Шофьорите ще карат с 30 км/ч в части на центъра на София

Мярката влиза в сила от 10 февруари
87
Шофьорите ще карат с 30 км/ч в части на центъра на София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичната община въвежда ограничение от 30 км/ч в части от центъра на София.

Създаването на „Зона 30“ повишава пътната безопасност. Тя е подходяща за стимулирането на по-широкото използване на алтернативни методи за придвижване, мотивират се от общината.

Въвеждането на „Зона 30“ се планира за по-широкия център и вече е готов проектът за два участъка между булевардите "Пенчо Славейков", "Прага", "Скобелев", "Витоша", и между бул. “Христо Ботев”, ул. “Алабин”, бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Ангел Кънчев".

Изпълнението на проектите започва с карето между булевардите "Пенчо Славейков", "Прага", "Скобелев", "Витоша", което ще бъде въведено от 10-ти февруари т.г.

„Зона 30“ ще бъде въведена със знаково стопанство, което ще се обозначава началото и края на съответната зона.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Софияшофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
22
 
! Отговори
чудно преди 2 години
То така се почва, първо влиза само малко, после нацяло... Сега и билетчетата като станат по 5 лв, че да се стимулира екологията(комисията по екология поне), после се почва тука кой не паркира на паркинг - месечна такса, кой не е електрик дава по 1000 на година. Вижте колко хубаво е да се кара с 30, дай на всички улици... Нищо че тецовете са на въглища и глобите за незаконна сеч и добив на инертни материали са по-малки от кат-аджийските...
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако блъснеш човек с 30км/ч има 80% шанс да оцелее, с 40км/ч шанса е 20%. Гледайте канала на Митко Илиев има доста какво да се научи.
17
1
 
20
 
! Отговори
Хан Крум преди 2 години
Браво! Скоро ще имаме най-екологичните транспортни средства за София - каруците! Само да се предвиди, че "двигателите" им се испускат без предупреждение. Хвала на европейския напредък!!!
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Качеството на въздуха кучета го яли. Не без майтап, кучетата ще могат да го ядат понеже тоя въздух ще може на филия да се намаже с толкова стари дизели без филтри. Ама в София от близо 8г качеството на въздуха се влошава от точно такива мерки. Вело алеи, за да стесним бул. докато бр на колите се увеличава, съответно задръствания повече и по дълги, намаляване на скоростта навсякъде дори с легнали полицаи ако щеш и на големи бул. махаме ляв завой на мн кръстовища за да обикалят итн. итн.
15
6
 
7
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Начинанието е добро, но се пита в задачата: Кой ще проверява спазването на скоростта ? Ще се поставят ли и снимачни устройства за превишаване на скоростта?Този проект трябва да се изпипа от "А" до "Я". С глобите от неспазването на наложената скорост може да се попълни бюджетът на града.
14
1
 
12
 
! Отговори
Кметка-марионетка преди 2 години
Зона Самоков... Когат?!?!?! докога я ще търпите глу па вичката даскълка дето й се появи целолит от напъване да мисли със зад ни ка си :)
13
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно правилно решение. Какви скорости да се гонят в тези части на София. В Париж отдавна го въведоха.
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В центъра 30км/ч е малко. Да го направят 70 или направо 90км/ч ограничението. Тъкмо да е в унисон с 140 по брилянтните ни магистрали и отговорното народонаселение.
11
1
 
12
 
! Отговори
Miko преди 2 години
А такаа. Искат насърчаване на алтернативен транспорт, тогава да премахнат и знаците, забраняващи велосипедите по Графа. И целият идеален център да стане пешеходна зона със споделени трасета колело/трамвай, колело/пешеходци. Още по-добре с качествени велоалеи.Мерси!
10
2
 
16
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Ха! да слезем и да ги бутаме ще е по-добре.
9
2
 
14
 
! Отговори
А преди 2 години
Не може ли да направите така, че само да ги бутат? Пак ще ги блъскат, но поне щетите ще са само материални! Не зная, дали другаде по света има такава организация на движението.
8
1
 
31
 
! Отговори
. преди 2 години
Ухааа! Колко хубаво ще пушат на втора с 30. Това, че ще бръмчат са подробности!
7
3
 
36
 
! Отговори
Голям смях преди 2 години
Та като пълзят колите баааавно и дъъъъъъълго ще могат поооовечко да димят ауспусите и въздухът ще бъде ама мноооого чист. То даскалицата по руски друго не може да измисли, да я накараме за домашно да напише сто пъти "Ама хич не ставам за кмет!"
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то и сега се кара с 30 в "части на центъра на София"! Пък има други части, където и да искаш, не можеш да караш с повече! Къде е новината в това?
5
3
 
17
 
! Отговори
Бен Ган преди 2 години
Ама 30 пак за простолюдието ли? Защото продължавате да вдигате ограниченията и глобите, ама гледам гъзарите с БМВ, нещо май не ги гоните? Да, да, точно тези националистчетата, дето управата и БГ-то им е виновно, ама карат като луди.
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А може и със 100 км да се кара всеки сам си преценя,нали затова Гешевата правосъдна система още не е вкарала убиеца на Милен Цветков в затвора .
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали няма пари за градския транспорт и ще увеличават интервалите ? Сега и колите ще спрат, ако може да няма хора в центъра ще е супер.
2
8
 
9
 
! Отговори
do 1 преди 2 години
КАкво ти пука? Нали и без това не спазваш подобни ограничения
1
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупост след глупост миля моя майнольо.