Блестяща Цвети отново се разправи с Винъс

Българката достигна до четвъртфиналите на Уимбълдън
Обновена: 28 юни 2011 07:54 | 27 юни 2011 19:18,
363
Блестяща Цвети отново се разправи с Винъс
Снимка: Reuters

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова записа поредната си фантастична победа в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

След като в третия кръг от надпреварата нашето момиче взе сладък реванш от поставената под номер 2 в основната схема Вера Звонарьова, Цвети отстрани и 5-кратната носителка на трофея и бивша номер 1 в световната ранглиста Винъс Уилямс с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3.

Още от първите минути на срещата американката разбра, че заканите, които отправи преди двубоя ни най-малко не са смутили младата пловдивчанка, напротив – Пиронкова стартира двубоя максимално концентрирано и с лекота печелеше подаванията си.

В шестия гейм (при резултат 3/2) Цвети нанесе първия си решителен удар в двубоя, когато успя да пробие подаването на Винъс, като трябва да отбележим, че и днес форхендът на пловдивчанката бе на висота.

Оттук до края на сета българката бе пълновластна господарка на корта и образно казано прати в нокдаун именитата си съперничка, като в края на частта дори за втори път проби подаването й.

Възходът в представянето на Цвети продължи и във втория сет, когато отново след ранен пробив българката дръпна в резултата, но този път Уилямс отговори моментално и стигна до рибрейк за 2/3.

Две сгрешени сравнително лесни драйв волета от страна на Винъс дадоха нов пробив аванс за първата ни ракета, която този път успя да удържи преднината си и така за втора поредна година да отстрани една от най-силните тенисистки през последното десетилетие.

Последното препятствие към втория пореден полуфинал в надпреварата пред младата ни състезателката е поставената под номер 8 в основната схема Петра Квитова.

 Още тенис

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
12
 
3
 
! Отговори
мегатъп преди 12 години
цветана китова 4 6 4 6
329
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкай, Цеци!
328
0
 
36
 
! Отговори
... преди 12 години
Бравооооооооооооооооооооооооо, толкова се радвам когато Цвети се разправи със световните топ 10 ^^
327
1
 
29
 
! Отговори
George преди 12 години
Браво, издигна ми се в очите. Дано да мачка и на четвъртфинала.
326
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Цвети пожелавам ти да спечелиш Уимбълдън.Изключителна жена с дух на боец!
325
1
 
36
 
! Отговори
Динко преди 12 години
Ами освен едно голямо БРАВО какво да кажем? Много съм изненадан, но бе крайно време да имаме успехи и в тениса.
324
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да Тина, за съжаление си права :(Сега като се почне - та толкова пари взела, та това, та онова.Снощи по спортните новини казват новината и я завършват - взе еди колко си пари.Ами ще вземе, все пак си ги е спечелила с много труд.БРАВО ЦВЕТИ - ДАВАЙ ВСЕ ТАКА! УСПЕХ
323
0
 
37
 
! Отговори
BBB преди 12 години
Този Уинбълдън е нейн! Сега е момента, докато е във най-добрата си форма
322
0
 
18
 
! Отговори
4ujdenec преди 12 години
BRAVO CVETI!!!!!!Neveroqten spektakyl,prodyljavai da ni radvash!!!!!!! Uspeh!
321
1
 
39
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Поздравления, Цвети!Само напред и нагоре!Знаем, че всяка победа на българка, българин и въобще България, хвърля в ужас и злоба определени хора, но ние сме с теб и те подкрепяме!Успех!
320
1
 
36
 
! Отговори
фен преди 12 години
Давай, Цвети, браво Цвети, дано станеш шампионка на Уимбълдън тази година.
319
1
 
32
 
! Отговори
Тони преди 12 години
ДАВАЙ МОМИЧЕ, ВЗЕМИ ИМ "ЧИНИЯТА"! А представете си ако в България имаше корт на трева!
318
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бяхме на едно от първите места в спорта преди 20-тина години.Държавата спонсорираше спорта и затлъстяването не беше разпространено като сега.Семейството на Цвети сами си спонсорират нейната подготовка и турнири. Въпреки сегашната държава, момичето печели.
317
5
 
32
 
! Отговори
Турчин преди 12 години
За нищо не ставате българите. И най-големия успех можете да унищожите с плювните си. Не ви ли е достатъчно, че Цецето играе от името на България, ами и броите парите и какво ли още не. Кой от тука пишещите може да направи нещо подобно като Цецето?
316
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
wow, Годзила й стана абонат на нашето Цвете!!! Успех на четвъртфиналите!
315
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стискаме палци за полуфинала! Давай, Цвети!
314
0
 
39
 
! Отговори
Браво, наше момиче! преди 12 години
Ето за това пишете, български журналисти! Залейте пресата с чудесната новина! Нужно ни е малко самочувствие и национална гордост. Стига за тези избори, политици, магистрати и всякакъв род тарикати, от които се срамуваме! Не те са българите, за които трябва и заслужава да говорим.
313
0
 
23
 
! Отговори
Фен преди 12 години
Ние сме красива и много талантлива нация. Всичко можем, когато искаме! А и вижте какво излъчване има нашето момиче!
312
0
 
24
 
! Отговори
Нашето Цвети преди 12 години
Прекрасна българка, прекрасна спортистка! Да е жива и здрава, и да ни топли душите с още много победи! Браво, браво, браво, Цветенце!
311
2
 
9
 
! Отговори
do 318 преди 12 години
Ти да не си от щаба да ББ че го лееш с толкава хвалби... само като те чета и се хлъзгам мазничко е около теб!!!!!Браво на нашето момиче. Супер големи таланти имаме, които ни карат да се гордеем с тях, защото българин да победи някой от големите развити страни е голямо нещо. Неможете да си представите как се дразнят... когато една нищо и никаква страничка като нашата нанася такъв удър. УспехДо автора - какво значи това "се разправи"? в заглавието бе пич, пиши поне с нормални и подходящи думи.