Все по-млади хора купуват първия си дом около 25-годишна възраст

Снежана Стойчева и Полина Стойкова за конкурса Real Estate Business Awards
29 май 2024 14:31, Анисия Иванова
140

Близо 100 компании и брокери се бориха за призове в националния конкурс Real Estate Business Awards, който е продължение на проекта "Годишните награди на Imoti.net". Най-заслужилите бяха отличени.

"Различното е новото име. Разширихме фокуса на категориите, на хората, които кандидатстват, победителите. Раздадохме 17 награди. Част от тях оценени от жури. Една част от наградите са определени от потребителите. Имахме "Брокер на сектора" и няколко специални награди", каза мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева в "България сутрин".

Специалните награди на Imoti.net са винаги за компании и експерти, които нямат смелостта да кандидатстват в конкурса, уточни тя.

"Ние добре познаваме бранша и ги забелязваме. Отличаваме ги. Церемонията беше страхотна, както всяка година", отбеляза Стойчева.

Собственикът на Агенция за недвижими имоти Полина Стойкова спечели приза за "Агенция на годината".

"Това е най-хубавата награда, последно се връчва. Знак е, че вършим работата си качествено. Отговорност е как ще се развиваме в бъдеще. Тя идва за 2023 г., която беше юбилейна за нас", каза Стойкова пред Bulgaria ON AIR и добави, че пазарът не спира да изненадва и да поставя предизвикателства.

"Ние познаваме бранша. Има хора, които работят упорито и информирано. Светлините на прожекторите, оценката на потребителите - всичко това е важно, да покажем добрите примери. Наградите фокусират вниманието върху добрите практики", подчерта още Стойчева.

Преди церемонията се организира и поредица от дискусионни форуми.

"Правим тези форуми и преди церемонията, сега отиваме в Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново. В рамките на 20 дни ще направим 4 форума в страната. Тази година темата е "Стандартите на бъдещето в средата ни на живот". Идеята е да срещнем брокери на недвижими имоти, строителни компании с представители на местната власт", каза още Стойчева.

По думите на Стойкова клиентите се променят с годините.

"Увеличиха своите изисквания. Предпочитат повече ново строителство. Все по-млади хора купуват първия си дом около 25-годинишна възраст - с кредит, с помощ от родителите. Хората купуват вече много повече от един имот. Интересуват се и от средата, развитието на града", обобщи собственикът на Агенция за недвижими имоти.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
7
 
! Отговори
Няма как да стане преди 4 седмици
с честен труд, или наследство или богати родители. На 25 г. завършваш образованието си.Откъде 500 000 лева на 25 г.? А брокерите са едно напълно излишно звено във веригата.
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повечето от 25-годишните нашенци могат да се сдобият със собствен дом само ако изтеглят заем, достатъчен за купуване на палатка от "Декатлон". Само такъв заем ще успеят да изплатят в обозримо време без да се налага да гладуват.
129
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 5: киселото млЕко преди 5 години беше 1 лв., сега е 2 лв. Къде е инфлацията питаш? Наемът ми за стая беше 200 лв., сега е 400 лв. Няма инфлация бе!!!
128
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От статията рабрах, че едни са си дали награди инякой бил казал, че "все повече ора около 25 годишна възраст", което чеснто казано, не знам коя таргет група, защото между 18-25 и 25-32 има МАСИВНА РАЗЛИКА!
127
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
може би имате предвид първо го 'купуват' с първа вноска и чак след 40 г е техен :))))))
126
7
 
0
 
! Отговори
Нова Зеландия преди 1 месец
Аз на 21 години си накупих имоти на Малдивите, Сейшелите, Коста Рика и в Лозана. В София имам апартаменти на графа. Не се оплаквам.
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 122 - Кока, хазарт, херца, оръжие, контрабанда ... хайде моля ви се - бъдете по-креативни малко!
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колвам шинанигнас на това .... Лихвите скочиха двойно (де са 1.2%, де са 2.5, нали тъй) и ще скачат още, цените и те скачат, средната в София е 2000 лева и НЮЮС ФЛАШ четящи смотльовци тука - младите не взимат средна заплата а под нея ...
123
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все повече млади хора си купуват 25 годишен ипотечен кредит на 25 годишна възраст.
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според заглавието- 19-годишни български младежи си купуват апартаменти на 25 годишна възраст. На мен така ми звучи. Не мога да разбера. Може би искат да кажат, че все повече млади българи/ки си купуват жилища? Ама ако е писано от някой, завършил в чужбина, как да се изрази?
121
6
 
5
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 месец
Аз на 26 си купих апартамента кеш.На 30 си купих друг в чужбина и продадох българския.В България дори и на почивка не идвам.Пълно със пингвини и злобни хора
120
2
 
5
 
! Отговори
и с акъл от родители преди 1 месец
Все по-млади хора купуват първия си дом около 25-годинишна възраст - с кредит, с помощ от родителите за да ги оставят на мира че не им се гледат и внуци в тях
119
1
 
13
 
! Отговори
Един преди 1 месец
Ейй това се оакахте тази седмица от статии за имотите... май нещата отиват на зле...
118
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продават нивите на дядо си и баба си и купуват! Или теглят кредити и изплащат 30 години! Други варианти няма!
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изказа се анонимният който живее под наем Шото така било много тренд хахаха
116
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чета коментарите и се заливам от смях. Много ми е смешно, като разбирам, че още има хора, които си мислят, че имотите са голяма ценност. Скоро ще разберете, че цената на имота и неговата стойност може много да се разминава във времето. Пожелавам ви успех!
115
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия брокери станаха смешни вече.
114
15
 
4
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 1 месец
Никога повече комунисти мачкали България лагери затвори ГЕРБ ДПС ИТН БСП и Радев слуга на СССР и възбуждане -Атака и НДСВ НФСБ ВМРО бандата на прехода!!!!!всички ревът срещу ПП ДБ защото им объркаха сметките!!!! Хора гласувайте за които си решите но после да не страдате със замразени доходи и ниски заплати!!! Цялата ни фамилия ще гласуваме за ПП ДБ защото искаме България да бъде европейска държава а не КО ЧИНА на Боко тиквата и Пеевски свинята
113
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те тук цените станаха по-високи от колкото в Централна Европа. Панел в Левски Г 2000 евро на квадрат, ЕПК на 11 етаж от соца в Полигона 3000 евро на квадрат
112
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На 25 няма как да имаш пари за жилище където и да било. Те хората до 23-24 години още учат. Глупости пълни