Все по-млади хора купуват първия си дом около 25-годишна възраст

Снежана Стойчева и Полина Стойкова за конкурса Real Estate Business Awards
29 май 2024 14:31, Анисия Иванова
140

Близо 100 компании и брокери се бориха за призове в националния конкурс Real Estate Business Awards, който е продължение на проекта "Годишните награди на Imoti.net". Най-заслужилите бяха отличени.

"Различното е новото име. Разширихме фокуса на категориите, на хората, които кандидатстват, победителите. Раздадохме 17 награди. Част от тях оценени от жури. Една част от наградите са определени от потребителите. Имахме "Брокер на сектора" и няколко специални награди", каза мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева в "България сутрин".

Специалните награди на Imoti.net са винаги за компании и експерти, които нямат смелостта да кандидатстват в конкурса, уточни тя.

"Ние добре познаваме бранша и ги забелязваме. Отличаваме ги. Церемонията беше страхотна, както всяка година", отбеляза Стойчева.

Собственикът на Агенция за недвижими имоти Полина Стойкова спечели приза за "Агенция на годината".

"Това е най-хубавата награда, последно се връчва. Знак е, че вършим работата си качествено. Отговорност е как ще се развиваме в бъдеще. Тя идва за 2023 г., която беше юбилейна за нас", каза Стойкова пред Bulgaria ON AIR и добави, че пазарът не спира да изненадва и да поставя предизвикателства.

"Ние познаваме бранша. Има хора, които работят упорито и информирано. Светлините на прожекторите, оценката на потребителите - всичко това е важно, да покажем добрите примери. Наградите фокусират вниманието върху добрите практики", подчерта още Стойчева.

Преди церемонията се организира и поредица от дискусионни форуми.

"Правим тези форуми и преди церемонията, сега отиваме в Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново. В рамките на 20 дни ще направим 4 форума в страната. Тази година темата е "Стандартите на бъдещето в средата ни на живот". Идеята е да срещнем брокери на недвижими имоти, строителни компании с представители на местната власт", каза още Стойчева.

По думите на Стойкова клиентите се променят с годините.

"Увеличиха своите изисквания. Предпочитат повече ново строителство. Все по-млади хора купуват първия си дом около 25-годинишна възраст - с кредит, с помощ от родителите. Хората купуват вече много повече от един имот. Интересуват се и от средата, развитието на града", обобщи собственикът на Агенция за недвижими имоти.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
7
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
Купих първия си апартамент на 28 и го платих сам, без кредит. Спестявах 8 години. От днешната ми гледна точка, това беше дългогодишна грешка. Ако бях изтеглил кредит в самото начало, нямаше 8-9 години да се люшкам по квартири и да плащам на рандом селяни и всякаква друга ***.
30
0
 
0
 
! Отговори
до 26 преди 1 месец
Аз, сУгласен на 101% !!!! -)))))
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не го купуват! Вземат заробващи 30 годишни заеми!
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за мошениците от ГРИЙН ЛАЙФ награда имаше ли!?
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все повече млади хора стават роби вечни длъжници. Докато не се изплати и последната стотинка по кредита имота е собственост на банката.
26
0
 
12
 
! Отговори
Рендето преди 1 месец
Да, бе.... на 25 г. шъ си купи сам дом... -)))), да са живи и здрави мама и тати, дядо и баба, че без тях дом - през крив макарон!!! -))))))
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Леле майко, каква среда и какво развитие. Държава пълна с кал, прах, селян1я, пр0ст0тия, сиган1я, кучета, мутри и псих0пати.За какъв нормален живот говорим тук, че дадеш пари колкото за апартамент в голям западноевропейски град, само че в БГ няма перспектива
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие даже и материал не сте, с такова мислене сте за затриване. Освободете хубавата страна за европейските българи или ние ще я освободим от вас. Баси добитъка в тая държава.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много заможни бре, за 5 години работа и вече може да извади 200 бона. Че първо и второ и трето и до пенсия вече отдава под наем цял вход.
22
0
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
А аз още на 8 си построих първата колиба.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Русия въвеждат прогресивен данък, до 200 хиляди заплата данъка е 13%, от 200 хиляди до 415 хиляди 15% и постепенно стига до 22% за заплати над 4,2 милиона рубли. В същото време на многодетни семейства с две и повече деца данъка се намалява от 13% на 7% ако доходите им не надвишават 1.5 пъти средния потребителски минимум на член от семейство.
20
0
 
14
 
! Отговори
Цецо Апартамента преди 1 месец
Така е аз първите 25 апартамента си ги купих тогава
19
0
 
2
 
! Отговори
пеперудки или кредит преди 1 месец
са взели . Едва ли с наследство или зделки . То едрите богати депутати кат змат лукс апартамент или апартамент мезонет с тераса Веднага ги пишат във сайтове и тв . На 25 с 3-4 апартамента е с измами и лобисти и ружа и мутресите вдовици .
18
0
 
2
 
! Отговори
България е преди 1 месец
В Кръг на Стефан Командарев
17
1
 
16
 
! Отговори
H преди 1 месец
Не говорете глупости вижте Орбан и младите семейства. У нас младите не притежават имот а стават роби на банките
16
0
 
2
 
! Отговори
Филмът В Кръг преди 1 месец
Ва Стефан Командарев няма да повтарям.
15
0
 
5
 
! Отговори
Контра Разузнаване преди 1 месец
Просто Да помълчим гледайте филма има го напълно безплатно в ютуб за вас специално.Всичките.
14
0
 
17
 
! Отговори
Ром'с преди 1 месец
2027 година ...Днес; ...на все повече на млади българи към 30 години имотите им отиват към ЧСИ
13
0
 
14
 
! Отговори
Контра Разузнаване преди 1 месец
Всички съвпадения с действителността в България в момента са напълно случайни.Даже и съвпадението с политика е напълно случайно.
12
0
 
24
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Абсолютно паразитен бранш.