Градският транспорт ще протестира под прозорците на Терзиев

Днес те проведоха само символичен протест
8 окт 2024 17:00, Нели Христова
28

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Транспортните работници в София излизат на протест в сряда заради неизпълнение на подписано споразумение от страна на кмета Васил Терзиев. Днес те проведоха само символичен протест.

Преди седмица Столичен общински съвет одобри 15 милиона лева за градския транспорт на София, с които да бъдат покрити задълженията на "Автотранспорт" и "Електротранспорт", но не одобри бонусна система за работещите в транспорта.

Според Федерацията на транспортните работници "Подкрепа" (ФТР „Подкрепа“) и Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ) отказът от въвеждане на справедлива бонусна система за всички служители, показва безсилието на местната власт за вземане на важни решения свързани със столичния градски транспорт, в частност повишаване доходите на работещите в него и подобряване на условията на труд.

Синдикатите не приемат въвеждането на бонусната система да влезе в сила от 2025 г., с което да замести последващо увеличение на основните работни заплати.

В 14.00 часа в сряда, 9 октомври, те ще проведат протест пред Столична община с две основни искания: увеличение на доходите чрез справедлива бонусна система от 01.10.2024 г. на работниците от "Столичен Автотранспорт" ЕАД и "Столичен Електротранспорт" ЕАД и приемане на програма за подобряване на условията на труд в двете дружества.

В случай, че искането им не бъде изпълнено, ще започне подготовка на ефективни стачни действия в градския транспорт на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от София
Здравко Здравков е новият началник на РДНСК – София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Народ преди 1 час
Ватманите да протестират и за строшляците, които карат по трамвайна линия номер 8 до Люлин 5, т.н. "зелени дървени коне". Те са швейцарско дарение, произведени през миналия век. Хората не си замърсяват природата с тия *** и ни ги даряват. Освен, че непрекъснато се развалят, те са опасни. Вратите се затварят автоматично след 4 секунди и често затискат хора. Един дерайлира през лятото, друг наскоро щеше да се запали. Ама крайните квартали на София, гета ли са, какво?
27
0
 
0
 
! Отговори
Грую преди 3 часа
До #10:Какво да карат, то някой вози ли се изобщо?Пише 2 мин на таблото, идват 4 след час.Пише 10мин на виртуалното - не идва изобщо. Надписват предизборно курсове ли?Автобусите по-стари от баба ми....За какво ти е тоя (гр)адски транспорт, че и втора категория труд - като миньорите. Да връщат маршрутките от 90те...
26
1
 
1
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 часа
Всички гейове гласуваме за пп-дб
25
1
 
1
 
! Отговори
До 24 преди 4 часа
Мисленето НЕ Е от силните ти страни!
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Най добре е да бъдат уволнени и сменени с други. Всички таксикари ще са щастливи ако работят като шофьори в софийския градски транспорт
23
1
 
4
 
! Отговори
Факт преди 5 часа
Герб ограби София и сега подклаждат и тези протести.
22
1
 
2
 
! Отговори
Василка Терзиева ДС преди 5 часа
Харесва ли ви промяната?!
21
1
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 5 часа
Ми то точно, защото умнокрасивите изкупихме имотите и заплатите ни растат в пъти последните години, наемите са такива. Наеми ние не плащаме, а печелим от тях. 5к евро е нищо на м2 за моята заплата. ДОста над средноевропейското ниво сме. А ти бачкоти в склада за 4к, няма лошо ;)
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
като ви чета коментарите на умнокрасивите заслужавате наеми от 3-4к лева и цени от 5к евро, гответе се пак си изберете Терзиева!
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Ооо, айде тоя слугнаж бачкотещи бачкери ВЪН! Че само с половината им годишни заплати на тия наглеци ще купим автономни автобуси и тролеи. Айде МАРШ! Ся факт, че никой нормален не бачкоти в СОфия за 3-4к, колкото взимат тия търтеи, ама не съм им аз виновен, че постижението на живота им е как се научили да въртят геврек.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Софиянци са избирателите на ППДБ (заблудените от тях), след една година кметстване на лекето на ДС и шараните вече се усетиха!
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Казах ви го шопланци, шъ ревете за Фъндъчкатъ! -)))))
16
1
 
5
 
! Отговори
Софиянка преди 5 часа
Срам ме е че гласувах за терзиев
15
0
 
3
 
! Отговори
До до факт преди 5 часа
Софиянски и Терзиева са от една ДС клетка!!!
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Факт..Софиянски беше най-добрият ,.... КРАДЕЦ !Нали е от СДС - ''атлантик'' та дрънка !
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До До 1.. И само там ли няма достатъчно кадри ???няма държава , затова и никой вече НЯМА ДОВЕРИЕ , НА НИ-КОЙ И НИ-ЩО !
12
2
 
2
 
! Отговори
Факт преди 5 часа
Терзиева е най -слабия кмет на София досега!!!
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Който не е доволен има си метод ,... пускаш молба за напускане !
10
1
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 6 часа
То хубаво да напуснат ама тогава кой ще кара превозните средства на градския транспорт в София? И без това имат нужда от още водачи в момента и изглежда не смеят да уволнят даже такива срещу които има оплаквания.
9
1
 
3
 
! Отговори
бонусната система преди 6 часа
да се изплати от избирачите на васето