Почина момчето, паднало от е-тротинетка в Плевен

То бе прието в тежко състояние в университетската болница в града
29 авг 2024 15:06, Красимир Ангелов
58
Почина момчето, паднало от е-тротинетка в Плевен
Снимка: БГНЕС

Момчето, което пострада тежко при инцидент с електрическа тротинетка в Плевен, е починало, съобщи за БТА говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Плевен старши експерт Мариана Цветкова.

16-годишното момче пострада при падане с електрическа тротинетка на 27 август вечерта. То бе прието с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота в университетска болница "Д-р Георги Странски".

Още по темата
По първоначални данни инцидентът е настъпил заради неравности на пътя след ремонтни дейности на улица в квартал "Дружба". Полицията е получила информация за случая от тел. 112 за регистриран медицински инцидент.

След провеждане на оперативни действия е станало ясно, че се касае за падане на дете от тротинетка, допълни Цветкова.

От полицията в Плевен отбелязаха, че само през изминалото денонощие в полицията са постъпили пет сигнала за инциденти с водачи на тротинетки в областния град. Зачестяват и сигналите от пешеходци заради това, че в местата за разходка покрай тях минават тротинетки с доста висока скорост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от Страната
Тапите на Дунав мост: Каква реорганизация на движението е нужна?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доста бързо карат, да и аз имам тротинетка и децата ме питат винаги колко вдига и 50 км. им се вижда малко но всичко над 25 си е за оборудване като за мотор. В града е безумно д а се кара над 25 км/ч и за децата е задължителна каска но не го спазват. Не се съобразяват с малки деца в парковете има и кучета и заради тези *** ще ги забранят и ние нормалните хора няма да може да ги караме.
40
0
 
6
 
! Отговори
Някой преди 2 седмици
За жалост момчето е видяно да кара с изключително висока скорост. Има приети правила от община Плевен, включително и забрана да се кара по центъра- нищо не се спазва още по-малко се контролира. Другото е, че ВиК навсякъде разкопава и после оставя попаднали терени, както е и в началото на улицата, на която живея. Купувайте и по 1 каска на децата си като сте купили за 3 хил. Лева тротинетка...
39
1
 
4
 
! Отговори
Libre comme air преди 2 седмици
Бъллгарите умират и от простотия...!!!
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Естествен подбор. Малки лигльовци хвърчат по двама с 25 км:ч докато пушат. Цирка е пълен.
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дайте му награда Дарвин, заслужил си я е.
36
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Уважаеми родители, това че сте купили мощна тротинетка на детето, не Ви прави по-добри. Напротив, прави Ви по-безотговорни! Жалко за момчето! Родителите му можеха да му се радват още дълги години...
35
1
 
43
 
! Отговори
Кънчо преди 2 седмици
Освен, че тия *** се замозапалват са и мн опасни,както за каращите ги,така и за пешеходци и др участващи в движението..От друга страна обаче,каращите ги са безумно нагли и си мислят,че карат кола,а не двуколо л//йно.Във Варна ги има захвърлени на всеки ъгъл от тия дето са под наем.Най-ми е смешно като видя големи мъже/жени на такива неща.Изглеждат абсурдно,но явно се мислят за мн модерни и вървежни.Пълна забрана трябва.Жалко за момчето и родителите му.
34
0
 
47
 
! Отговори
На тротинетка преди 2 седмици
Задължително с каска,наколенки и налакътици ако искаш да си цял.
33
0
 
57
 
! Отговори
Бог да го прости преди 2 седмици
Родители пазете децата си от това тъпо и опасно превозно средство
32
0
 
71
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
С тези малки гуми и липса на окачване тротинетката е крайно опасно превозно средство.Малка неравност,по-висока скорост и падаш.Родителите,които купуват на децата си тротинетки,грам не мислят.
31
7
 
19
 
! Отговори
klod_si преди 2 седмици
Да почива в мир! Познавах детето. Беше умно, стройно и възпитано момче.
30
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е-тротинетки с пълна забрана в "териториятаБГ на безаконието и анархията"!
29
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези тротинетки се карат без каски и при едно падане човек може да си пукне главата.
28
0
 
34
 
! Отговори
от Плевен преди 2 седмици
В Плевен положението с тези тротинетки е ужасно; преди три години едно момиче блъсна в центъра на града преводачката по италиански език, Елена Чепеловска (блок Балкан - срещу църквата Св. Николай); сега тя е неподвижна ..., сама, няма семейство ..! За нейното съществуване са необходими грижи ..! Елена Чепеловска - 064805308
27
18
 
3
 
! Отговори
случва се , инцидент преди 2 седмици
щяха да го спасят . умрял . Сега , при тротинетката и велосипеда нещата са подобни . спиране, тръгване, ляво и дясно . напред . За да падне , значи или препядствие , или равновесие губи , или сблъсък . скоростта е според натовареността . Неравностите са препядствия . Каската не може да помогне .
26
12
 
18
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 седмици
Винету не разбира от тротинетки. Той разбира от пожари. То май и от пожари разбира толкоз, щом цели села изгоряха. Няма как в страна на идианци водени от вожд да има нормални правила за движение. Правилото е само едно. На който коня му е най-бърз и най-силен той е с предимство на пътя. Така е при Винету.
25
4
 
33
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 2 седмици
И много дърти пръчове карат тротинетки- ПРОСТИ ЧАЛГАРИ,КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА ТЕЖАТ НА МАЙКАТА ЗЕМЯ!
24
7
 
26
 
! Отговори
Бог Да Прости преди 2 седмици
Жертвите на Зелена Сделка, които в крайна Сметка ще са в Милиарди!
23
0
 
13
 
! Отговори
До 25 преди 2 седмици
Ти да не си моторист, от онези с пистовите мотори със скрития номер? Разправяй ги тие неща на баба си мой човек. Щото има и друга, по-верна приказка - веднъж стомна за вода, втори път - стомна за вода и третия път - стомната се чупи.
22
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ел. тротинетки само на 16+, с каска и категория за мотопед. И никакви пешеходни зони и тротоари.