Разрешават строителството в Борисовата градина?

Това става възможно след решение на РИОСВ
16 авг 2024 11:53, Стела Стоянова
26
Разрешават строителството в Борисовата градина?
Снимка БГНЕС, архив

Разрешават строителството в Борисовата градина.

Това може да стане факт, след като РИОСВ-София отмени екооценката на Подробния устройствен план на Борисовата градина. Директорът на инспекцията Ирена Петкова мотивира решението си с това, че преценката да не се извършва екологична оценка е извършена на база на Закона за опазване на околната среда (ЗООС), представена от възложителя информация, както и след проведена консултация със Столичната регионална здравна инспекция.

Срещу решението на директора на РИОСВ е постъпила жалба, която обаче е била обявена за основателна. Във връзка с това служебният министър на околната среда и водите инж. Петър Димитров отменя решението на директора на РИОСВ-София, като административната преписка е върната за ново произнасяне. Не е ясно дали ще има промяна в становището, или настоящото ще бъде потвърдено, пише "Телеграф".

С решение на Столичния общински съвет от 18.07.2013 г. се разрешава да се изработи проектът за подробен устройствен план. Планът предвижда регулиране на съществуваща урбанизирана територия и развитие на спортните и рекреационните дейности в нея с поставена централна роля на запазване и развитие на парковата територия. Запазват се характерът и функциите на бъдещите обекти на терена, а именно спортни обекти, преместваеми съоръжения и паркови територии.

Формулират се насоки за опазване и подобряване на съществуващите насаждения в парка. Основната цел на проектната разработка е да представи устойчиви решения за решаване на устройствените проблеми и насоки за развитие, съобразени с културно-историческата и екологичната значимост на територията на парк "Борисова градина".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от София
Състоянието на Камбаните: Изпочупени маси, боклуци, преливащи кошчета
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
никакво строителство повече ние загиваме при този климат пожари безводиесадете само дървета това място е много мръсно и шумно само дървета нищодруго населението измира младите бягат в чужбина няма кои да спортува
16
2
 
5
 
! Отговори
Магелан преди 3 седмици
Шок и ужас.Явно всяко предсказание ще се сбъдне както и това че есента ще има големи масиви безредици и бунтове реши корумпирани полетици,магистрати и чиновници и крадливи псевсобизнесмени и олигарси.
15
2
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 3 седмици
А да не стане така, че населението на София да излезе на революция срещу "политици, бизнесмени и правораздаватели" и да висят обесени от всяко дърво, защото също е възможно. То провокацията има някаква граница. За Хасково не ги знам как ги търпят делянчовците, ама ние скоро бойковците ще ги бесим
14
4
 
5
 
! Отговори
ПКП_то преди 3 седмици
До Мис Бониама вие следите въобще какво се случва???- СО са отпуск, кмета не взима такива решения самосиндикално.Това е от богатото наследство оставен от ГЕРБ, Фандъкова и арх. Здравко Здравков и арх Петър Диков.Недейте да се изказвате неподготвени.
13
4
 
26
 
! Отговори
Мис Бони преди 3 седмици
Съсипи София пак са в действие, ще съсипят сега и Борисовата градина
12
4
 
20
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 седмици
Това решение е взето от общинските съветници на ГЕРБ по заповед на Делян Пеевски! Кмета Терзиев и ПП-ДБ-СС са против!
11
2
 
9
 
! Отговори
запознат преди 3 седмици
Фенките на чорбата ке намажат.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Директорът на инспекцията Ирена Петкова мотивира решението си с това, че след като няма смъртно наказание и трудови лагери и все тая за някакви закони и върховенството на правото. Освен това има нужда от апартамент за децътъ таз се лянка
9
0
 
33
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 седмици
Закопахте го от строителство този град, вече няма място за нищо. Въздух няма, строи се на всяко свободно кътче, никой не мисли, че трябва инфрструкура, място за паркиране, училища и детски градини. Трябват определено нови закони в тази държава, които да блокират беразборното строителство, а не да се дава правота на някакви корумипирани архитекчета да взимат решения.
8
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Еееми като гласувате за потомък на ДС е така,сърдете се на себе си.
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А Мис Бони що не изказва по въпроса,нали преди все пред камерите се натискаше да се покаже и все по Фандъкова плюеше....ааа да,ама то било само да се намърда на държавната хранилка.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И ще стане като в парка в Гео Милев,който и без това е много малък. Има блок построен в самия парк.Който не вярва да отиде да види
5
1
 
23
 
! Отговори
Политкоректен преди 3 седмици
Къде останаха всички велики обещания на кандидат-кметовете, включително и на избрания? Нали всички те са в СОС? Нали имаше грандиозни планове за зелена София? Пък сега точно обратното? И всичко това без тяхно знание и съгласие? Питам просто.
4
0
 
35
 
! Отговори
Хейт преди 3 седмици
Най-сетнееее! От кога чакахмееее! Хайде, сечете до голо, че това голямо зелено място близо до центъра на София просто дразнеше! Как пък не можеше един небостъргач човек да вдигне там? Е, вече няма да има паркове и градинки сред бетонната пустиня, ама на кого са му притрябвали? Важното е някой лев да вземем.
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Айде, юруш на кооперацийките! Асфалтирайте го тоя парк, да знаем, че вече немаме такива! Ах-маци!
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много хубав МОЛ може да се вдигне в Борисовата градина.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Черепа се върна, почва да се строи в Борисовата, нещата вървят добре. Най накрая се отървахме от ГЕРБ