Спор за задръстванията в София, тези на "Черни връх" започват от Околовръстното

Вижте каква бе ситуацията днес през погледа на фотографа Димитър Кьосемарлиев
Обновена: 17 окт 2024 12:42 | 17 окт 2024 12:42, Красимир Ангелов
122

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сериозен спор в Столичния общински съвет се разрази в последните дни, а темата е сякаш вечна – задръстванията в София.

Днес Столичният общинския съвет трябваше да се събере на извънредно заседание по искане на ГЕРБ-СДС, на което ще бъде изслушан Васил Терзиев за трафика и задръстванията в града. Заседанието обаче  не се състоя заради липса на кворум. В гласуването за определяне на кворум участваха 26 общински съветници при необходими 31 съветници.

Още по темата
Единствената точка в дневния ред беше изслушване на кмета на Столичната община Васил Терзиев във връзка със силно затруднения трафик, транспортното обслужване и пътната безопасност в града. Мотивите за свикването на извънредно заседание на СОС са продиктувани от липсата на устойчива политика на Столична община, особено в областта на транспорта и пътната безопасност, се посочва в доклада, чиито вносители са 22 общински съветници от ГЕРБ-СДС.

Председателят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС Антон Хекимян заяви по-рано днес, че от ръководството на Столична община (СО) не строят нищо, защото нищо не са предложили. Общинският съветник отвърна на думите на Борис Бонев, който по-рано нарече съветниците от ГЕРБ „патологични лъжци“, също с диагноза - "диагнозата на управляващия човек Бонев – Терзиев".

"Връчвам ви чек от 5 милиона лева загуби, калкулирани от всекидневни задръствания. Това е един чек, обаче, не за големия победил в комедийното шоу на Бонев и Терзиев, а на големия губещ. Големият губещ са софиянци", каза Хекимян и подчерта, че всеки един ремонт и всяко едно задръстване трябва да бъде контролирано и посочи, че „когато правиш ремонти на града и на големи булеварди, които не са измислени и регулирани добре, ще има задръствания“.

Кметът на София Васил Терзиев отговори на обвиненията като посочи, че "задръствания има и ще продължава да има, когато се увеличава населението и има толкова много автомобили".

"Нашата амбиция е да подобрим инфраструктурата на града, за да може да караме по едни европейски улици и да не си чупим краката по тротоарите, когато вървим. Задръствания ще продължи да има, докато този град продължи да се развива. Не сме ние първите, които сме затваряли, за да се построи - дали околовръстно, дали булевард. Надяваме се да реализираме това да имаме транспортен модел, за да може да станем модерен европейски град", каза още Терзиев и обяви, че предстои отваряне на кръстовището на улица "Опълченска" и булевард "Сливница".

Междувременно нашият фотограф Димитър Кьосемралиев провери как е задръстването по един от големите строителни обекти в столицата – разширението на булевард „Филип Кутев“. Оказа се, че заради ремонтът задръстванията на булевард „Черни връх“ започват още от Околовръстното.

Вижте повече в следващата галерия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от София
ИПБ: Транспортът в София е аутсорснат на "Спаси София"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Родените в София комплексарци пак излезаха от дупките си. Сиг не знаят, че пробива на Кутев и Каблешко е почти готов, ама са големи софиенци. Сиг също не знаят и за какво им говоря въобще, панелните мишунгери.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Влизалили сте в депутатски апартамент след като го зададе пълна мизерия оставят след себе си каквото могат завличат блок 1е в мотописта
55
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Ама чакайте малко,във всяка свободна градинка се строи нова кооперацийка,а свободните тепърва ще се застрояват.От Луи Айер по новия пробив до Черни Връх е пълно с празни терени,познайте какво ще последва.Очевидно целта е половин България да се пресели в София и няма как да очаквате да си карате тенекиите по празни булеварди.Ще става все по-зле с трафика и мръсния въздух.Свиквайте!
54
1
 
5
 
! Отговори
Франсето преди 4 часа
То не става половин България да се е набитала в града ни и да искат да е празно и свободно. Сега какво? Освен детски градини да им строим и сгради да бутаме и дървета да изсичаме, още по-широки булеварди да им правим. То и Шанз Елизе ще им е тесен...
53
16
 
5
 
! Отговори
до 45 преди 4 часа
да, София ми е Буквално - Бащиния, целият Блок, в който живеят 1000да Селяка като тебе е построен на Земята на Дядо ми - Открадната от Комунистите! Вие Нямата - Право - да сте в този Град - Уседналост - поне 200 години НаЗад!!
52
3
 
19
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 4 часа
Просолюдието трябва да се научи, че шофирането на автомобил не е задължение а глезотийка. Има трамваи, метро, колелета. Като искаш да си истински столичанин няма да се оплакваш а се мяташ на колелото и отиваш където си искаш за нула време. Ако си добър колоездач и най-далечните разстояния в София може да ги минеш за 20-30 минути макс.
51
1
 
9
 
! Отговори
До Майора преди 4 часа
фандъка ли става?... че нали всичко това е наследство от герп
50
4
 
15
 
! Отговори
Коко преди 4 часа
Задръствания има защото никой не милее за нашия град. Защото главния ни архитект е от Плевен, бившата кметица е от Самоков, бившия председател на СОС е от Раднево, а всички те са управлявани от една мутра от гр. Банкя, дето не е стъпвала в града преди 90 те години. Вън *** от София!
49
6
 
4
 
! Отговори
Проблемът е Ясен преди 4 часа
казва се БарбаГаниосХлебаркусСелякус - приижда да големи Туумби в София и е тотална щета за Града - помня какъв беше преди 1989 - Чист, Уреден, Красив - то бяха Градинки с Цветя, Фонтани, Чешмички - сега Разруха!
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
внимавайте с проверките по пътищата, че е грипно време и пием лекарства, на антибиотика ми пише, че при тест ще е положителен резултата, а без кола 6 месеца не става, никой няма да ни покрие загубите от този репресивен закон, внимавайте!
47
0
 
0
 
! Отговори
до преди 4 часа
До heheте точно това правят ! от години ....
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До 26. В ЕС е така от векове . 50 процента градско на 50 процента селско. В ЕС, Швейцария , Германия сабствеността е неприкоснавенна . Земеделеца, фермера е на върха в общуствжто. Продукта и услигите са на Световно ниво за хората и животните.
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До Роден в София. Такива като теб пък са ми любимци. Гледат на цяла София, като на бащиния. И няма с какво да изпъкнеш си тръгнал с произхода си, който също е селски, но трябва да бръкнем по-дълбоко, за да си го признаем. Стягай се, учи и работи, че само затова, че дядо ти е от София няма кой да ти плати. Гледай провинциалистите какви са амбициозни и как се уреждат, не можеш да ги стигнеш, нали?
44
5
 
5
 
! Отговори
Майора преди 4 часа
Няма защо да се оправдават мис Бони и Васко Ухото! Щом са се хванали на хорото да го играят , а не само да търсят оправдания!За пореден път се доказа че мамините и таткови синчета получили всичко наготово , не стават за нищо!
43
1
 
8
 
! Отговори
Троян преди 4 часа
Те Софиянце са по балкана. Диваците във гетото, да се псуват за сеир, на другите диваци.:)))
42
0
 
1
 
! Отговори
до 35 преди 4 часа
До heheние загубихме вече о и водата и земята ! както и държавата ....
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
В кв. Дружба няма задръствания. А и места за паркиране пред блока все още се намират.
40
3
 
6
 
! Отговори
Метро преди 4 часа
Да не говорим за метрото как е на 13 мин. Това никъде по света го няма. Пълен резил и там
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Селския бабаит ходи до тоалетна само с автомобил.
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
На изборите ще си го получат, влачи ремонтите затова е така, ще ривети за учителката по руски помнете ми думата!