Село Воден пламна, местните са в шок

Огънят е обградил селото от три страни и те не знаят къде да потърсят спасение
Обновена: 17 юли 2024 14:51 | 17 юли 2024 14:31, Нели Христова
405

Снимка: БГНЕС

Село Воден, община Болярово, област Ямболска е в пламъци. Стотици хора и животни се евакуират без намесата на държавата, предаде БГНЕС.

Местните жители са в шок от трагедията, която ги сполетя. Огънят е обградил селото от три страни и те не знаят къде да потърсят спасение. Държавата тук я няма, нехае, коментират жителите на село Воден.

Горят няколко къщи. От случилото се нервите на някои от жителите не издържат и те плачат. Всеки е грабнал документи и лекарства, но няма кой да им помогне и да ги ориентира какво да правят и как да се спасят, а огънят превзема все нови и нови терени.

В селото няма ток, почти няма интернет, а мобилната връзка е толкова слаба, че местните, повечето от които възрастни и трудно подвижни хора, не могат да се свържат със своите близки в по-големите градове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре че пожарът се е разнесъл към Турция. Поне една полза да има от този пожар!
285
6
 
16
 
! Отговори
-- преди 1 месец
За Украйна отиде всичко.Гадините си изпотрошиха краката да ходят на екскурзии баш Сапунджията и сополивия цирей да мъкнат кофи с вода и да гасят пожари.
284
1
 
19
 
! Отговори
БНТ1 преди 1 месец
Само от Турция (пожарни и булдозери) и Чехия (хеликоптер) дойде помощ .
283
4
 
30
 
! Отговори
SOS алерт друг път преди 1 месец
На Бойко първата му работа като дойде на власт 2009 беше да закрие гражданска защита и да уволни хиляди обучени кадри . Институциите в момента не работят само на църковната камбана разчита народа.
282
9
 
5
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
До Анонимен299 Тези БТР-и, които толкова ги дъвчете, няма да вършат никаква работа! За мен, работа ще свърши вместо един БТР, един бордови ГАЗ 66/Виетнамка/ с качени два бидона по един кубик , мото-помпа два цола с маркучи и комбиниран струйник, шанцов инструмент и тупалки. На това камионче трябват шофьор и още двама човека. Така снаряжена, тази газка ще е по- лека дори и по- маневрена с пълни бидони от БТР-а. Но това е мое мнение с което не ангажирам никой!
281
2
 
26
 
! Отговори
събудете се бе преди 1 месец
депутатчетааа,запалихте държавата с вашето нехание,кога ще вкарате смъртна присъда за подпалвачите,и техните подбудители.
280
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как ще се придвижват в гората? С БТР-ите на МВР ли. Дето ги подарихме без пари на Украйна, или ще се молят на ловците за джипове.
279
2
 
13
 
! Отговори
Феминистът. преди 1 месец
Държавата я няма, казват. Най-после нещо хубаво. Остава тази държава да намали драстично данъците и акцизите, за да останат повече парички в хората, и да ги остави да се самоорганизират сами в такива ситуации. В началото е ужасно трудно, признавам, но после е много по-достойно да се живее. Ще дойде време и в такава децентрализация да избират и местния шериф и да му държат сметка за действията , именно защото са го избирали. От социалдемократи като Сорос и Шваб нужда нямаме.
278
24
 
4
 
! Отговори
Коста Мутрофанов преди 1 месец
Копейки къде са сега вашите любими братушки сега а? Никакви ги няма.
277
3
 
27
 
! Отговори
никой преди 1 месец
КЪДЕ Е НАТОВСКАТА АРМИЯ ДА ПОМАГА !?!
276
4
 
28
 
! Отговори
НАРОДА преди 1 месец
къде е натовската ви армия да ви помогне! защото преди дни изкарахте 22 войника и два съветски хеликоптера, все пак! там има натовски бази с хиляди натовски войници, що не ви помагат, като унищожихте нашата армия и подарихте нашата техника!?!?
275
7
 
14
 
! Отговори
Тореро преди 1 месец
По време на комунизма имахме всичко,сега нищо...Слава на Русия и комунизма!!
274
0
 
8
 
! Отговори
имаме цял един верто преди 1 месец
имаме цял един вертолет за гасен
273
2
 
8
 
! Отговори
- преди 1 месец
това Има ли някаква връзка с нелегалните емигранти които се намират в момента на турска българскаTA граница? за един приятел питам
272
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това Има ли някаква връзка с нелегалните емигранти! за един приятел питам
271
0
 
21
 
! Отговори
сърцето ме заболя преди 1 месец
Преди час показаха разговор с жител на Воден,който е сам.Беше гол по долни ***,обгорял с бутилка вода и едно куче.Човекът плачеше и каза ,,Само това ми остана"'Питам ,кой ще се погрижи за хората останали без нищо заради некадърщина и безхаберие на управници?Вятърът бил сменил посоката.Ами вие защо не го предвидихте и да сте подготвени търтеи некадърни?
270
2
 
10
 
! Отговори
Само да уточня: преди 1 месец
До Анонимен=== НЕ! БЪЛГАРИЯ не е държава от третия свят! За огромно съжаление тя отдавна не е никаква държава,а незначителна периферна колония,в каквато я превърнаха продажните управници с един много нещастен,неадекватен и изчезващ народ! Територията гори от всички посоки,а безхаберниците в парламента денонощно се договарят за следващите далавери и безумни лъжи,с които ще продължат да ни затриват! Заради овчедушието си заслужаваме съдбата да изчезнем като народ,казвам го с огромна болка!!!
269
1
 
15
 
! Отговори
- преди 1 месец
Вместо бмв-та с 400 конски сили за 40 млн, да бяхте купили два хеликоптера ли? Може и втора ръка. Сега се молите на други държави. Чехия праща хеликоптери и погледнах какви коли карат полицаите им. Само Шкода. Да, нови и различни модели, но не са дали милиони за мощни чужди коли? Затова пък не са молят на останалите като се запалят две стърнища. Приоритети!
268
3
 
11
 
! Отговори
Видях 3ма възрастни преди 1 месец
Другото е индианец по джапанки
267
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаме десетки милиарди, за да спонсорираме завод за производство на F-16, да бъде издигнат на равно поле. После да чакаме да произведат нашите самолети. Имаме и пари за "Кугъри", които лееекичко могат да отлетят към Украйна, но нямаме пари за вертолети да гасим пожари. Имаме БТР, които подаряваме, а нямаме техника срещу бедствията. Имаме достатъчно ракети срещу градушки, че да ги подарим, за да се стреля по дронове, а после ни бият градушки. Имаме "Белене" за подарък, но нямаме части за Козлоду