи.
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Как мъртъв ве ***? Никъде не виждам кмета да призовава за убийството на змията.Змиите в България са защитени от закона, глобите са 5-10к за физическо лице. И вие не знаете какво пишете...
4
9
 
10
 
! Отговори
Смокът не е намерен, преди 6 дни
защото го гоните да го заловите. Поставете едно канче с издоено от крава истинско мляко под дървото, отдалечете се и тихо наблюдавайте. Ще дойде да пие.