Пожар изпепели над 10 къщи в ивайловграското село Горноселци

Това каза кметът на Ивайловград
12 юли 2024 18:38, Александър Попов
7
Пожар изпепели над 10 къщи в ивайловграското село Горноселци
Снимка: БГНЕС

Пожар изпепели повече от 10 къщи в ивайловградското село Горноселци, съобщи за БТА кметът на Ивайловград Диана Овчарова от мястото на бедствието.

Ситуацията е много сложна, селото е обградено от борова гора. Пожарът трудно може да бъде овладян и заради силния вятър, добави тя.

Лошото е, че огънят вече тръгна и към съседното село Покрован, добави Овчарова. Вече е поискана помощ по въздух.

Заради ситуацията в общината по-рано днес беше обявено частично бедствено положение със заповед на областния уравител на Хасково Мехмед Атаман. Бественото положение вече е и за територията на община Топологврад, където пожарът се разпростира в землището са с. Срем.

Нововъзникнал пожар има и край свиленградското село Студена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: пожар
Още от Страната
Аварирал ТИР задръсти Кресненското дефиле
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
От 4 преди 3 седмици
До Едно злоЯзовир Ивайловград е създаден по времето на соца, както и всички други по страната! Защо слагаш звездички и триеш истината! Не от комунистите трябва да се срамуваме, а от тези, които съсипаха и откраднаха всичко построено от тях!
4
0
 
2
 
! Отговори
Едно зло преди 3 седмици
Не идва само! Тези хора са нашата граница. Това са истинските български граничари! А точно тези родолюбци- визирам всички нашенци по външната ни граница са изоставени да тънат в мизирея! Занимавт ни с лакомията за власт на турците и мутрите! Сега да видим какво и кой какво ще направи за пострадалите!Питам се, тези, които окопираха с вили и имоти язовир Ивайловград, построен от ***, какво ще направят за пострадалите?! НИЩО!
3
0
 
4
 
! Отговори
Митко Любопитко преди 3 седмици
А какво направи кметът ,освен да регистрира събитието,като някоя мucupka ?! Сухите треви в селото са метър и половина високи , уличките са изровени и задръстени със сухи хреви и храсти , старите къщи(предимно дървени! пропадат и се срутват и постепенно превръщат селото в огромно бунище. Няколкото реставрирани къщи се поддържат за лов и бракониерство от дузина фукльовци , които всъщност са и подпалвачите на пожара !
2
1
 
3
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 3 седмици
Не можете да сплашите бай г*ньо...той разцепва курорти и кръчми както у нас така и по света, а във фейса и социалните мрежи се леят снимки на талази по тежки софри
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Очаквано беше. Първо - стана голяма жега и суша. Второ - няма кой да гаси.