Село Воден пламна, местните са в шок

Огънят е обградил селото от три страни и те не знаят къде да потърсят спасение
Обновена: 17 юли 2024 14:51 | 17 юли 2024 14:31, Нели Христова
405

Снимка: БГНЕС

Село Воден, община Болярово, област Ямболска е в пламъци. Стотици хора и животни се евакуират без намесата на държавата, предаде БГНЕС.

Местните жители са в шок от трагедията, която ги сполетя. Огънят е обградил селото от три страни и те не знаят къде да потърсят спасение. Държавата тук я няма, нехае, коментират жителите на село Воден.

Горят няколко къщи. От случилото се нервите на някои от жителите не издържат и те плачат. Всеки е грабнал документи и лекарства, но няма кой да им помогне и да ги ориентира какво да правят и как да се спасят, а огънят превзема все нови и нови терени.

В селото няма ток, почти няма интернет, а мобилната връзка е толкова слаба, че местните, повечето от които възрастни и трудно подвижни хора, не могат да се свържат със своите близки в по-големите градове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има над 5000 души окупационна американска войска на територията, няма ли да ни помогнат новите братя?
265
0
 
6
 
! Отговори
? преди 1 месец
До Анонимен 272 Да разбирам ли, че ако завали дъжд ще разпалва огъня? Пожарникарите не гасят с вода само калциев карбид, ел.табла, трафопостове под напрежение т. е. ток и в някои случаи места , където техника и имущество, които могат да се повредят, а ЛЗТ и петролни продукти се гасят с прах, или въздушно- механична пяна/смес от пенообразувател и вода/. А петролни кладенци се гасят и с взрив. При гасене с вода се отделя единствено водна пара! Може да съм пропуснал нещо ,но в общи линии е това!
264
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нeнopmaлник опрашен, откъде вкара в темата "социализъм", какво е сега! Погледни хората, на тяхно място ли искаш да бъдеш, бълхар. Какво още да ни се случи, че такива като вас да спрат да вадят путина, социалъзъмът, дяволът и лошата подредба на планетите. Платихме десетки милиарди за самолети дето ги няма. Подарихме си БТР-те, ракетите срещу градушки. И когато град ни удря, а горим. Тогава пак лошия соц. бил виновен. 5Ra3
263
1
 
3
 
! Отговори
Радев на Главчев преди 1 месец
Да спасяваме Бойко и останалите от БКП от пожарите
262
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен ееее дрогареее, как да не са живеели в коптори? Спри малко с мокрите Соц. сънища, ромските маали да не са от 1989г. според тебе? А това колко са работили в Соца, няма нужда да ме лъжеш, видял съм го с очите си, подпираха се на метлите докато дремеха, това им беше работата.
261
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук, някои се опитват да вменяват вина на хората, българите, това го забелязвам не само сега, интересно защо го правят, след като няма как да се запалят пожари на различни точки в страната и на толкова отдалечени места един от друг, това не е нормален палеж, а и не виждам каква вина може да имат хората за това!
260
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много команч, много чудо в това село. Не виждам някой да е в шок, май само джурналята. Те така са си свикнали, да си палят огън където решат.
259
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До тури го на РамоРибата винаги се вмирисва откъм главата, защо през соца , бяха образовани, работеха по заводите и не живееха в коптори? Има някаква престъпна незаинтересованост и безхаберие, за проблемите на хората и страната; по върховете, някои институции и не само там!
258
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе, нали депутатите постоянно ни набиват,че били избраници на целия народ и по тази причина не можеш да ги махнеш. Е, питам сега:"Къде сте ,бе богопомазани хрантутници?" Държавата гори, а вие пак за местенцата си сте се загрижили и коалицийки ви са само в акъла
257
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ?"До Анонимен Не разбрах, защо точно не е добре да се гаси с вода?" , написах го, заради кислорода, водата се състои от водород и кислород, а нищо не може да се запали без кислород, без кислород, няма огън, затова пожарникарите гасят със специални химикали, а не с вода! И при пожара, за хората и животните, е опасен не само огъня, колкото дима, също поради липса на достатъчно кислород.
256
0
 
11
 
! Отговори
тури го на Рамо преди 1 месец
До 268 Я не ми се прави... Огромно значение има - тези секат горите като shантави, трупат купища от-падъци и ги изгарят за по-лесно, а за паразитната им същност да не говорим. Да, хора са и им пожелавам да си спасят покъщнината, но да твърдиш, че нямало значение какви са е смешно!
255
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма значение какви са хората-българи или роми.Всички са български граждани и най-вече ХОРА.Така и не преодоляхте расизма.разделението.За това ще ни тъпчат ,защото никога не сме единни нито в доброто ,нито в бедите.Дано хората спасят покрива на главата си.Видно е,че това е ,което имат.
254
1
 
14
 
! Отговори
и аз съм в шок преди 1 месец
след като разгледах снимките. Всички села ли са превърнати в етнорезервати вече?
253
1
 
18
 
! Отговори
До 272 преди 1 месец
"Трябва да има начин да се спират тези пожари" ------------- Ми няма начин, щото същите, дето бягат на снимките, секат горита и палят стърнищата на воля, а "държавата" си зтваря очите за зулумите на електората. Пък после реват пожарната да ги спасява. Що не се присъединят към пожарникарите, да спасяват имотите си, ами чакат доброволци?
252
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пожарите са меко казано "странни" , защото са се запалили на различни места в България, в доста отдалечени райони един от друг и няма как едно запалване, да е причина за пожарите! Вярвам, че ще се справят, но и още техника и модерна техника е необходима, някакви водни точки(кранове) да направят тук-там, макар , че с вода не е много добре да се гаси, щото именно кислорода дава възможност за разрастване на огъня, но все пак е нещо!
251
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цялата държава върви към пропастта!!!! Милярди за избори и субсидии! Милярди в шкафчета и сарай на морето. Пари които политиците откраднаха от нас. Лишиха ни от достоен живот ,тънещи в мизерия и безпаричие! България гори ,земята не ни иска
250
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да има начин да се спират тези пожари, не може да няма начин, ако има добра организация, доброволци също не липсват, от други държави също са тръгнали да помагат, купете им модерна техника на пожарните!
249
2
 
8
 
! Отговори
Спокойно преди 1 месец
Няма климатични промени. След една седмица, като разхлади, всички ще забравят, че е имало проблем. И така до следващата година.
248
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Слава на Украйна - Определено не си в ред! Над Стара Загора е валял дъжд след обед над пожара, овладян е. Над Воден дали няма признаци да завали дъжд? Горките хора, казаха, че е изгоряло половината село.
247
26
 
2
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 1 месец
Точно така, в пламаци, са и селата в Украйна! Нека всички българи опитат от страданията на героичният Украински народ! Слава на героите! Слава на Украйна!