Шефът на фаталния цех в Горни Лом: Взривът е саботаж

Няма как противопехотна мина да доведе до такава трагедия, смята той
175
Шефът на фаталния цех в Горни Лом: Взривът е саботаж
Снимка: МВР

Собственикът на взривения цех в Горни Лом Валери Митков обяви пред Нова телевизия, че фаталният взрив, отнел живота на 15 души, е саботаж или външна намеса.

"Не е възможно инициирането на една противопехотна мина да доведе до такава ужасна трагедия. Хиляди такива и други боеприпаси са били утилизирани в този завод. Тези противопехотни мини са били активирани от бризантно взривно вещество. По друг начин не е възможно те да бъдат активирани”, смята Митков, който загуби сина си в трагедията в завода.

Още по темата

"Ужасно е, ужасно е. Не мога да си представя, кой болен мозък може да направи такова нещо”, допълва той.

Митков обаче посочи, че не е задължително този акт да бъде иницииран от цеха, а на въпрос,  защо това се е случило точно в неговото предприятие, Митков не успя да даде отговор.

"Нима смятате, че ако съм подозирал, че може да се случи нещо такова, ще изпратя там детето си, ще изпратя там двама от близките си приятели, с които се познаваме повече от 20 години? Бъдете сигурни, че никога”, посочи той.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес служебният социален министър Йордан Христосков заяви по bTV, че основната отговорност за трагедията в село Горни Лом, при което загинаха 15 души миналата седмица, се носи от работодателя, защото ръководството се е отнасяло с престъпно пренебрежение към предписанията на Инспекцията по труда и служба КО

Според министъра причината за взрива идва от неспазване на технологичния процес. „Не може до всеки работник да има инспектор и заради това отговорността се носи от работодателя“, категоричен бе Христосков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
4
 
! Отговори
пак съм аз 101 преди 9 години
нещо не се разбираме, ще се пробвам да го обясня по друг начин, въпросната работа по обезвреждане на мини се състои от процедура по извършването на самата работа. Всеки извършваш тази работа е бил щателно запознат с процедурата в най - малки детайли, най - малкото аз като работник там не бих допуснал колега незапознат със процедурата и не минал някакъв изпит доказващ, че познава процедурата, да работи до мен ! от друга страна аз като работник, чиято работа застрашава моя както и на колегите ми живот много бих внимавал какво правя. не си мислете че толкова опасна работа може да се върши некачес
78
0
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
до извънземнияБаси контакта, пфу!Глей ся, кво прай дедко ти!
77
0
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Прочетох нещичко набързо из нета за ГОСПОДИН СОБСТВЕНИКА - бил инженер - специалист забележете по ВЗРИВОВЕТЕ - е то взрив имаше - явно пишещите братя са имали в предвид друго *** за..и - другото е важно - като е инженер - като е специалист - що има толкоз почернени семейства - сега пък саботаж било - абе УЖАС Е - и по-добре няма да става ....
76
0
 
3
 
! Отговори
за 113 преди 9 години
Месията е заменен, вярата е разрушена, нацията загива...------------------------------------------Маркс и учението е подменено! Оставили са само заглавието!!!! Подмяна, като ББ е подмяна на същтността генерал или там кавото го титлуват! На мутра окачват етикет генерал, а съдържанието е бандит!!!!!
75
0
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Стар съм вече да въртя тоягата, краката не слушат, ръцете не държат! Ще ми пратат 500 качулки, абе аз да не съм някоя черна нинджа бе!
74
2
 
7
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
до масоняцитеАз съм сигурен, че много от вас и идея си нямат с какво сте се захванали. Сигурен съм, че ви е гот да сте хай и да минавате между капките! Твърдя, че учението и службите ви не са от/на Твореца и ще дойде ден в който ще изпиете чашата на Неговата ярост, покайте се до де е време. Познавам Геената, тя няма да ви хареше!
73
2
 
5
 
! Отговори
до 109 преди 9 години
Къде прочете, че гърчето е виновен, м? пп. Саботажът е от извънземните!!!! Всъщтност опитвот се да си измият ръцете с някой точно определен и то на политическа основа! Все пак изборите едва ли не са провалени и трябва да има някой външен виновен! Забрави, че точно гърците са! На Боко и компания, на Плевньо и компания се знае кой са вечните виновни!!!!!
72
1
 
7
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Мацко, освен коментари ние нищо не можем да направим. Висшите властови постове са в ръцете на масони, Месията е заменен, вярата е разрушена, нацията загива...
71
0
 
13
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Масоните са осъзнати слуги на Дявола! Служат на Луцифер!...
70
0
 
9
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Нормите са били завишени, работниците са работили припряно и пак не са ги правили, затова и заплатите им са били малки, защото видиш ли са били мръзльовци. Дано сега да разбереш!
69
1
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Йорданова, дали това е така( за смърта на сина на собственика)? Дали тази версия е истината или прах в очите на обществото? Май никога няма да разберем!
68
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не че нещо защитавам собственика, или го обвинявам нищо не мога да твърдя т.к. нямам никакви доказателства или наблюдения за случилото се... Но някой замисля ли какво общо имат в случая заплатите на служителите че били минимални, ниска заплата не е повод да си взривиш себе си и всичките си колеги в завода, и 1000 лева да бяха получавали какво щеше да е по различно. освен може би че нямаше да ги има коментарите за ниските заплати на хората трагедията щеше да бъде същата
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тази история има нещо зловещо и масонско!
66
0
 
4
 
! Отговори
Йорданова преди 9 години
Каквото и да се каже сега - просто е излишно. Загинали са хора... Държавата нехае... Народът мре, децата ни търсят спасение навън! Някой има интерес да се случва всичко това! Дали този собственик е комунист или... кой знае от каква друга партия, все едно! ЗАГИНАЛО Е И ДЕТЕТО НА ТОЗИ СОБСТВЕНИК! Как ще го прежали??? Убедена съм, че ще се позамисли. Дали ще спи спокоен и спокойна ли ще е неговата съвест???
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТервелГърците дават мините безплатно и плащат за да ги разкарат от при тях--------------------------------------------------------На далавера е бил, собственикът! А защо никой в Гърция не се е съгласил на тази цена да извърши тази дейност по утализацията, м? Дали продавачът не е бил задължен да унищожи в срок мините и тоя тарикат /собственикът на бг завод му дошъл дюшеш!? пп. за да се утализират мините в Гърция колко ли би му струвало на гърчето?
64
1
 
4
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Здрасти мацко.Винаги съм твърдял, че няма по- голяма отврат от капиталист, бивш комунист! И винаги съм се чудил на хората гласуващи за Герб, ако се женят ще питат и куцо и сакато случайно бъдещата съпруга да не е ку*ва, а гласуват без да питат, пфу! Питайте бе!
63
1
 
2
 
! Отговори
Unufri преди 9 години
До питащ (89)Отговор на твоя високоинтелектуален въпрос: Наистина съм ***.Айде спи спокойно, че начеса егото в интернет форум.
62
2
 
4
 
! Отговори
тиква преди 9 години
До коментаторне *** говоря за това че е саботаж и не щете да допуснете до ограничините си глави тази думичка ,така като някога не желаехте да приемете твъдението за онези пикльовци че не са се изгубили
61
0
 
3
 
! Отговори
питащ преди 9 години
До Unufri 86Кога са ,, проектирани" и питам за 86 000 не 86 ? Ти наистина ли си *** или си такъв по рождение ?
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЙордановаАлчност или ... ? А може би и донякъде оцеляване! Защо собственикът на заводът е сключил тези неизгодни договори? Защо се е съгласил да работи на гърците за такива нищожни суми? Гърците не биха се съгласили! Евтини политици, недържавници! Евтина държава! Евтини бизнесмени, дали умеят да преговарят! Евтини работници!