Шефът на фаталния цех в Горни Лом: Взривът е саботаж

Няма как противопехотна мина да доведе до такава трагедия, смята той
175
Шефът на фаталния цех в Горни Лом: Взривът е саботаж
Снимка: МВР

Собственикът на взривения цех в Горни Лом Валери Митков обяви пред Нова телевизия, че фаталният взрив, отнел живота на 15 души, е саботаж или външна намеса.

"Не е възможно инициирането на една противопехотна мина да доведе до такава ужасна трагедия. Хиляди такива и други боеприпаси са били утилизирани в този завод. Тези противопехотни мини са били активирани от бризантно взривно вещество. По друг начин не е възможно те да бъдат активирани”, смята Митков, който загуби сина си в трагедията в завода.

Още по темата

"Ужасно е, ужасно е. Не мога да си представя, кой болен мозък може да направи такова нещо”, допълва той.

Митков обаче посочи, че не е задължително този акт да бъде иницииран от цеха, а на въпрос,  защо това се е случило точно в неговото предприятие, Митков не успя да даде отговор.

"Нима смятате, че ако съм подозирал, че може да се случи нещо такова, ще изпратя там детето си, ще изпратя там двама от близките си приятели, с които се познаваме повече от 20 години? Бъдете сигурни, че никога”, посочи той.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес служебният социален министър Йордан Христосков заяви по bTV, че основната отговорност за трагедията в село Горни Лом, при което загинаха 15 души миналата седмица, се носи от работодателя, защото ръководството се е отнасяло с престъпно пренебрежение към предписанията на Инспекцията по труда и служба КО

Според министъра причината за взрива идва от неспазване на технологичния процес. „Не може до всеки работник да има инспектор и заради това отговорността се носи от работодателя“, категоричен бе Христосков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е съботаж а небрежно отношение с боеприпаси и завишени норми за изпълнение!Не вярвам някой да има интерес от трупове освен ако се е карал с собственика ...И отговорноста е на работодателя !Защото става на работното място не на улицата!
98
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Саботаж е защото иначе влизаш в затвора, затова е саботаж.
97
0
 
9
 
! Отговори
Колю Жицата преди 9 години
до 133Ам чи кой да го закриля? Ми то само един политик бръжко довтаса на местопроизшествието - Михаил Миков ... отговора е ясен.
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНесравними неща са работници в завод за утализация на мини и наркодилъри, мутри!!!!!пп. работа има и на полето, *** парите са у мутрите /Митков и той е категория мутра/!!!
95
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пет дена е мислил каква да е версията му. Направете се, че поне малко сте се хванали.
94
0
 
9
 
! Отговори
До. 127 преди 9 години
Хайде сега много те моля *** си измий краката със студена вода, пий си онези шарени хапченца дето добрия чичко доктор ти даде и заспивай, без да мислиш за рептилите и космическия им кораб
93
0
 
24
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Мир на праха на загиналите работници! Свалям шапка на коментара на До *** политическа гнида. В тази фабрика са работили хора обречени на смърт! Такъв капитализъм ни направиха комунистите, пфу!
92
1
 
19
 
! Отговори
Крезимор преди 9 години
Прав е човека. Извънземните са му саботирали бизнеса, понеже е изкарвал толкова, че скоро е щял да превземе галактиката. А може и междупланетна ракета да изстреля срещу тях. Мир на праха на всички обикновени работници, загинали нелепо в тази скапана фабрика.Този на линч или да го закарат в кратера от взрива и бой с камъни, докато умре като бясно псе.
91
2
 
24
 
! Отговори
Читателка преди 9 години
Не можеш да измиеш гузната си съвест с версията за саботаж.Нито пък можеш да я докажеш.Чисто теоретично, въпреки, че не е саботаж, ти отговаряш за безопаснотта включително с цел избягване на саботаж. Абсурд е в завод с бомби да има норма. Това е велик АБСУРД. Както и да има заплата от 240 лв., въпреки че официалната е 360. В такъв смисъл виновният наистина не е само един и далеч не е този самозабравил се ***, а много др. хора.Това,че Бойко намекна за саботаж говори много.За връзката с властта
90
1
 
18
 
! Отговори
кърлеж преди 9 години
колко си прозрачна *** масонска...
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Маркст.е. някой си е казал "трябва да се гони норма, я да взема метален чук за да става по бързо нищо че мога да се взривя" и го е направил ... надали...
88
1
 
14
 
! Отговори
Читателка преди 9 години
Няма никаква логика в това. Имало е куп наредности, някой е бързал, не е внимавал и ето резултата. Никакъв саботаж, саботажът си си го направил сам с подкупите, давани на съдии да ти върнат лиценза.***. Но Господ гледа!То комай остана САМО неговата справедливост.
87
1
 
28
 
! Отговори
Гнидо преди 9 години
*** коромпирана самозабравила се , поне в името на синът ти кажи кои политици те закрилят , повлечи и тях за да искупиш поне малко черната си душа.... предумишлен УБИЕЦ. Всички дето са го закрилали и те са такива.. Помнете ми думата , няма да мине много време и този ще четем , че се е самообил с десет куршума поне ...... за да не издаде другите ***
86
1
 
20
 
! Отговори
До преди 9 години
*** политическа гнида ... МНОГО ДОБРЕ СИ ЗНАЕЛ, затова е ходил само синът ти за по няколко часа на месец , преди това никои от кирливата ти, загнила, роднинска , лакома плът не е стъпвал там... от години си знаел, че си обрекъл ен брой хора на смърт.....единственната ти трагедия е синът ти .... за друго не съжеляваш. Знаел си ,е ще гръмна затова не си инвестирал пари в завода.
85
0
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ей, аз с 500 качулки не мога се справя, ама 500 извънземни като тебе в миша дупка ги пъхам, пфу!
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До пак съм аз 101Някъде четох или чух, че често са сменяли персоналът/текучество на персоналът!!!! Собственикът/ИндЖенеро нещо сериозно е подценил дейността по утализацията! Възнагражденията не са зъдържали персоналът и он бегал!
83
0
 
7
 
! Отговори
НЕ 15 преди 9 години
и 150 да отидат в Горни Лом да разследват, нищо няма да открият. Единствено следствен ексоеримент може да докаже от какво разстояние една противопехотна мина може да взриви един палет с мини.
82
1
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Вервам ти бе, вервам! Ама на оня дето му писнало с дървения чук, че не прави нормата и не взима пари и минал на железен, можеш ли да му обясниш в 4 измерение, м?
81
0
 
2
 
! Отговори
пак съм аз 101 преди 9 години
действия (плащат ми малко няма да работя качествено), след като вече казах че на 100% съм сигурен че всеки които работи там е абсолютно запознат със работата и всеки детайл по нея, да направи нещо СЪЗНАТЕЛНО и да предизвика случилите се последици само защото е получавал малко пари, не го вярвам, както вече казах и 1000 да е получавал принципа по такава опасна работата не се променя.
80
0
 
2
 
! Отговори
пак съм аз 101 преди 9 години
некачествено тук грешки няма! така че аз съм убеден че хората които работят тази работа знаят какво вършат и го вършат на 100% правилно, не казвам че са използвали най-добрите машини (респ. методи) свързани с тази работа, но с това с което са разполагали като машини и методи са работили правилно. Ниското заплащане води до недоволство при извършване на работа, съгласен съм, води до ниско качество на работата, също съм съгласен, но изброението следствия на ниското заплащане са СЪЗНАТЕЛНИ действия