Първият влак с новите вагони пристигна в Бургас, но с пет минути закъснение

Хората обаче бяха доволни
23 юни 2024 08:30, Нели Христова
67
Първият влак с новите вагони пристигна в Бургас, но с пет минути закъснение
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Първи курс по жп линията София-Бургас с новите модерни вагони от Германия.

Въпреки заявката на БДЖ, че до морето ще се стига за по-малко от 6 часа, това не се случи, заради закъснение с 5 минути. Въпреки това всички пътници бяха доволни, най-вече заради климатиците, пишат от БНТ.

Божил Божилов, който 30 години е бил машинист, очаква с интерес и нетърпение композицията с новите вагони да пристигне на гарата в Бургас.

"От Горна Оряховица мой колега каза - отиди на гарата, снимай влака, за да видим дали навреме е пристигнал. Шест часа е много за мен. Щом аз съм идвал на ей този коловоз за 4 часа и 40 мин, това е 73-та година", обясни Божил Божилов, бивш локомотивен машинист.

"Има три участъка с доста сериозен ремонт, където скоростта е ограничена до 25 км. Ако успеем да забързаме действията по тези ремонти, поне 35 мин. от това време ще бъде скосено, влакът ще може да пристига много по-бързо", заяви Георги Гвоздейков, служебен министърът на транспорта.

"Температурите оказват голямо влияние на релсовия път и тези закъснения няма как да ги избегнем", категоричен е инж. Венцислав Славков, управител на БДЖ- Пътнически превози.

Първите хора, пътували в новите вагони, бяха доволни.

"През цялото време беше климатизиран вагонът и беше много удобно, беше изолиран шумът и беше много приятно", каза Велизар Сливов.

"Беше чистичко, хубавичко, пожелавам все така и много хора и пътници да има", подчерта Димитрина Кьосева.

"Спахме във влака също така, децата имаха търпение, беше прекрасно", отбеляза Полина.

Имаха обаче и забележки.

"Интересно обаче не видях никъде къде да се поставят трансформатори за зареждане на телефони", заяви Стоян Йорданов.

"Климатиците бяха много силни в началото, малко измръзнахме, но после беше окей", обобщи Калина Цекова.

Хората от следващия влак със старите вагони не можеха да се похвалят, че са пътували конфортно.

"Ужасни са, всичко трябва да се смени."

"Отваряме прозорците, много е горещо."

"И мръсно!"

Другата седмица ще бъде доставена втората партида от модерните вагони. Трудно обаче ги опазват.

"Вагоните дойдоха от Германия с немски ароматизатор. Тези ароматизатори бяха откраднати веднага, след като вагоните пристигнаха, още в депото“, отбеляза Георги Гвоздейков, служебен министърът на транспорта.

А фенове на железниците, пропътуваха разстоянието от София до Бургас, за да усетят първи атмосферата в новите вагони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от Страната
Опасни горещини днес, жълт код е обявен в цялата страна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Бате Гойко преди 2 дни
Хората пътуват в лукс със супер бързи влакове, ние от 5 вагона новини за една седмица направихме.... Леле, колко сме зле, байо....
56
1
 
0
 
! Отговори
Адам Смит преди 5 дни
Няма как да отговоря нито на коментарите Ви, нито на неприкрития упрек относно свободата на словото. Би ми било интересно да видя какво сте писали, а и истинската демокрация има за много важни атрибути тъкмо плурализма на мненията и свободата да бъдат направени обществено достояние. Ако по някаква причина коментарите Ви са били цензурирани, търсете отговорността на друго място.
55
0
 
4
 
! Отговори
До Адам Смит преди 6 дни
Много неща ти писах г-н демократ ,но демократите сте навсякъде и ком-те ми изчезват безследно.На това се казва свобода на словото и печата нали?
54
2
 
5
 
! Отговори
БДЖ преди 6 дни
Къде са пердетата на новите вагони бре хайдуци с хайдуци? Вътре можеш да припаднеш от жега. Прозорците не се отварят, климатиците едва кретат а ако попадне от страната на слънцето майка му жална на пътника. Срамота! Кой окраде пердетата?
53
9
 
4
 
! Отговори
Адам Смит преди 6 дни
Да напомням ли за безумията на насилствената ,,колективизация"? За ГУЛаг? За гладомора? Колхозите и совхозите? Или абсурдното ,,петилетката за четири години"? (Оттук е безсмъртният идиом ,,пет за четири"...) И как всички планове се преизпълняват, а държавата три пъти за 45 години е във фалит? Или пък Куба на Кастро, която ще спечели много, ако продава ретро автомобили? Венецуела, която буквално плува в петрол, а хората получават фамозните 4 (!!!) долара на месец? Това, другарю, е СОЦИАЛИЗъМЪТ...
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ароматизаторите 100% са откраднати от вътрешни хора. Никой друг не би проявил интерес към тях. Тия дни големи хвалби за старите немски вагони. Сякаш българин е полетял в Космоса.
51
5
 
2
 
! Отговори
Адам Смит преди 6 дни
До До Адам Смит: Другарю разобличител на демокрацията, не аз трябва да отговарям на безсмислени въпроси. (Или в АОНСУ така са ви учили, да задавате въпроси и другият да ер в слаба позиция?) Вие кажете къде комунизмът/социализмът не се е провалил? И къде социалистическата планова икономика е сработила? Може би в Сталиновата индустриализация? Или в ,,културната революция" на Мао? А, да:червените кхмери на Пол Пот успяха да унищожат почти половината си сънародници. Да, и КНДР. Мечтата на русофила.
50
2
 
7
 
! Отговори
До Адам Смит преди 6 дни
Кажи ми къде другаде е цъфнала и вързала ,май скоро изтече демократичен уран от АЕЦ или медицинския въртолет е пребоядисан или най демократично пра пра внуците ни няма да могат да изплатят демократичните ни дългове на нашите големи западни приятели...
49
9
 
5
 
! Отговори
Адам Смит преди 6 дни
Все пак нека да охладя малко ироничния ентусиазъм на соцносталгиците: другари, това не е постижение на ,,демокрацията и евроатлантизма: (според вашите несмислени фразеологизми). БДЖ е нелеп остатък тъкмо от вашия любим сосциализъм. И тук опозицията не е идеологическа, а чисто икономическа: планова срещу пазарна икономика. БДЖ и други монополисти са бавно умиращи, постоянно губещи и изостанали във всяко отношение социалистически измислици, пример за пропадналата и сбъркана планова икономика.Ясно?
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Продажниците комунисти се преоблякоха на либерали на новото време, на промяната наречена ала-балата, но са си все същите продажници но в развитие. Имат увеличено его. А задкулисието умело ги използва отново с помощта на печатницата.
47
3
 
9
 
! Отговори
Българ преди 6 дни
Голям успех за 35 години великата демокрация! Преди 45 години лошите комунисти ни пратиха директно в космоса, а сега се радваме на втора ръка вагони, голямо развитие.
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Това някакъв голям успех на евроатлантическата ни "демокрация" ли е?
45
2
 
15
 
! Отговори
Христо преди 6 дни
Взехме да се радваме и на 30 годишни вехторий на запада .Така е за една разграбена държава.Честита ви демокрация дами и господа .
44
1
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 6 дни
Нито са нови,нито модерни.Единственото вярно е,че са от Германия,но втора употреба и порядъчно експлоатирани.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Бхаратските орди като минат 1 2 пъти и пак ще са мръсни, горещи и мизерни.
42
0
 
1
 
! Отговори
Джо преди 6 дни
До 40: Бегом в 3 клас. Сбогом дорф .
41
5
 
6
 
! Отговори
Дървен Шоп преди 6 дни
До Ченоморец с Ивкони , нощният автобус стигна за 5 ч. и 10 м . ! Без коментар !
40
8
 
4
 
! Отговори
Пиян залян преди 6 дни
6 часа до Бургас , после поне три часа с чакане и разкарване до южното черноморие ! Точно 3 часа по-бавно и неудобно от луксозните автобуси на Ивкони ! Збогом БДЖ !
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
е това да не ви е Япония, 30/40 секунди закъснение за цялата мрежа сумарно. 5 минути за БДЖ си е направо нечувано добре. А с влак от последните 2 десетилетия София Бургас тр да се взима за час / час и половина , само тогава влаковете ще са конкуренция на нещо , не като сега да се радваме на 40 годишни немски вагони
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
о ужасТ