Времето полудя - бури, градушки и жълт код за жеги

Температурите може да стигнат 37 градуса
21 авг 2024 07:00, Стела Стоянова
22
Времето полудя - бури, градушки и жълт код за жеги
Снимка БГНЕС, архив

Днес атмосферата остава неустойчива. Над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки, предаде БГНЕС.

Над Източна България ще се задържи предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток, който вечерта в западните райони ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 27-29 градуса в западните райони до 35-37 в Централна и Източна България. В осем области на Източна България е обявен жълт код за опасно високи температури.

Дневните температури ще са: за София 27 градуса, Благоевград и Пловдив – 30, Плевен и Велико Търново – 33, Сандански – 34 градуса, Русе – 36, Ямбол – 37 градуса.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури, на места в Централна Стара планина и Западните Родопи ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23 градуса, на 2000 метра – около 15.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 29-32 градуса. Варна – 32 градуса, Бургас – 30. Температурата на морската вода е около 28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над Балканите почти навсякъде ще има валежи, само в източните райони ще бъде сухо, остава топло. Максимални температури: София – 27, Атина – 30, Белград – 32, Солун и Истанбул – 33 градуса, Скопие – 34, Букурещ – 37 градуса. |
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от Страната
Приключението БДЖ: Закъсняващи влакове и безобразна хигиена
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Спиди Гонзалес - Освен НИМХ към БАН, вече има и още един такъв институт към МОН. Нали преди няколко години се бяха изпокаралии по стар нашенски обичай от един институт направиха два, та всеки един от каращите се да може да стане шеф и да събере около себе си своите хора. Файда няма нито от единия, нито от другия институт, но българският данъкоплатец ги издържа и си живуркат.
18
0
 
1
 
! Отговори
да падладейш преди 3 седмици
Тези бури сега с нас в стаята ли са? То две капки дъжд паднаха....
17
1
 
2
 
! Отговори
Спиди Гонзалес преди 3 седмици
Времето не знам дали е полудяло , но пенсиите от НИМХ БАН си дремят академично и не могат да познаят НИЩО ! И за да си пишат актив (т.е. да ни шашкат), праскат кодове за щяло и нещяло.А иначе заплатките си вървят ,пука им на дъртаците , че някой някъде из България остава без реколта ,без кола , без дом ! Тия с противоградните ракети - също ...
16
2
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 3 седмици
Айде поредното фото-зомби антиваксър русофил... Знаеш ли каква площ от соларни панели в необходима, за да се захрани ЦЯЛАТА планета с електричество, м? За домашно- напиши си в google, има десетки статии по темата. ФЕЦ не влияе по никакъв начин на времето, промит мозък. На времето му влияят дървата, които гориш и бракмата, която караш! Капиш? Иначе с ФЕЦ се родих- не плащам и стотинка ток, даже колата зареждам от него. А вие си плащайте ненормален ток, въпрос на избор :)
15
2
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 3 седмици
До Анонимен,хахаха българин да говори за алчност,толкова си нагъл,че няма на къде повече,има ли по-алчни от българите на тая планета,съсипхте я точно вие,Вселената ви се вижда малка,не се накрадохте и не се наядохте,ако ви няма света ще си е едно много приятно място,нали знаеш приказката,че Земята има да покрие нуждите на всички,но няма за алчността на българите
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Полудял народ - полудяло време
13
1
 
2
 
! Отговори
Не е полудяло преди 3 седмици
На 19 август е празникът Преображение Господне, но по стар стил. Българският народ още от стари времена вярва, че СЛЕД този ден времето се преобразява и тръгва към есен. "Преображение" по стар стил беше в понеделник. От вчера (вторник) захладя.
12
2
 
3
 
! Отговори
Милиардер преди 3 седмици
С техните жълти, червени и зелени кодове объркаха дори и времето. Според мен, през следващите лета ще е горещо, а през зимите студено. Не съм метереолог. Специалните ми поздрави са за политиците ни, техните лидери и за тези от БНБ, които ми объсняваха, че тне разбирам нищо. Те си имат детектори, а ад си нямам. Те си имат оръжия като пистолети, а аз си нямам. Не ми и трябва. Нито пък охранители като тези на БНБ.
11
3
 
18
 
! Отговори
Кинжал преди 3 седмици
На времето нищо му няма. Полудяха мисирите дето слагат такива заглавия.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кука ми на пура.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега проверяваме!
8
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Атмосферата е неустойчива заради shибаните фотоволтаици. Покриха огромни площи с тях и продължават да настъпват на прокопи хората. Доказано е, че повишават температурата, а предполагам имат и конкретни данни с колко и в какъв обхват. Зелената сделка унищожава природния баланс. Красотата ще спаси света, ако алчността не го погуби преди това.
7
6
 
11
 
! Отговори
Изтерясалата Грета преди 3 седмици
КАК СМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕТЕ!?! Това е моята планета! Ще ядете буболечки, никакво месо за вас. Ох, няма ли кой да ме изклати поне веднъж, че ме тресе нервата. Изтерясвам ви казвам, не се търпи.
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Екстра е за мат'ряла на територията. Сутринта караш ски на Боровец, на обяд пиеш 2 ракии, палиш беенвето с 300 по Тракия и след час си на 30 градуса на плажа в Созопол!
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Времето не е полудяло гняссажийскиОтрепки! Лято е. Лятото е горещо. Откакто сме живи лятото е горещо. Как да ви се обясни на вас продажнитеФъшкии че лятото е ГОРЕЩО.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е, Хубав ден!
3
3
 
13
 
! Отговори
Климатичен Истерик преди 3 седмици
Аз отдавна съм полудял!
2
3
 
16
 
! Отговори
Данъка откога? преди 3 седмици
Ау ау...от рано сутринта почваме, а? Още гори да изсечем? Данък въглероден отпечатък откога? След дигиталната цифрова самоличност, нали? Нали?
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма как Путин да не е виновен