Митничари откриха над 4000 л "първак" в село край Добрич

Това е станало след покупка като "тайни клиенти"
21 авг 2024 17:52, Стела Стоянова
21
Митничари откриха над 4000 л "първак" в село край Добрич
Снимка БГНЕС

Митнически служители откриха близо 4200 литра етилов алкохол в селскостопански постройки, след контролна покупка като „тайни клиенти“.

На 18.08.2024 г. служители от митническа мобилна група и от ТД Митница Варна извършват проверка в частен имот в селище в област Добрич.

Те откриват в селскостопански постройки общо около 4200 литра наливен етилов алкохол в бидони, с характеристики на ракия и с различни алкохолни градуси - до 70 градуса включително, без документи за произход.

Проверката е осъществена след контролна покупка на 5 литра „домашна ракия“ от митнически служители като „тайни клиенти“, на база предварителен анализ и предположения, че собственикът на имота извършва неправомерно съхранение и търговия с акцизната стока, съобщиха от АМ.

Етиловият алкохол е задържан и ще бъдат взети проби от него за лабораторен анализ. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Варна, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Районна прокуратура Добрич. Действията по разследването продължават.

Агенция „Митници“ напомня на потребителите да не купуват наливен високоградусов алкохол, тъй като има неясен произход и качества, а търговията с него е изрично забранена. Напитките следва да се продават бутилирани, етикетирани и облепени с валиден български акцизен бандерол.

Съгласно Закона за акцизите и данъчните складове изваряването на „домашна ракия“ е разрешено единствено за лично потребление, от собствени плодове, в специализирани малки обекти за дестилиране и срещу заплащане на дължимия акциз, според количеството и алкохолния градус на крайния продукт, пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от Страната
Все повече общини на воден режим
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не пишете неверни неща.Никой не знае каква е истината.Тепърва всичко ще се разбере.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зверове !!! Върнете пиенето на хората бе, ей!!
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ама ако не беше първак, щяха да си го пият и нямаше и да разберем за "проверката"
12
0
 
2
 
! Отговори
678 преди 3 седмици
За Добрич не знам, ама по Северозападна България това количество си е за домашна консумация на семейството и най-близките. И едвам ще стигне. Изгореха животеца на ората. Сега до реколтата ще се комкат с "Пещерска" /Господ да ме прости за лошата ми прокоба за тях/.
11
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Да бяха изчакали препека.
10
0
 
4
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 3 седмици
Кой издаде човеко бре?
9
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
До 4 Всички винзаводи в БГ са притежание на мутри ! Ако чакаш мутри да ти правят вино и ракия от грозде , ще има да чакаш !
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То и лейтенант Петров се представя като таен клиент и търси хилядарки от пенсионерите за борба срещу телефонните измамници..
7
2
 
13
 
! Отговори
кога ще цъкнете преди 3 седмици
Митничари откриха пълно чекмедже "първак" отлежало от времето на император тикварий в банкя
6
0
 
11
 
! Отговори
Начи преди 3 седмици
Парцуца може, първак неможе, дискриминатори
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само от ябълките в Германия частници правят над 230 продукта / пюрета, вино ,ракия. / Тук уж сме с добър климат и земя. Само тук там някои врачани нещо правят
4
0
 
22
 
! Отговори
Въпреки преди 3 седмици
А кога ще направят проверка на Винпром Пещера, за начина по които произвеждат алкохола които продават. Въобще има ли някакво грозде в техните вина и ракии ? Пием най-лошия алкохол в цяла Европа, те тръгнали по села и паланки да ми рекетират хората.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нарочно местната администрация не узаконява казаните . Първо всеки които вари ракия да се чувства гузен . За да го рекетират институциите . Второ , ако разреши администрацията трябва да извършва контрол и та работи открито . Но в местните администрации работливи няма . Те са за заплати от държавата.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е това е парадокс . В целия Европейски Съюз / ЕС/ , където и България е член . Европейците си варят , ракия , бира , правят вино . Всичко е Частно на 99 процента . Местната власт стимулира инициативата на собствениците на казани. Тук стари закони от комунизма тероризират частната дейност
1
2
 
23
 
! Отговори
Врачанска пияница преди 3 седмици
Ние тука на село жулим само пръвак и то два три пъти препичан