Цвети Пиронкова няма спирка: Помете и Радванска

Българката с исторически 1/4-финал на Ролан Гарос
Обновена: 31 май 2016 17:27 | 31 май 2016 17:23, Красимир Ангелов
42
Цвети Пиронкова няма спирка: Помете и Радванска
Снимка: БТА

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира на 1/4-фина на Ролан Гарос!

Нашето момиче победи световната №2 Агниешка Радванска в мач, който се проточи цели три дни. Цвети стигна до триумфа след 2:6 6:3 6:3.

Българката започна днешното доиграване от много трудна изходна позиция, изоставайки с 2:6 и 0:3 във втората част, но влезе във фантастична серия и спечели втория сет с 6:3.

Прекрасната поредица на Цвети продължи и тя набързо дръпна с 4:0 гейма в решителния трети сет, макар да имаше леки трудности в първия си сервис гейм. Впечатляващото е, че Пиронкова проби на нула в четвъртия гейм.

Все пак полякинята сложи край на черната си серия от 10 поредни загубени гейма, осъществявайки пробив за 1:4, след което взе подаването си.

Цвети показа характер и отговори на предизвикателството, спечелвайки подаването си за 5:2 в своя полза, макар да изоставаше с 0:30. Радванска спечели подаването си, но малко по-късно българката стигна до два мачбола, за да реализира втория от тях.

Така Пиронкова достига до четвъртфиналите на Ролан Гарос за първи път в кариерата си. Там нейна съперничка ще бъде финалистката от 2010 година Саманта Стаусър.

Подробности за победата на Цвети Пиронкова четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
8
 
! Отговори
nekanen gost преди 8 години
site MAKEDONCI se so seto srce i ljubov so Cveti...napred Pironkova MAKEDONIJA TE SAKA
27
0
 
11
 
! Отговори
Браво преди 8 години
БРАВО!!!
26
3
 
34
 
! Отговори
РККА преди 8 години
тук прочетох някой много жалки коментари,какъв е този манталитет да не можем да се зарадваме от сърце на успеха на това хубаво ,скромно и възпитано българче .....
25
29
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тези "цомби" от къде се появиха??тази беше "дъска" а сега е тип "порно звезда"......?!Да се чуди човек тази спортист ли е или "актриса" в розови филмчета.
24
1
 
10
 
! Отговори
мм преди 8 години
Браво пирон все така за напред.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скъсахте се да триете коментари, бе! Хахаха...големи модератори
22
0
 
28
 
! Отговори
... преди 8 години
Браво! Продължавай в същия дух!
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам нещо да напиша, но някакси вече губя интерес като чета коментари от ***. По-скоро тук не говорим за родоотстъпници, завистливци или хейтъри. Подобни коментари се пишат от безработни кибици, които имат разбрицан едва работещ комп и търсят някакво развлечение, поле за изява, внимание...нещо подобно. Доста жалко, обществото си деградира прогресивно...Иначе браво на Цвети!
20
36
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До */* (Анонимко 23)"Познава я целият свят"???Ако за теб "целият свят" е село Пловдив и прилежащите му села то тогава наистина я познава целият свят.Но всъщност тя е Никоя и така ще си остане.А да я сравняваш с мен е все едно да сравняваш муха със слон.така че паси си патките на село и не се бутай в А група.
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До експертОхо, имаме си и експерт по селските физиономии?Браво, Цвети, така бръкна в здравето на експертите, дълго ще има да помнят колко много са те плюли в опит да възстановят лузърския си душевен баланс!
18
1
 
24
 
! Отговори
*/* преди 8 години
До АнонименЗлобен и *** анонимнико.Тя е това, което ти никога няма да бъдеш.Тя е (добра или лоша),това което е и я познава целият свят.А ти. ти СИ ПРОСТО АНОНИМЕН.ти СИ НИКОЙ .ЧАТКАШ ЛИ?ти вървиш,нещо говориш,нещо си пийваш или се смееш ...но си никой.
17
4
 
41
 
! Отговори
1912 преди 8 години
Вчера,докато падаше,беше "пловдивчанката"!!!!!Когато победи....стана българката!!!!!Комплексари............
16
42
 
7
 
! Отговори
експерт преди 8 години
Гледам го Пирона, хубаво момиче, ама с типична селска физиономия
15
39
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историята на Пироня на този Ролан гарос ще е като с *** и 8мо място.Късметлийски жребии, контузени противници и т.н.Всички знаят как свършва "приказката".
14
26
 
3
 
! Отговори
17 преди 8 години
До Анонимен 4Ще стигне ама до околовръстното на Пловдив.Като чета постовете е ОЧЕВАДНО че разбирате от тенис колкото магаре от оперно пеене.
13
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще има големи скандали след днешния ден.Това не е тенис а "прехвърли гюле".Гледам сега и мача на Ноле. 6 смача в една точка и няма завършване.Не може да ръми с дни и да се играе тенис на открито.Топките се сменян както при нормално време.Това е лудост и СКАНДАЛНО.А ви гарантирам че Пироня ще падне на нула при първият сух ден.Да вземеш 10 поредни гейма на радванска при положение че ти води с 6:2 и 3:0 не е възможно при нормални условия.
12
1
 
27
 
! Отговори
Впечатлен преди 8 години
Браво Цвети. Показа игра като за топ 10.
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айдеее момичето се обрече на български фенове. Сега ще се изисква от нея само и единствено да печели и да мачка всичко живо на корта от 16 до 50 години. Или в най-лошия случай - равенство. Само да припомня на футболягите, че в тениса равен няма. :)
10
4
 
32
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Браво Цвети!Ще напомня на едни тук, че "недоразумението" Гришо сега е 36-ти в световната ранглиста, но по "недоразумение" беше и 8-ми през август 2014. Много по-добрата (според номер 8) Цвети Пиронкова е 102-ра в световната ранглиста, с най-добро класиране - 31-ва през 2010 година. Аз лично харесвам и двамата, а и подобри български тенисисти нямаме.
9
1
 
31
 
! Отговори
Евала Пиронче преди 8 години
Браво, Което си е хубаво си е хубаво