Прокуратурата работи по всички версии за взрива в Елин Пелин

Огледът на местопроизшествието ще продължи
28 юли 2024 20:53, Анисия Иванова
209
Прокуратурата работи по всички версии за взрива в Елин Пелин
Снимка: БГНЕС

Едва днес успяхме да приближим до основната част на складовото помещение на фирмата, за да започнем оглед. Бяха открити две тела – и  двете силно овъглени. Единият труп категорично е на мъж, според съдебния медик. Едното тяло беше намерено затиснато под бетонов елемент. И двете тела бяха до сервизното помещение на фирмата. За другото тяло ще може да дадем отговор след съдебно-медицинската експертиза. Това заяви прокурор Наталия Николова във връзка с взривовете и жертвите в Елин Пелин.

Телата са откарани за аутопсия и медицинска експертиза, която ще е готова вероятно в понеделник, ще бъде проведена и идентификация с ДНК анализ, каза още тя.

„Работим по всички възможни версии – от човешка небрежност, повреда на някое от изделията, техническа неизправност и случайно деяние. Ще проверим и версията за умишлено причинено деяние”, заяви Николова, цитирана от Нова тв.

Изискана е цялата документация от съответните институции и тя ще бъде предоставена на следствените органи, които ще започнат работа още утре, каза още Николова. Разпитани са около 8 свидетели, сред които и охранителя на обекта, посочи тя.

Установени са обстоятелствата, поради които оцелелия по време на взрива мъж е бил в склада, посочи Христова от Национална следствена служба.

Николова допълни, че огледът на местопроизшествието ще продължи.

Взривовете продължават, на моменти са интензивни, на моменти стихват, по-глухи са, значи вероятно са в затворено помещение, каза вътрешният министър Калин Стоянов.

Той успокои, че няма завишение на стойностите за чистота на въздуха.

Стоянов каза още, че складът няма да гръмне, тъй като е обезопасен. Той посочи, че работата ще продължи взависимост от това кога ще спрат гърмежите.

Вътрешният министър разказа, че оцелялото момче е присъствало на случващото се около 10-15 до 20 минути и е успял да се обади на 112. Той подчерта, че личните му впечатления са, че момчето е много интелигентно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом след 4 дена денонощно горене и гърмене на пиротехника и кой знае какво още няма проблеми с въздуха що на нас ни казват да не ползваме дезодорант? Значи аз с един лак за коса ще замърся въздуха, а тука при тази пушилка излиза, че са причислили въздуха в целия район. Подигравате ли се с нас?
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 69. Ами то затова и се влачим най-отзад на света и никой не ни взема на сериозно и никой не очаква от нас нещо сериозно. Петоразряден долнопробен пазар на чужди вериги магазини е територията. Всеки си прави каквото си иска.
57
1
 
7
 
! Отговори
Бъз преди 1 месец
Какво искате от момчето? Собственикът да не би даваше информация, колко души са в склада.
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още като казаха доцент от Кукубенд, цялата работа стана ясна. Интелигенщината на Чалгария в пълния си блясък.
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Военен Прокурор 62. Знам, че ти си "Военен Прокурор" колкото аз съм синьо човече от планетата Шиншам в галактиката Зелено звънче. Айде другарю тролинген пий си аповете и легай.
54
0
 
14
 
! Отговори
До 57 преди 1 месец
Исках да напиша бива ли такава апатия...аз думи нямам... Това е много силен сигнал за обществото. Да видиш хора горят и да избягаш.
53
2
 
15
 
! Отговори
До 57 преди 1 месец
Най-малкото за престъпна безотговорност. Хората питаха часове колко човека има в гърмящите складове, нашия се прибрал и пуснал телевизора. Точно като в американски филм да чака новините. Бива ли такава емпатия? Аз дори думи нямам как може да остави вътре приятели, които са го хранили или са му давали работа. Да не говорим, че може и да е състудент на дъщерята на доцента или студент на доцента. На това ли ги учим децата? Защо не каза колко хора има? Никой нямаше да го вини за нищо. Както и да е.
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Военен Прокурор 60. Не можеш да знаеш какво аз знам. Стига вече глупости. Потролингенствувай някакъв друг въпрос.
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Военен Прокурор 58. Сам каза, че всичко се знае.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 54. А защо свидетел трябва да бъде наказван ?
49
1
 
7
 
! Отговори
До 54 преди 1 месец
До доказване на случая се води местопрестъпление щом има избягал свидел.
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Военен Прокурор 53. "Вие" точно нищо не знаете и само драскате глупости.
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 50. Какво местопрестъпление бе ? Това е местопроизшествие.
46
4
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
НИЩО нема да са "докаже" !!!.."Прокурор Наталия"...?!...ИСТИНСКИЯ прокурор ТРЕБЕ да "иматопки" !!!!..Уважавам,обгрижвам и обичам жените,но има сфери,в които те не бива да нагазват !
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е да се потърси сериозно руска връзка за да послужи като оправдание и обяснение на всичко. Няколко пъти "експерти" говореха по тоя въпрос с недомлъвки не знам защо толкова се притесняват.
44
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Момчето, което е жив свидетел се е скрил в буса, но видял, че буса започва да гори и дим да го няма през нивите. Директно е избягал от местопрестъплението. Няма да остане ненаказан.
43
4
 
9
 
! Отговори
До 39 преди 1 месец
Точно. И като му се е видял на Стоянов толкова интелигентен защо е избягал и се е скрил в къщата си? Защо не е потърсил помощ? Вътре хората са били още живи. Този трябва да го съдят за забавяне на първа помощ на пострадалите. Чул гръм и пушек видял и избягал в буса да го запали и да избяга с буса. Щото по буса да не го познаят. Но понеже е много интелигентен е отишъл с телефона да бачка на черно в склада. И понеже е много интелигентен зарязал хора да горят живи без да търси помощ.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Военен Прокурор 46. Ами аз не знам. Никъде не е написано. Даже не знам как се казва.
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Фют 44. За кво да свежда глава ? Че същия тоя думнал склада и избил толкова хора ли ?
40
7
 
11
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 33. Този "дъртак" е 48 годишен доцент, който е организирал светлинни шоута в цяла Европа и е награждаван многократно. Сведи глава мало умнико и не се изказвай.