Калин Стоянов: Никой не може да каже колко хора има в складовете

Едната от ранените е с изгаряния, несъвместими с живота
Обновена: 25 юли 2024 23:02 | 25 юли 2024 23:02, Александър Попов
136
Калин Стоянов: Никой не може да каже колко хора има в складовете
Снимка: БГНЕС

Информация колко са хората в складовете и в момента, за съжаление, никой не може да даде, каза служебният вътрешен министър Калин Стоянов, който е на място край Елин Пелин, където гори база за съхранение на фойерверки.

Министърът обясни, че единствените хора, които могат да дадат най-актуална информация за случилото се, са охранителят, който поради инцидента не е в адекватно състояние и дава разнопосочна информация, както и мъжът в „Пирогов“, който е обгазен, с опасност за живота и се интубира, както и дъщеря му, която е с 85% изгаряния, което, според медиците, е състояние, несъвместимо с живота.

Стоянов каза още, че собственикът на складовете е пристигнал на място, като вероятно единият от хората вътре е 22-годишният му син.

Според вътрешния министър инцидентът е станал след работно време. Информацията към момента е, че са дошли хора да вземат пиротехническа техника, необходима за някакво събитие, и нещо е станало при пренасянето ѝ от основните складове.

Министърът посочи още, че вътре в единия от складовете има т.нар. тротилов еквивалент, което не е идентично с тротил, а складът, в който този тротилов еквивалент се намира, според собственика, е изцяло обезопасен по правилата и е с много дебели бетонни стени.

Също така част от помещенията са газифицирани и успоредно с Министерството на енергетиката се спря притока на газ, добави Калин Стоянов.

Той съобщи още, че на място са дошли сапьори и военни специалисти./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
10
 
! Отговори
Мутра преди 1 месец
С дебел ланец. Кой то го подари?
82
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жалко за пострадалите хора.
81
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде е ЧЕКМЕДЖАН - пожарникарят ,маанаджия и плювач номер едно в държавата..Искам си ЧЕКМЕДЖАН - какво е туй предизборно "потапяне" и операция "тишина"..В кое ловно стопанство е положил морни кълки в облекчаване на човешки нужди и зареждане с "комплименти и помощ"-в предизборно -за разходи..
80
3
 
12
 
! Отговори
pepa преди 1 месец
Един от мафиотските бизнеси на Ивайло Симеонов (кмет на Елин Пелин, близък с Радеф) е безразборното раздаване на разрешителни за строежи на складове и производства. Цялата община е пропищяла от складове и фабрики в жилищни зони. Тирове задръстващи малки селца. Строежи в Натура 2000. И сега и това....
79
1
 
22
 
! Отговори
Фойерверки летни, хе преди 1 месец
. . .база за съхранение на фойерверки, а идват военни с автомобили тип котка? Малко изяснение - бази или складове? Защо си мислите, че сме неизмеримо глупави и дори и да не ходим на избири? Кажете си истината - боеприпаси!
78
0
 
14
 
! Отговори
Нема ли преди 1 месец
НАП, Инспекция по труда...
77
0
 
15
 
! Отговори
Част преди 1 месец
Синът му бил там да вземе парите от клиента и да плати надниците и да им дава зор.
76
0
 
16
 
! Отговори
Кара Кольо преди 1 месец
Около 150 човека.Никой не е оцелял.Шиши и Толупа незабавно да намерят виновните.
75
0
 
26
 
! Отговори
Чудно съвпадение преди 1 месец
Как пък този клиент е дошъл след като администрацията не е на работа?? Много въпроси възникват но отговор няма!
74
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Купувачите клиенти знае ли се кои са и колко са? По поръчката не може ли да се разбере?
73
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От целия персонал като извадиш живите, ще разбереш колко са били вътре.
72
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече няма да са останали никакви хора!
71
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
еднокнижник, истински еднокнижник. Трябва да се знае колко са на работа и колко не са, всеки има мобилен телефон, звънните и ще разберете колко са в склада. Но Винету не е имал достъп до телефон, да не говорим за мобилен. Явно за членоство в еднокнижната партия е застъпено задължително прочитане само на книгата на Карл Май и толкова, за да не си по-умен от вожда
70
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставка на Калинката
69
1
 
17
 
! Отговори
До 75 преди 1 месец
Няма ТРЗ, няма мерезе. Намерили са клиент и са бързали да го натоварят. На процент е работата. От алчнотия стават инцидентите.
68
0
 
4
 
! Отговори
Кво преди 1 месец
Да каже мишока
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде е този, който завежда ТРЗ, той със сигурност си е бил в къщи, но знае колко хора трябва да са на работа в това време. Но след такива взривове, всичко е изгоряло.
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
утре е петък работен ден. първа точка в дневния ред на пп-то, ще е да поиска оставката на Калин Стоянов. Мотивът?, има време ще го сглобят. Вероятно в момента са се уединили в някоя вила, за да умуват.
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ще хванат един охраните,който пък не бил адекватен и тинтири -минтири!!
64
2
 
30
 
! Отговори
Гражданка преди 1 месец
Българския пишман работодател не знае кой влиза и излиза в завод за боеприпаси. Там се пъхна който свари, няма графици, нищо. Никакъв контрол на достъпа, пък било и в извън работно време. Всеки може да се разхожда и да се пъхне там. Направо потрес.Вече се оляхте.