32 хил. евро средна цена за гараж в София

В столицата е 1400 евро за квадрат, във Варна 1070
10 сеп 2024 11:26, Петър Бойчев
27
32 хил. евро средна цена за гараж в София
Снимка БГНЕС

Средната цената на гаражите в София е над 32 хил. евро, показват данни на сайтове за обяви за недвижими имоти. Причината за това е, че гаражите в центъра на София и по-големите градове на страната са едни от най-търсените имоти. А предлагането е ограничено и не може да удовлетвори търсенето на пазара. В резултат цените на гаражите постоянно нарастват през годините.

Средната цената на гаражите в София доближава 1400 евро за кв.м. Но цените варират в много широки граници в зависимост от района, в който се намира гаражът. Цените започват от 12 хил. евро за гараж с товарна платформа - асансьор за автомобили, и често надминават 40 хил. евро.

Във Варна средната цената на гаражите доближава 26 хил. евро, а цената на квадрат е около 1070 евро. В София е Варна в редица квартали е трудно да бъде намерено място за паркиране, което води до високи цени. И във Варна цените на гаражите са в широки граници в зависимост от локацията на конкретния имот. И в София, и във Варна има обяви за гаражи с по-голяма площ, в които може да бъдат паркирани по няколко автомобила, което оказва влияние на средните цени на пазара, пише Труд.
 

В Бургас е малко по-евтино, като средната цена на кв. метър гараж е 830 евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: ценасофиягараж
Още от САЩ
Предизборно в САЩ: Мигранти избивали патици и котки, за да ги ядат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Кинти преди 6 дни
Простотията бълхарска,бълхарина му унищожават децата като ги учат на нищо,неграмотните даскали,бълхарина го оставят без линейки и медицински персонал,но на него не му пука,той гледа да препере обере,открадне някакви пари и да ги набие в някакъв коптор в миризливата София.Той гледа да се зароби със кредити и лизинги,но да не се обедини и да поиска достойно заплащане за живот.Щом има *** да дават тези пари,значи всичко е изгубено.Къде ще си харчите парите,когато няма да има кой да ви лекува?
26
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 дни
Купувайте още. Нямат избиване ама не е лошо да ги пускате под наем. хахахах
25
3
 
1
 
! Отговори
Рентиер преди 6 дни
Дааа, гаражите се оказаха една от най-далновидните ми инвестиции. Нанизах 12 бройки още преди 8 год. Преди 2 год. взех два големи двойни редови, които още не са завършени и вече имам запитвания от кандидат наематели. Някой коментира за някакви таралясници за 5-6000 лева??? Всичките ми гаражи са под наем и най-евтината кола в тях е за около 120 бона. Имам и един с Мазерати и един с Панамера, нови коли.
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До 21 точно в провинцията се строи и се купува
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Продавам отремонтиран външен тоалет с изглед към морето- цена 300 000 евро- продавам го вече 10 г и нещо не ми се получава! Дали да намаля?
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ако сте луди,купувайте.За един таралясник,който струва 5,6 хиляди лева да му купя гараж за 80 000 лв.,егати инвестицията.
21
1
 
20
 
! Отговори
До 17 преди 6 дни
Няма купувачи. Все по рядко някой се излъгва да се набута с доживотна ипотека. Тук там се намира някой пенсиониран емигрант да купи нещо. Повечето нови апартаменти са празни от години и никой не ги иска. Особено в провинцията е пълно! При намаляващо население и 30% празни нови жилища фирмите продължават да строят нови блокове. Българинът е луд за връзване!
20
1
 
15
 
! Отговори
11 преди 6 дни
Бичете минуси и вярвайте, че има безкрайна тълпа от "прованса", която вади по 400 000 лева за апартамент или банката им дава някакви малоумно ниски лихвички. Вече всичко се изкупува от инвеститори, които не са на първия или втория, ами на стотния си апартамент.
19
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 дни
В KFC в мол България лъжат яко с поръчките за вкъщи , проверявайте какво са ви дали !
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Георги - А който си купи ETH и BTC, не му е благо, ами му е ПЕЕЕЕЕЕЕРФЕКТНО направо :)
17
4
 
12
 
! Отговори
Ани преди 6 дни
Има ли все още ***, които да купуват имоти в тази пропаднала държава?
16
1
 
9
 
! Отговори
Крейзи фрог преди 6 дни
Хахаха, аз си купувам кола за толко пари и въобще не ме интересува кой продава гараж и кой не продава гараж. Съвсем са изгубили разсъдък хората, хахахаха.
15
8
 
8
 
! Отговори
Георги преди 6 дни
Да сте мислили пред 10-15г . Който си е купил 33м2 гараж за 10к лева сега си му е благо.
14
9
 
5
 
! Отговори
Георги преди 6 дни
Интересувам се от момичето на снимката, изглежда прекрасна.
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Много гаражи се преустройват на магазини или офиси. Нормално е да имат висока цена. Аз имам 2 гаража в Студенски град. Дал съм ги под наем и двата са магазини в момента.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 2 - Хора, искащи да ги препродават. Силно се съмнявам, че дори и сред най-заклетите автоманячета ще има такива, деот ще купуват така гараж за "лична употреба".
11
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 8 - Панелките вече се търсят... корпоративно, така да го кажем. Взимат се като инвестиционен инструмент. Все по-малко искат и да пускат наематели. И това работи добре за всички инвеститори. По-малко предлагане, по-високи наеми, повече търсене - ценовия ръст е ... страотен. Пазара поскъпва яко (не, не ми се правете на студентчета по финанси, да ми обяснявате, как това не било правилно ...).
10
4
 
12
 
! Отговори
Баце преди 6 дни
Трябва да си много *** да дадеш и стотинка за ПАНЕЛ в мръсната софия! Фасове и *** нявсякъде, мирише от кофите, трагедия!
9
16
 
8
 
! Отговори
Аз преди 6 дни
Ми София е супер развит европейски град. Нормално е да е скъпо. Все някаква цедка трябва да има.
8
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Банкя 5 Кисело ти е гроздето, нали? Стой си в хубавата къща и забрави за гнусните панелки, колкото по-малко се търсят панелки, толкова по-евтини ще стават в необозримо бъдеще.