Гайтански пред адвоката си: Не съм мишок, за да се крия

Той се яви преди два дни, но беше върнат, казва Константин Симеонов
17 авг 2024 09:55, Нели Христова
109
Гайтански пред адвоката си: Не съм мишок, за да се крия
Снимка: БГНЕС

Гайтански се яви, за да бъдат извършени следствени действия, не се е "предал". Това заяви пред bTV адвокатът на Румен Гайтански-Вълка Константин Симеонов.

Припомняме, че вчера Симеонов, разкри, че неговият клиент е направил опит да се предаде на властите още в предишния ден, но е бил върнат. Гайтански се е свързал с разследващите инспектори от Комисията за предотвратяване на корупцията (ПК) и е уговорил среща за явяване пред комисията вчера следобед.

"Той се яви преди два дни, но беше върнат. Очевидно нямаха готовност или избираха кога да бъде мярката за неотклонение в съда, очевидно дежурните прокурори не ги устройваха."

"Аз не съм мишок, за да се крия", казал Вълка на защитника си преди да реши доброволно да се яви пред властите.

Според него, няма как Гайтански да е подбудил главния изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР) към присвояване на средства. Константин Симеонов изрази недоумение относно обвинението и подчерта, че кредитната политика и решенията за отпускане на кредити са изцяло отговорност на банката, а не на клиента.

"Целта е ясна - политическа. Атаката е срещу Ахмед Доган, разбира се", каза адвокатът, разкривайки връзка на разследването с Делян Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от Страната
Заведение изгоря до основи на яз. Кърджали
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
до 98 преди 3 седмици
До Анонименпрокоратура у БГ НЯМА !
95
1
 
0
 
! Отговори
do 82 преди 3 седмици
До За мишките и хоратаne e samo той - много са ! но да той от най -едрите ! Иван Костов също плаче за затвора .....и не само те 2мата ...ББ също !
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Адвоката го изкара. невинен ,а е присвоилн150 милиона гад и кога прокуратурата че конфискува скъпите коли ,ще не работят прокурорите
93
0
 
4
 
! Отговори
ТИЯ СА ОФЕКАЛИХА преди 3 седмици
ЧУХТЕ ЛИ АДВОКАТА МУ КАКВО ИЗЛОМОТИ- РУМЕНЧО НЕ ДЪЛЖАЛ НИЩО- И УТРЕ ОТИВАМ ДА ТЕГЛЯ 150 000 000 А ПОСЛЕ ЩЕ КАЖА ЧЕ НЕ ДЪЛЖА НИЩО! ИНТЕРЕСНИТЕ 90Г СЕ ВЪРНАХА...КУЧЕ ВЛАЧИ ДИРЯ НЯМА- СЕГА ОСТАВА ИВАЙЛА БАКАЛОВА ДА СЕ ПОЯВИ ПО ВСИЧКИ ТВ И ДА РАЗКАЗВА ЧЕ РУМКАТА НЕ ДЪЛЖИ НА ББР НИЩО И ЧЕ ТОВА Е ГРОЗНА КАМПАНИЯ СРЕЩУ НЕГО, СРЕЩУ НЕЯ- СЪЩО КАКТО ЦЕЦКО ОТ КТБ И ТОЙ НИЩО НЕ ДЪЛЖАЛ- ИЗЧЕЗНАЛИ САМО ЕДНИ 4.5 МИЛИАРДА, ОБРАЛИ ГО...
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Веднага 100 кила бой - и ше върне краднатите 150 милиона лева :)))
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Врдбага 100 кила бой - и ше върне краднатите 150 милиона лева :)))
90
0
 
1
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 3 седмици
Споко.предизвикан поцес. ..както при... помачетата маргинчета...софиянски...брендюю...николайчо обрязанато паскалче...дори не спенавам ***. тез са изпрани до живот...чакаме още да се померят със закона законно...само че има едно нещо което ви дебне еничари...и то децата че децата ви са живи!!!..
89
0
 
9
 
! Отговори
Тото преди 3 седмици
Връщай парите бе мишок!
88
0
 
4
 
! Отговори
Вейдър преди 3 седмици
Доган нали каза че Пеевски е феномен,използва го да му изчисти дълговете,сега ще му сърба попарата.Другият зависим е Борисов,скоро Делян ще притисне и него за изборите, ще му е нужна и Партия все пак,сега се търсят спонсорите освен сигурният Таки а може би вече и Вълка
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как пък не намерихте една по-актуална снимка! Все тази снимка по медиите се мотае, сигурно е от преди 20 години! Пък обадете му се в крайна сметка и го помолете човека да ви даде една по-читава снимка!
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сценарият на холивудските продуценти от "МВР пикчърс" беше той да бяга, а те да го заловят с показна акция и много сеир за медиите. Или да избяга и да не пречи на раследването. Шокираните холивудски продуценти от "МВР пикчърс" виждат Вълка на входа на ареста и не знаят какво да правят, отпращат го по живо, по здраво и пак се надяват той да избяга и да не се появи.
85
0
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 3 седмици
ти си ми-шка и понка на мафията са рзчистват сметки.
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не си,***,...ти си просто един от плъховете ,които изгризоха България!
83
0
 
3
 
! Отговори
Малкия дявол :) преди 3 седмици
Защо не видях на снимките при обиска 2-та сака със 147 милиона лева в тях, дето ги беше приготвил да ги върне на ББР? Да не би да са го ограбили?
82
0
 
9
 
! Отговори
b преди 3 седмици
Защо на този господин се качва само една снимка,която се върти повече от 30 год.в публичното пространство?
81
0
 
2
 
! Отговори
ДО ТОЯ С ГОЛЕМИТЕ преди 3 седмици
А на тебе кой ти каза. че ако банката е частна парите са нейни?!! Колкото в държавната са твои, токова в частната са мои.
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мишка е защото нарушава закона и се крие като мишка. Това, че в България навсякъде е пълно с комунисти и този ще се измъкне не значи, че не е мишка. Ако не беше мишка щеше да не лъже и да не краде.
79
0
 
9
 
! Отговори
За мишките и хората преди 3 седмици
Мишките с сме ние обикновенните хора. Вълци, милиони и разни феодали и Турски султани, които имат сараи и хареми, си играят с обикновенния българин и го пращат да гласува по 25 пъти за три години. КОЙ позволява това. КОЙ. Ами.....всички ние. Цяла България знае, че Доган е най-корумпирания престъпник в държавата.....и какво правим....даваме му милиони
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
АКО БЕШЕ ПОГАСЯВАЛ КРЕДИТА ЩЯХ ДА ПОВЯРВАМ ,ЧЕ ЛОШИЯТ Е ПЕЕВСКИ! МНОГО СТЕ ЦИНИЧНИ!СПОМНЯМ СИ КАК ЙОНЧЕВА ОБЯСНЯВАШЕ,ЧЕ Е НАПРАВИЛА ОФШФОРНА ФИРМА ЗА ДА Я КОНТРОЛИРАТ И ВАСИЛЕВ И ПРЕВЕЖДА 800 ХИЛЯДИ ЗА ДА СИ КУПИ КАМЕРА ЗА ДА ПРАВИ РЕПОРТАЖИ!ТЕ Е КРЕДИТ! ПРОСТО ДАДЕНИ ПАРИ ОТ СПЕСТЯВАНИЯТА НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ееее за награда в ЕП И ИМУНИТЕТ! ОТ БРЮКСЕЛ СЕ БОРИ С КОРУПЦИЯТА!ГОЛЯМА БОРБА!А АЗ СЪМ ЕДИН НЕУДАЧНИК И ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ВЗЕМА КРЕДИТИ НА НИСКА ЛИХВА СЪС СЪДЕЙСТВОТО НА ПОЧЕТНИЯ И БАНКАТА НЕ ТЪРСИ ОБЕЗПЕЧЕНИЕ, НИЕ С ВРЪЗКАРСТВОТО СМЕ СВИКНАЛИ, НО ЗАЩО НЕ ВРЪЩА ЗАЕМА?ЗАЩОТО ТАКА СА СВИКНАЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ОЛИГАРСИ! ТЕЗИ ПАРИ НЕ СА НА ЧАСТНАТА БАНКА НА ЦВЕТАНЧО!ТЕЗИ ПАРИ СА ОТ БЮДЖЕТА! АЗ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ И СЪБИРАМ КАПАЧКИ!ПРАЩАМ SMS за лечение на болни! ТОЗИ наглед не е мишка а БЕЗСРАМЕН КРАДЕЦ