Калин Стоянов: Никой не може да каже колко хора има в складовете

Едната от ранените е с изгаряния, несъвместими с живота
Обновена: 25 юли 2024 23:02 | 25 юли 2024 23:02, Александър Попов
136
Калин Стоянов: Никой не може да каже колко хора има в складовете
Снимка: БГНЕС

Информация колко са хората в складовете и в момента, за съжаление, никой не може да даде, каза служебният вътрешен министър Калин Стоянов, който е на място край Елин Пелин, където гори база за съхранение на фойерверки.

Министърът обясни, че единствените хора, които могат да дадат най-актуална информация за случилото се, са охранителят, който поради инцидента не е в адекватно състояние и дава разнопосочна информация, както и мъжът в „Пирогов“, който е обгазен, с опасност за живота и се интубира, както и дъщеря му, която е с 85% изгаряния, което, според медиците, е състояние, несъвместимо с живота.

Стоянов каза още, че собственикът на складовете е пристигнал на място, като вероятно единият от хората вътре е 22-годишният му син.

Според вътрешния министър инцидентът е станал след работно време. Информацията към момента е, че са дошли хора да вземат пиротехническа техника, необходима за някакво събитие, и нещо е станало при пренасянето ѝ от основните складове.

Министърът посочи още, че вътре в единия от складовете има т.нар. тротилов еквивалент, което не е идентично с тротил, а складът, в който този тротилов еквивалент се намира, според собственика, е изцяло обезопасен по правилата и е с много дебели бетонни стени.

Също така част от помещенията са газифицирани и успоредно с Министерството на енергетиката се спря притока на газ, добави Калин Стоянов.

Той съобщи още, че на място са дошли сапьори и военни специалисти./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Складът не е за фоейерверки, а е за боеприпаси за Украйна. Собственик е гербераста Гербов.
102
1
 
2
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 1 месец
ЧЕСТИТО ЗА ВОЕННИЯ НАТОВСКИ ШЕНГЕН....ВСИЧКОТО ОРЪЖИЕ МИНАВА ПРЕЗ РАЗГРАДЕНИЯ ДВОР УСЛОВНО ВОДЕЩ СЕ НРБ.. ЧАКАМЕ ЯДРЕНО ХИМИЧЕСКА АВАРИЯ В НЯКОЯ .КР.АВ.АРСКА БАЗА (там нямало ядрено и химическо оръжие но достъпа за аборигени българи е забранен а наличностите секретни).....РАЗБИРА СЕ ВИНОВЕН Е ПУТИН ДЕ....И ЧИЧО ПЕШО ОХРАНИТЕЛЯ КОЙТО УМРЯЛ ДЕ....МВР И ВОЕННИТЕ НИЩО НЕ ЗНАЯТ...А ТАКИВА ВЗРИВОВЕ В СОФИЙСКОТО ПОЛЕ СА ПРЕЗ 1-2 ГОДИНИ....
101
0
 
3
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
А какъв е тоя тротилов еквивалент? 152 мм снаряди?
100
0
 
7
 
! Отговори
На лъжата краката преди 1 месец
...след работно време... са дошли хора да вземат пиротехническа техника, необходима за някакво събитие, и нещо е станало при пренасянето ѝ от основните складове..Ами да се обадят на поръчалия пиротехническата техника. Може би нямат заредени телефони?
99
1
 
5
 
! Отговори
Любопитен преди 1 месец
А къде е дипломатката сексоложка? Та поръчителят на фсйерверка е в Киев
98
1
 
10
 
! Отговори
Демокрацията победи преди 1 месец
За 35 години евроатлантическата идея победи окончателно България. Сега чакаме Вашингтон да изпрати български войници срещу Русия.
97
0
 
12
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Този няма ли най-накрая да си подаде оставката?
96
0
 
9
 
! Отговори
Ами... преди 1 месец
Ами евала на тая територия Калинке, в която никой нищо не може да каже! Ама какво чудно има, вие дори сина на собственика на складовете не можете да намерите и вероятно ще го обявите за безследно изчезнал, а какво остава за хората в тези складове!
95
0
 
8
 
! Отговори
НИКОС МАДУРОС преди 1 месец
ДАНС ДА СЕ ОСВЕТЛИ НА МАКС...ПЪЛНА РЕГУЛАЦИЯ И КОНТРОЛ ОТ НАРОДА над МУТРЕНСКО-КОМУНИСТИЧЕСК. ДАНС....РАЗТУРВАНЕ НА МВР И ПРЕ-УЧРЕДЯВАНЕ ПО ГРУЗИНСКИ МОДЕЛ....ЗАБРАНА, РАЗТУРВАНЕ И ЛИКВИДАЦИЯ НА ПАРТИИТЕ (ТЪРГОВСКО-БАНДИТСКИ ОРГАНИЗАЦИИ С БАНДИТИ ЗА ШЕФОВЕ)...НОВА ДЕФИНИЦИЯ НА ''ПАРТИЯ'', И КАКВО НЕ Е !!..ПЪЛНА ПРОМЯНА В НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС, И ПРЕПИСВАНЕ И КОПИРВАНЕ НА БРИТАНСКИЯ !!....ЗАБРАНА ЗА ТОЧАТ СУБСИИДИИ ОТ НАРОДА...ЗАКОН ЗА ЛОБИЗЪМ И ПАРИЧНИ ДАВАНИЯ ОТ ФИРМИ И ЧАСТНИ ЛИЦА към ПАРТИИТЕ.
94
0
 
4
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Мистър Кеш е виновен . Хахах
93
0
 
16
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Чакаме да чуем лицата , които са разрешили да има пиротехнически хъб на метри от магазини и два километра от населено място. Също така очакваме да чуем списъка с имена на чиновниците, които са упражнявали контрол върху обектите. Там разните директори, директори на дирекции, оговорници за противопожарна безопасност, екпперти на РИОСВ и т.н и т.н все чиновници, дългогдишни заплатополучатели и предани избиратели на ВИНЕТУ!
92
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този скааапаняк трябваше още когато полицаите в Стара Загора убиха човек изкарвайки го от колата му и натискайки го на земята да си подаде оставката. Тогава този скааапаняк каза че нямало полицейско насилие над човека. Само че имаше един очевидец който засне инцидента и го пусна в интернет. Там се вижда даже как полицайка държи единия крак на човека докато е проснат по корем. Скаааапаняк!
91
1
 
13
 
! Отговори
Закривай милицията! преди 1 месец
Над 60000 хрантутници на държавна хранилка и 1 категория труд!!!
90
0
 
7
 
! Отговори
Закривай милицията! преди 1 месец
И наново! Вън от там пожарна, гражданска,.....
89
0
 
11
 
! Отговори
До Лена преди 1 месец
Рано е за туристи. Нека първо да се потуши пожара, а после ще дойдат да разгледат. Пък може и склада на Фантастико да презаредят.
88
7
 
12
 
! Отговори
Лена преди 1 месец
Тоя път не видях моя Кирчи и акадениче Мрънколай на местопроизшествието...да развяват белите ризки и дават интервюта!?! Резилл
87
0
 
2
 
! Отговори
До 96 преди 1 месец
Много ти е празна хралупата Саше! Но ти няма как да разбереш иронията ,изял си запетайките и топките. Като цяло си изял граматиката си ,та и акъла си. Нещастен неграмотен бот като теб няма капацитет да разбере шегичките ми. Лека нощ бот! Да не забравиш да гледаш обедната емисия и след това вечерната ,облъчено зомби такова !
86
0
 
14
 
! Отговори
??? преди 1 месец
Още ли няма оставки ??????Къде са службите, ДАНС и МВР????Освен да стоят и гледат, нещо друго направили ли са???
85
5
 
16
 
! Отговори
??? преди 1 месец
Къде е помощта от "приятелите" ни ЕС и НАТО??? Колкото помогнаха за пожарите???Помагахме на Украйна......................сега на нас кой помага, бе???Още ли няма оставки на хора на високи постове???
84
1
 
12
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Калин Стоянов лъже. Бяхме на кино,аз пих бира и ядох пуканки. Той пи студен чай и желирани мечки. Гледахме дедпул. До към 22:30,което значи че няма как да е бил в Елин Пелин. Човека си пада по филмите ,филмар дет се вика.