Блестяща Цвети отново се разправи с Винъс

Българката достигна до четвъртфиналите на Уимбълдън
Обновена: 28 юни 2011 07:54 | 27 юни 2011 19:18,
363
Блестяща Цвети отново се разправи с Винъс
Снимка: Reuters

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова записа поредната си фантастична победа в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

След като в третия кръг от надпреварата нашето момиче взе сладък реванш от поставената под номер 2 в основната схема Вера Звонарьова, Цвети отстрани и 5-кратната носителка на трофея и бивша номер 1 в световната ранглиста Винъс Уилямс с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3.

Още от първите минути на срещата американката разбра, че заканите, които отправи преди двубоя ни най-малко не са смутили младата пловдивчанка, напротив – Пиронкова стартира двубоя максимално концентрирано и с лекота печелеше подаванията си.

В шестия гейм (при резултат 3/2) Цвети нанесе първия си решителен удар в двубоя, когато успя да пробие подаването на Винъс, като трябва да отбележим, че и днес форхендът на пловдивчанката бе на висота.

Оттук до края на сета българката бе пълновластна господарка на корта и образно казано прати в нокдаун именитата си съперничка, като в края на частта дори за втори път проби подаването й.

Възходът в представянето на Цвети продължи и във втория сет, когато отново след ранен пробив българката дръпна в резултата, но този път Уилямс отговори моментално и стигна до рибрейк за 2/3.

Две сгрешени сравнително лесни драйв волета от страна на Винъс дадоха нов пробив аванс за първата ни ракета, която този път успя да удържи преднината си и така за втора поредна година да отстрани една от най-силните тенисистки през последното десетилетие.

Последното препятствие към втория пореден полуфинал в надпреварата пред младата ни състезателката е поставената под номер 8 в основната схема Петра Квитова.

 Още тенис

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
3
 
3
 
! Отговори
за 358 преди 12 години
Гришо спечели Уимбелдън, бе свирко...2009
349
1
 
4
 
! Отговори
..::whAZZzup::.. преди 12 години
ВАРНЕНЕЦ???? Къде си??? :-))
348
1
 
3
 
! Отговори
браво преди 12 години
гришо да се у4и трябва сяка година да играе на торнир от големия шлем без пропуск не да ми играе в някви 4аланджъри
347
0
 
3
 
! Отговори
браво преди 12 години
миналата година стигна полуфинал на уимбълдън тая година наи малко 4етварт финал а защо не и купа на терен които не играла и го няма в булгария поне до миналата година, което ше ре4е 4е не е само опит ами касмет и вижда нещата под разли4ен ъгъл на трева, тая година пак беше дупка ама 4акаше уимблдън за да избухне пак което ше ре4е 4е мисли един ход ако не и пове4е напред самият факт 4е си изигра правилно картите и защити наи малко педесет процента от то4ките говори за голямо израстване
346
0
 
8
 
! Отговори
UK преди 12 години
5-кратната носителка на титлата и бивша номер 1 в световната ранглиста Винъс Уилямс изказа съжалението си, че отпадна от тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис Уимбълдън. Вчера, в среща от четвъртия кръг на надпреварата американката тотално бе надиграна от най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3. Интересна подробност е, че 12 месеца преди това, на същия турнир, но на четвъртфиналите, българката отново взе скалпа на по-голямата от сестрите Уилямс с абсолютно същия резултат. Не знам какво стана, просто не можех да вкарам топката в очертанията на корта, обясни Винъс веднага след срещата с нашата Цвети. Тя бе стабилна и успя да се възползва от открилите се възможности, а аз не. Това е. Нямам обяснение защо не мога да играя срещу Пиронкова. Това не е като да съм загубила увереност срещу останалите моите съпернички в тура. Просто когато изляза срещу Пиронкова не мога да покажа най-доброто на което съм способна и не мога да разбера защо. Сега Винъс ще има достатъчно време да продължи с анализите си и търси начини да намери противодействие на синдрома Пиронкова, която вече води с 3:1 в преките сблъсъци с американката.
345
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сега е момента някой да си отвори очите и да престанат да наливат пари в тоя футбол тук е истината има куп млади таланти но нямат възможност да се развиват защото някой дава пари за ритни топко който не може да играе и се спъва в топката и по цял ден ходи в чалга клубове да сваля манекенки а такива като цвети спортисти на световно ниво са оставени на произвола на съдбата
344
0
 
4
 
! Отговори
des преди 12 години
Гледай мача на Цвети с Квинтова на живо b*g*t*v*.c*o*m*y*r.*c*o*m
343
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като написах коментара си за Гришо-***, бях сигурен, че ще последва лавина от минуси :)Точно това имам предвид - Цецито въпреки несравнимо по-големите си успехи има доста по-малко почитатели у нас от Голямата Надежда, Новия Федерер, който досега на сериозен турнир по-далеч от отпадане на втори кръг не е стигал, докато Цецка в същото време мачка светилата.Мачкай, Цеци, а Надеждата - като вземе и той да мачка и спре да се излага, ще викаме и за него.
342
0
 
8
 
! Отговори
Русе преди 12 години
БРАВО ЦВЕТИ СТРАХОТНА СИ
341
1
 
32
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
Мачкай момиче! Само така! Мачкай ги заради себе си! Напук на всички, които те подценяват; напук на държавата, която нищо не прави за теб; напук на селските душици, които еднствената им цел в живота е да намерят по какво да плюят.
340
1
 
23
 
! Отговори
Helly преди 12 години
БРАВО на Цвети! Нека всеки, който и брои парите, се замисли, дали е способен да положи същите усилия и да се откаже от малките слабости, които всеки от нас си позволява, като хапване, пиене, пушене, купонясване до зори и т.н. За да достигнеш това ниво в спорта са необходими години тренировки и режим. След отпадането и на предишния турнир доста злобари я плюеха в същия този сайт, а сега, сигурна съм, че част от тях я хвалят.Хора, бЪдете добри, радвайте се на чуждите успехи и подкрепяйте българите
339
1
 
5
 
! Отговори
Martin преди 12 години
Cveti dano da te vidim na finala tozi pat ! Bravo na nasheto momi4e !
338
1
 
12
 
! Отговори
MIRO преди 12 години
Браво на нашето момиче.УСПЕХ и в следвашия мач
337
0
 
24
 
! Отговори
една преди 12 години
Eдинственото нещо, което все още ме кара да се гордея, че съм българка, са спортните успехи на хора като Цвети!!! Освен това на нашите спортисти им е много по-трудно и това прави постиженията им още по- ценни. Давайте наште - все така!!! Браво! И на волейболистите също !
336
0
 
26
 
! Отговори
БРАВО !!! преди 12 години
.....ЕТО ПРИМЕР ЗА ВСИЧКИ НАС !!!!!!! ИСТИНСКА БЪЛГАРКА - ОТ СТАРИТЕ ИСТИНСКИТЕ !!!!!!! БРАВО ЦВЕТИ !!!!! ДА СИ ЗДРАВА И УСПЕХИТЕ ЩЕ СА СЪС ТЕБ - ТИ СИ ВОЙН .
335
1
 
16
 
! Отговори
Митева преди 12 години
Подкрепям изцяло коментара на 266-и злобни и прости сме и това отдалече ни си личи.Не можем да се зарадваме и оценим успеха на някой,който е над нас самите-непрекъснато му правим сметка на парите,и му търсим кусурите/дори и да ги няма/.Ама надали някой си е задавл въпроса колко труд,пот,лишения са стрували на Цвети тренировките и победите дето сега жъне.Чуждите й признават успеха-но ние българите-НЕ,или просто незная защо-не искаме.Жалко за нацията ни,докато има толкова негативно настроени хора
334
0
 
13
 
! Отговори
Ники преди 12 години
ЕВАЛА ! УСПЕХ !
333
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 341И аз не харесвам Гришо, но онзи ден направи страхотен мач с Цонга! Не може да не му се признае, че беше на висота. Дано успее да влезне в елита. Все пак си е наше момче пък и да си го виждаме какъв е.
332
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, Цецка е друго нещо, не е като Гришо-***. :))
331
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миналата година стигна полуфинал на този турнир. Дано тази да я гледаме на финала и там да се раздаде докрай. Ужасно трудно ще й е обаче срещу чешкия мутант Квитова днес.Успех!