Грузия и Чехия не се победиха в здрав мач

Грузинците със златен шанс в продължението на мача
22 юни 2024 18:10, Александър Попов
4
Грузия и Чехия не се победиха в здрав мач
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Грузия и Чехия завършиха 1:1 в среща от втория кръг в група "F" на Европейското първенство по футбол в Германия.

Жорж Микаутадзе откри резултата за Грузия от дузпа в добавеното време на първото полувреме, а Патрик Шик изравни в 59-ата минути.

В герой за Грузия се превърна вратарят Георги Мамардашвили, който направи над 10 спасявания. Това е първа историческа точка за тима при първото им участие на шампионат на Стария континент.

Отборът на Чехия може да съжалява, тъй като доминираше изцяло в двубоя, но стигна само до равенство.

В другия мач от групата от 19:00 часа играят Турция и Португалия.

В класирането Чехия е на трето място с 1 точка, колкото има и Грузия на последната позиция. Турция и Португалия имат по  точки актив на първите две места.

В последния кръг на 26 юни Чехия ще играе с Турция, а Грузия с Португалия.

Двата отбора предложиха страхотно първо полувреме, в което чехите доминираха изцяло, но в края допуснаха попадение. Още във втората минута вратарят на Грузия Георги Мамардашвили направя страхотни спасявания. Първо Адам Хложек отправи удар от непосредствена близост, който Мамардашвили отрази, но топката попадна в Патрик Шик, чийто изстрел отново беше спасен от стража на Грузия.

В 22-ата минута попадение на Чехия беше отменено след намеса на системата за видеоповторение ВАР заради игра с ръка на Aдам Хложек.

Последваха още няколко страхотни атаки на футболистите на Чехия, които обаче така и не успяха да стигнат до гол.

Противно на събитията на терена Грузия поведе в резултата в добавеното време на първото полувреме. При центриране на Хвича Кварацхелия защитникът Робин Хранач опита да блокира удара на съперник, но топката рикошира в ръката му. Реферът Даниел Зиберт първоначално не отсъди дузпа, но след намеса на системата ВАР се установи, че бранителят е нарушил правилата. Жорж Микаутадзе вкара от бялата точка със силен удар и даде аванс на Грузия на почивката.

Веднага играчите на Чехия организира бърза контраатака. Патрик Шик отправи отличен изстрел, който беше отразен от Мамардашвили.

Второто полувреме отново започна с доминация на Чехия, а след около час играчите на тима бяха отправили 18 удара към вратата на съперника, от които 9 точни. Така закономерно те стигнаха до 1:1 в 59-ата минута. При центриране от корнер Ондржей Лингър засече топката с глава, тя се отби в левия страничен стълб и попадна в Патрик Шик, който нямаше проблеми да се разпише.

Малко по-късно Матей Юрашек пробва удар от далечна дистанция, но стражът на Грузия успя да избие топката встрани.

В 68-ата минута звездата Патрик Шик се контузи и беше заменен от Моймир Читил. Десет по-късно Ондржей Лингър направи пропуск. След това Матей Юрасек проби отляво, успя да центрира към наказателното поле на Грузия, където Моймир Читил с глава стреля покрай гредата.

Грузия все пак стигна до възможност за гол в последните секунди, когато резервата Саба Лобянидзе стреля, но над вратата. /БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: ЧехияГрузияЕвро 2024
Още от Спорт
ЦСКА-София би Беласица при дебюта на Стипич
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Много съм доволен от резултата, защото финансово спечелих от този мач, понеже се доверих на прогнозите на този сайт, който позна хикса: prognozi.free.bg
3
2
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 6 дни
Съгласен съм с първият коментарите.Съдийството е абсолютен битак. Вчера на Поляците им откраднаха мача с категорично несвирена дузпа.
2
2
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 6 дни
Ако има световно първенство по Р..ъ..п..и .и. грозни лица,то грузинците и арменците щяха да са ежегодиш и шампиони. Гледах мача,но и отвреме навреме гледах в една чиста чаша с водка и минерална вода,опитвайки се да отпращам кофти нахлувания в мозъкът ми през очите. Гадно е,че Чехите не победиха. Те имат и човешки европейски фасиален вид,за разлика от сънародниците грузинци на Ердоган.
1
2
 
6
 
! Отговори
Руси преди 6 дни
Има голяма мафия в УЕФА ! Днес чехите бяха ограбени ! Поредното слабо съдийство ,скоро никой няма да гледа!