Режим на тока, ако спре парното

Засега износът на електричество не е спрян, вечерта ще е критична за потреблението на ток
6 яну 2009 17:06,
101
Режим на тока, ако спре парното
Това ни чака, ако спре парното в цялата страна. Снимка: Dnes.bg

"До режим на тока може да се стигне, ако спре работата на всички топлофикации", обяви изпълнителният директор на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) Иван Айолов.

"Много е сериозно положението, сериозно е натоварването на електропреносната система, но смятаме, че ще удържим положението", каза Айолов.

Той информира, че днес потреблението на електроенергия е повишено в рамките на около 80-100 мегавата и това все още не е тревожно.

"Показателно ще е потреблението на електричество тази вечер, тъй като преминаването на топлофикационните дружества към работа на алтернативни горива - най вече мазут, изисква технологично време, а дотогава топлоносителните тела ще имат по-ниска от обичайната температура", обясни Айолов.

В момента обаче износът на електричество не е спрян и това засега не се налага, допълни той.

Айолов заяви, че до крайната мярка - режим на тока, ЕСО ще направи всичко възможно да не се стига.

Всичко за кризата с газа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
TBK преди 15 години
AMI NALI ISKAHME NATO .OT 2 DENA V CENTARA NA SOFIA MEGDU 18H I 21H SE SPRIRA TOKA,REGIM LI E ILI TARGOVSKA KONKURENCIA A I V MOMENTA OTNOVO NQMA TOK PREDSTAVETE SI 4E NI 4AKAT MA4ITELNI STYDENI NO6TI G=DA KOMYNISTI
59
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
За да оцелеем в условия на световна икономическа криза или някаква криза въобще, трябва да сме енергонезависими. Надявам се наистина да пуснат тия реактори, въпреки че европейските лидери-експлоататори засега дават отпор. Освен това, колкото по-бързо построят АЕЦ Белене, толкова по-добре. Трябва да сме сигурни, че ако някой ни врътне кранчето заради некадърните ни управници, няма да останем на студено и тъмно. Бъдещето на България е в ядрената енергетика!
58
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Спира газта и тока идвайте си на село да гориме дърва в печките
57
0
 
1
 
! Отговори
scum преди 15 години
... като пуснат 3-ти и 4-ти блок к`во от т`ва а ?Ще платиш толкова ток колкото ще платиш и за парно !!!По-лошото е че ще платиш и двете :)и тогава вече ще усетиш СВЕТОВНАТА ФИНАНСОВА КРИЗА в джоба си :)
56
0
 
1
 
! Отговори
petko преди 15 години
107. - 13:44 - За Козлодуй истината !От: Петко Ганчев Велико ТърновоВсеки ден българия губи по 2 милона Евро от спрените 4 реактора в Козлодуй ! Евродепутати и Български такива са вземали подкупи за тяхното затваряне , за да имаме скъп внос от АЕЦ Черна вода който е на загуба със 3 милиарда $ > Липсата на Електроенергия води до нейното поскъпване ! Историята започва от Любен Беров който взема 25 милиона Екю от Европейската Банка за Въстановяване и Рзвитие за подобряване сигурноста в четирите блока ! След това Иван Костов и Надежда Михайлова подписват за тяхното затваряне , продължаваме със Соломон Паси и Меглена Кунева и накрая Станишев обра овациите ! Историята е в общи линии така ! Беше забранено на всички медии да коментират затварянето на четирите блока !Закона за национално предателство и измяна е Смърт - жалко за България и нейния народ ! Днес е Богоявление - честито на всички именници и които празнуват !
55
0
 
1
 
! Отговори
petko преди 15 години
153. - 12:15 - Честит режим на Тока !От: Петко Ганчев Велико ТърновоМай , май горелките които работят със газ трябва да се сменят със горелки за мазут, мазутут в резервоарите за съхранение / ако имат такъв / трябва да се подгрява непрекъснато ! И така около 5000 MW липса на топлинна енергия добивана от ТЕЦ , ололо 500 000 домакинства средно по 5 Kw / 2500 МВ / на газ и ставаат грубо 7500 MW --- Алтернатива >Електроенергия ! Поради Национални предатели които спряха четите блока в Козлодуй имаме липса от 1700MW електроенергия , Лпса на 630 MW от ТЕЦ Марица Исток 1 , 190 MW ТЕЦ Бобовдол и два студени блока в ТЕЦ Варна по 200 MW / за чийто запуск са необходими поне 3 дни/ груби липси около 3000 MW / ! При Създалата се ситуация няма да може да разчитаме на внос от Европа ? По сателита дават устойчив студ - 5 гр за седмица напред ! Много сгради които се отопляват на парно нямат комини / за да използват дърва или въглижта / Почти всички производители на Хляб са на газ ! Стомана Индъстри , Кремиковци пещите са на газ и неговото спиране ще доведе до замръзваме на метала ! Ако ТЕЦ овете една седмица нямат газ трябва да източат водата в системата за да не замръзне !В системата на НЕК има защита от Претоварване и моментално изключване на консуматорите ! Тоест при липса на Електроенергия имаме РЕЖИМ НА ТОКА ! Ха да ви е честито комунистическотото правителство > идеално време за протести , но този път дай Боже всички Българи да бъдат Обединени ! Днес е Богоявление - честито на всички именници !
54
0
 
1
 
! Отговори
scum преди 15 години
... ти какъв *** си ?'Що не ходиш да протестираш пред посолството на Украйна или на Русия ?Щото си ... без грам мозък и без логично мислене у главата имаш само една голЕЕЕмЪ фугЪ (вечната празнина).
53
0
 
1
 
! Отговори
Marto преди 15 години
Благодаря за инфото ! :) браво както винаги на днес.бг вие сте 1 :)
52
0
 
1
 
! Отговори
протестиращ преди 15 години
На 14-ти януари ще има протест, само дето той вече няма да е само студентски, а общонационален мирен граждански протест пред Народното Събрание. Пак дойде този исторически момент, в който трябва да помогнем на нашата България да стъпи на краката си и да поеме уверено напред! Да го направим най-решително! На мястото на протеста - площад НАРОДНО СЪБРАНИЕ - протестиращите трябва да бъдат в 11 часа. Дай Боже повече българи да отидат на площада.
51
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ами затова сме най-бедната държава и най-зле. защото на никой не му пука. налей ракийката и всичко е наред. нация от алкохолици, наркомани и разбойници. тва е.
50
0
 
1
 
! Отговори
Александър Бояджиев преди 15 години
Никои няма да излезе, ще извадят старите руски генератори от мазетата и ще се радват като луди, докато ядат компоти!!!
49
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
47 няма значение кой за кого е гласувал, всички ще го духат сега.
48
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
докато ни управляват комунисти, турци и изгонени царе и народа търпи, проблем няма. гърците излизат за най-малкото неща но улицата, французите и те, англичаните и германците мамата си трака. роби мързеливи, излезте или студувайте!
47
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
43,ti im dade vlast.kato glasuva6 za tqh ili kato si sedi6 v ku6ti na izborite i samo psuva6 i bezdeistva6(tova go kazvam ne li4no kam teb no principa e tozi) i kak vi e vinovno pravitelstvoto?raboti se po vuprosa nikoi ne e vinoven za sega, ako ne se spravqt (kakto e veroqtno) 6te imame pravo za poreden put da gi psuvame do 10 kolqno
46
0
 
1
 
! Отговори
toka преди 15 години
Варна е свързана към енергийната система на България, и също е зависима от тока. ТЕЦ Варна може да прави ток, ама той да се използва и в София, и в Пловдив, та даже и в Македония. Не се заблуждавай, че Варна ще се размине. Да свалим правителството и без тва за нищо не стават, поне да не доокрадат всичко до края на мандата си !
45
0
 
1
 
! Отговори
Александър Бояджиев преди 15 години
Айде мишки излизайте от хралупите, че все още май сте в живково време, че даже и в турско робство- овце с овце!!! Хак да ви е Турскокомунистическата монархия :Д:Д:Д
44
0
 
1
 
! Отговори
tosunbey преди 15 години
a sega da vi vidya kak 6te se gur4ite na studeno....nali si natiskate parcalite i ne izlizate po plo6tadite...sega kato se izravnyat vun6nata s vutre6nata temperatura kvo 6te pravite,a??
43
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
топлофикация призовават гражданите да пестят топлоенергия и да не забравят да си плащат. такова чудо нема никъде по света. стой на студено, но си плащай! който оцелее, оцелее. правителството и държавата нямат никакъв ангажимент към данъкоплатците. бе да вашта мама, кой ве даде власт? марш в затвора, където ви е мястото, негодници недни!
42
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
i chestita vi nova godina bratj !!! ne jgte bratj !!
41
0
 
1
 
! Отговори
Националист преди 15 години
Някой да помни,че АТАКА яростно бранеше 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй,защото ставаме енергозависими без тях ?А някой да помни,че и Агент Гоце беше поискал по едно време да отваряме повторно двата блока за да се прави на интересен пред народа ? Управляващата коалиция в момента е в паника - режим на тока иде,а това с наближаващите протести на 14 януари на студенти,зем.производители,полицаи вещае огромни проблеми за управляващата мафия.